Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
12.12.2018

Βοήθησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να συνεχίσει το έργο του

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

 

Οι δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ υλοποιούνται με τη βοήθεια και την προσφορά εθελοντών που δραστηριοποιούνται για την προστασία και διαχείριση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος και συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια. Κάθε χρόνο δεκάδες εθελοντές συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής. Διάλεξε την περιοχή και τον τομέα που θέλεις να προσφέρεις, στείλε μας την αίτηση εθελοντικής εργασίας, και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επίσης συντονίζει προγράμματα ανταλλαγής εθελοντών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εθελοντισμού EVS.

 

 

Ως εθελοντής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συμμετέχεις:

 

  • Σε δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού (εκδηλώσεις, εκθέσεις) σε όλη την Ελλάδα.
  • Σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (δράσεις με μαθητές ή ομάδες παιδιών σε σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα).
  • Σε εργασίες πεδίου (ραδιοπαρακολούθηση αρκούδας ή λύκου).
  • Σε εργασίες στο Καταφύγιο της Αρκούδας και του Λύκου (εξυπηρέτηση επισκεπτών, τάισμα και φροντίδα των ζώων του Καταφυγίου, χειρωνακτικές εργασίες, διαχείριση περιηγητικών μονοπατιών, κλπ).
  • Στη λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου.

 

Για εργασία στο Περιβαλλοντικό Κέντρο

 

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ένα διήμερο.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Στον Αετό Φλώρινας σε σπίτι χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής. Το σπίτι διαθέτει 2 χώρους, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τζάκι και μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Παρέχεται από το προσωπικό του Περιβαλλοντικού Κέντρου σε θέματα που αφορούν στην αρκούδα, το λύκο και τις ορεινές περιοχές.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ζεστά ρούχα και παπούτσια (χειμώνα-καλοκαίρι), αδιάβροχο, διάθεση για δουλειά!

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Με την Υπεύθυνη Εθελοντών, Έλενα Ποντίκη στο 2386041500 ή στο epontiki@arcturos.gr

 

Περισσότερα για τον Αρκτούρο: http://www.arcturos.gr/el/main.php

 

 

 


Rubrik: Umwelt/Περιβάλλον
8.02.14

Drucken        Hoch