Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
21.11.2018

Ανασκαφή Αμφίπολης

Την Κυριακή 17-8-2014 μια επιτροπή Φίλων της Πατρώας Ελληνικής Κοσμοθέασης παρέδωσε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα Ροδολίβους και στον φύλακα του τύμβου της Αμφίπολης (για να το δώσει στην αρχαιολόγο Περιστέρη Αικατερίνη) όπου ρωτούσε για τα μέτρα διαφάνειας που λαμβάνονται κατά την ανασκαφή. Αναμένουμε απαντήσεις .

Πυθαγόρας Πυθαγορίδης

του Πυθαγόρα Πυθαγορίδη

Τί είναι τα ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ;

Ακούγεται οτι διάφοροι μυστήριοι κυκλοφορούν στην χώρα που έχουν διπλά ονόματα . Το ένα είναι ελληνικό και ένα δεύτερο που προδίδει μια πιό "εκλεκτή" εθνική καταγωγή . Επίσης ακούγεται οτι ΚΑΙ οι υπουργοί Πολιτισμού επιλέγονται απο την nea taksi ( αυτά τα πιστεύουν κάτι "ρατσιστές" και συνομωσιολόγοι , όχι εγώ - προς Θεού ! ) .

 


Εάν αύριο σε μια ανασκαφή τύχει οι 2 αρχαιολόγοι και οι 3 εργάτες να είναι όλοι "μυστήριοι" με ελληνοποιημένα ονόματα ΠΟΙΟΣ θα διαφυλάξει τα ευρήματα απο την φυγάδευση ; Μήπως αρχίσουν να ξεφυτρώνουν στις ανασκαφές περίεργα αντικείμενα που να δείχνουν οτι ο χώρος αυτός κατοικήθηκε απο Σλαύους , Κογκολέζους , Σενεγαλέζους , Μαυριτανούς , Νιγηριανούς , Αζτέκους , Απάτσι , Μοϊκανούς κλπ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ;

 
Απίθανο σενάριο ; Δεν νομίζω .

 
Όταν το μνημόνιο μας το έφεραν στην χώρα , απο τους χιλιάδες στρατιωτικούς , αστυνομικούς , δικαστικούς δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ για να συλλάβει τους υπεύθυνους . Οι συνομωσιολόγοι ( όχι εγώ !) λένε οτι όλοι βρέθηκαν ή πουλημένοι ή κότες .

 
Θα δυσκολευτούν τώρα να βρούν για μια ανασκαφή 5 άτομα "κατάλληλα";
 
Απ' ότι καταλάβαμε απο συζητήσεις , όλα σήμερα βασίζονται στην τιμιότητα των αρχαιολόγων . Καμμία επιτροπή κατοίκων της περιοχής δεν καλείται σαν μάρτυρας στην διάνοιξη των αρχαίων τάφων . Κανένας αστυνομικός δεν καλείται να φωτογραφήσει τα ευρήματα πριν συσκευασθούν και αποσταλούν στο Μουσείο .

 
Μήπως είμαστε απαράδεκτα αφελείς ;

 
Όλοι δείχνουν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην τιμιότητα των αρχαιολόγων .

 
"Οι αρχαιολόγοι να κάνουν κάτι τέτοιο; Τερατώδες! Για όνομα του Θεού!"
 
Και εγώ είμαι υπερβολικά τίμιο άτομο αλλά αν ζητήσω δανεικά απο κάποια τίμια τράπεζα θα με βάλουν να υπογράψω αποδεικτικά στοιχεία . Δηλαδή φοβούνται οτι δεν θα τους επιστρέψω τα χρήματα ; Τερατώδες ! Για όνομα του Θεού !
 
Ναι μεν δεν έχω ακούσει κάτι , ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ , για ανέντιμους αρχαιολόγους αλλά έρχονται πολύ ΠΟΝΗΡΕΣ και δύσκολες ημέρες και η τιμιότητα θα γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό .


Rubrik: Notizen aus der Provinz
22.08.14
 von Πυθαγόρας Πυθαγορίδης

Drucken        Hoch