Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
12.12.2018

Σύρος - άγρια ζωή και άγριοι κυνηγοί

Οι αναρίθμητοι λαθροθήρες συνεχίζουν να συλλαμβάνουν παράνομα με τη χρήση δικτύων και δολωμάτων τα άγρια μεταναστευτικά πουλιά για να τα προωθήσουν προς πώληση και οι κυνηγοί που -παρά τη διαφώτιση που γίνεται από την ομοσπονδία τους για την αναγκαιότητα ύπαρξης της άγριας πανίδας-, συνεχίζουν να πυροβολούν ανεξέλεγκτα κατά παντός κινητού και ακίνητου στόχου. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση

Φωτογραφία: kynigi.org
Μεγέθυνση

Εμμανουήλ Σαρίδης

info@berlin-athen.eu

 

Εάν δεν λειτουργήσουν, δηλαδή αν δεν εφαρμοσθούν οι νόμοι που υπάρχουν για το κυνήγι και αν δεν πέσει ράβδος στους παραβάτες (αυστηρά πρόστιμα και φυλακή), να μην περιμένουμε να διορθώθεί τίποτα. Στα όσα δραματικά γράφει παρακάτω ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου να προσθέσω και ένα δικό μου για τα καθάρματα που ανεβαίνουν στην Χαϊντού (πάνω απο την Ξάνθη), κλέβουν τα μικρά αγριογουρουνάκια απ' τις μάνες τους και τα κατεβάζουν νύχτα για να μην τους δεί κανείς! έχοντάς τα φορτωμένα στην πλάτη τους. 

Τα ίδια και στην πολιτική του τόπου μας. Αν δε σχηματίσουν οι αναρχικοί, οι ψυχοπαθείς, οι ανισόρροποι, οι τρομοκράτες, οι μπαχαλάκηδες που δεν έχουν ιδέα πως κυβερνάται ένα κράτος σήμερα και οι διεφθαρμενοι του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αυτοί που δεν έχουν ιδέα πως κυβερνάται ένα κράτος σήμερα αλλά είναι καυλωμένοι να αποκτήσουν ισχύ, αν αυτοί λοιπόν σχηματίσουν κυβέρνηση, τότε θα δούμε και άλλα πράμματα και θάμματα, που μπροστά τους θα ωχριά η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Θα δούμε την Θράκη να ζητάει ανεξαρτησία (ο Τσίπρας δεν πήγε στην Καταλονία για να ενισχύσει τους αποσχιστικούς της Βαρκελώνης;), θα δούμε κινήματα για Τσαμουριά, Μακεδονία, ίσως και Κρήτη, θα δούμε κουφιοκεφαλάκηδες που θα έχουν γίνει υπουργοί να αποφασίζουν για την λειτουργεία καφενείων στα Πανεπιστήμια, στα οποία θα πωλούνται ναρκωτικές ουσίες (όπως κάνει η Δήμαρχος της συνοικίας Kreuzberg του Βερολίνου, που ανήκει στους Πράσινους, αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ), θα δουμε τους τρομοκράτες και δολοφόνους να απολύονται απο τις φυλακές, θα δούμε τους Συριζοφρουρούς να προσλαμβάνονται κατα χιλιάδες στο Δημόσιο κ.α.τέτοια ωραία και καλά.

Εμείς οι Έλληνες παρα την αντίληψη που έχουμε ότι είμαστε έξυπνοι και τα ξέρουμε όλα, στην παργματικότητα δεν έχουμε ιδέα πως λειτουργεί ο κόσμος εκτός Ελλάδος. Και σαν κοινωνία είμαστε ένας λαός μη κοινωνικοποιημένος, είμαστε asozial, κοινωνικά αγρίμια, όπως μου λέει ένας φίλος μου δημοσιογράφος, γνώστης της Ελλάδος και φιλέλληνας.

Και με το να λέμε συνεχώς και στη διαπασών τα στραβά και τα ανάποδα του τόπου μας δεν βγαίνει δυστυχώς τίποτα, γιατί ο εχθρός (ξέρουμε τελικά ποιός είναι;) έχει αποκτήσει υπερόπλα όπως παραδείγματος χάριν τα λεγόμενα κοινωνικά μέσα στο διαδίχτυο, με τα οποία δηλητηριάζει συστηματικά τον εγκέφαλο της νεολαίας μας. Εκεί όπου τροφοδοτούνται και οι αναρχικές και δήθεν επαναστατικές ιδεολογίες του ΣΥΡΙΖΑ. Και μια προοπτική αποτοξίνωσης δεν είναι ορατή στον ορίζοντα.

Εκτός και αν συνέλθουμε, αν σταματήσουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί την κυβέρνηση, αν διαπιστώσουμε, ότι με επαναστάσεις, φασαρίες και αλαλαγμούς δεν βγαίνει τίποτε και ότι όλα αυτά και όσα άλλα λέμε και κάνουμε τελικά μας έρχονται όλα πίσω στη μάπα.

Είναι ανάγκη να συνενοηθούμε, αρχίζοντας απο τα μεγάλα πολιτικά κόμματα, να αφήσουμε τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και να αφοσιωθούμε στο μεγάλο όραμα, να ανοικοδομήσουμε την Ελλάδα, δουλευοντας και όχι μαλλώνοντας. Αφού γίνουμε πρώτα λίγο πιο σεμνοί και ταπεινοί.

Ευχομαι ένα καλο Σαββατοκύριακο

Εμμανουήλ Σαρίδης

 

 

..................................................

 

From: aristofilos@hotmail.com 24.10.14

Δυστυχώς , οι  κυνηγοί ,είναι περισσότεροι απο τα θηράματα !!!!!!   Αριστόφιλος

 


From: aristotelianmarathon@live.com 24.10.14

To: eyploias@gmail.com; ekad@dimopolis.gr; info@berlin-athen.eu; info@eurodiaxirisi.gr; g+42xfvyl000zg3fgchai0027cao9i0u80020jv3f57dh1s53o@groups.facebook.com; elas@otenet.gr; elas@acsmi.gr; dimitili55@yahoo.gr; anatoly@otenet.gr; zeyss@otenet.gr; suravla@otenet.gr; mstoikos@yahoo.gr; pitago99@gmail.com; pappaefi@gmail.com; papadakis@antenna.gr; parea2010@gmail.com; ypsilon3@freemail.gr; ioulianos1940@gmail.com; ioanniskontis@hotmail.com; ionas@freemail.gr; iero.phaethon@gmail.com; kalami@kalami.net; michael@greatlie.com; kakogeorgiou@yahoo.de; yanniskat@gmail.com; kostas01@otenet.gr; filargos@gmail.com; netweek@ert.gr; kalimera@epsilontv.gr; tvmiros@exnet.gr; sofigraf2009@gmail.com; sofiakritidou@gmail.com; marsaxen@hotmail.com; marina.tonti@gmail.com; ioannidou3@hotmail.com; iolisis@freemail.gr; tsepoulidoumaia@gmail.com; maria1972@live.de; aristofilos@hotmail.com; aristztzokol@gmail.com; marinaterzi@hotmail.com; npazaitis@hotmail.com; ekanta@tee.gr; dio-nysio@libero.it; g+42ctuzl000zg3fgchai0026j34c5hqn0020jv3f57dh1rw3o@groups.facebook.com; tzampazisk@gmail.com; kakogeorgiou@live.com

 

Subject: RE: ΣΥΡΟΣ - ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ και ΑΓΡΙΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ

Date: Fri, 24 Oct 2014 10:52:31 +0300

 

Αγαπητοί φίλοι,Οι περισσότεροι κυνηγοί κρατούν ένα όπλο και ρίχνουν σε ότι κινείται. Υπάρχει μια ασυνειδησία και μια μανία για φόνο. Πριν από λίγο καιρό στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης  μεταξύ Μεσαίου και Φιλαδέλφειας απ όπου περνάει ο Γαλικός ποταμός γέμιζαν καθημερινώς τσουβάλια με μπεκάτσες που  σταματούσαν εκεί να ξεκουραστούν. Στην προσπάθειά μου να τους σταματήσω κινδύνεψα να μετατραπώ και εγώ σε μπεκάτσα. Ειδοποίησα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Ωραιοκάστρου αλλά κανένα μέτρο δεν είχε ληφθεί. Τώρα περνώ από το σημείο εκείνο αλλά δεν υπάρχει τίποτε. Εξαφανίστηκαν όλα. Λίγο πιό κάτω στο ίδιο ποτάμι έρχονται μερικές φορές κάτι μεταναστευτικά πουλιά αλλά δεν μπορούν να παραμείνουν καθότι οι πυροβολισμοί συνεχίζονται και οι δήθεν "οικολόγοι" κυνηγοί γυμνάζουν τα σκυλιά τους. Ακόμα ξύπνησαν και μερικοί αγελαδάριδες και μετέτρεψαν τις όχθες του ποταμού σε βοσκότοπο με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν πλέον θέση τα διάφορα πετούμενα. Το μέρος είναι ότι πρέπει για βιότοπος αλλά μέχρι να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι δεν θα υπάρχει πλέον ψυχή να το απολαύσει. Όσο για τα αγελαδοτροφεία; Τα ζώα ζούν χειμώνα καλοκαίρι μέσα στο βούρκο από τα κόπρανά τους και από τα ούρα τους. Μέχρι το γόνα βουλιάζουν εκεί μέσα και όχι λίγες φορές πλαγιάζουν μέσα στο βούρκο καθότι δεν αντέχουν μια ζωή να είναι όρθια μέσα στο ψύχος, στις βροχές και στο χιόνι. Ολόκληρη η αγελάδα είναι  επιχρισμένη με τα κόπρανα. Σκεφτείτε τώρα τι ποιότητα θα έχει το γάλα και το κρέας που διαφημίζεται ως άριστο "ελληνικό" προϊόν. Εμένα δεν με καίει το γάλα και το κρέας διότι απο τότε που βλέπω αυτή την κατάσταση  έπαψα να αγοράζω ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Εκείνο που με καίει είναι η κακοποίηση των ζώων. Αλλά ούτε η δήθεν "αρμόδια" Κτηνιακτρική Υπηρεσία επεμβαίνει ούτε κανένας δικαστικός ενδιαφέρθηκε. Ακόμα και οι περιβόητες αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητος του περιβάλλοντος όπως και οι υπηρεσίες του Δασαρχείου δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ. Μόνο εάν κάποιο πολιτικό ρεμάλι τους  διατάξει να  δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάποιον που σκαλίζει αυτά τα φλέγοντα θέματα θα κινηθούν με  χιλιάδες αθέμιτα μέσα σε μηδέν χρόνο για τον ενοχοποιήσουν ώστε να κλείσει το στόμα του. Σ αυτή την χώρα αγαπητοί φίλοι ένας που μάχεται για την σωτηρία του περιβάλλοντος και για την προστασία της ανίσχυρης ζωής, θα βρεθεί μπερδεμένος με το βρώμικο κατεστημένο το οποίον έγινε χταπόδι με πλοκάμια τους ανίκανους και ασυνείδητους δικαστές, δασάρχες, κτηνιάτρους,  δημάρχους και ότι άλλο είναι δυνατόν να ακινητοποιήσει έναν ανιδιοτελή ενεργό πολίτη που μάχεται για την βελτίωση του κοινωνικού γίγνεσθαι. Αυτά που σας αναφέρω δεν είναι φαντασίες ούτε υποθέσεις. Επί χρόνια τα ζούμε και δεν είναι λίγες οι φορές που βρεθήκαμε για τέτοια πράγματα  στα εδώλια των κατηγορουμένων και πολλές φορές βραβευτήκαμε και με φυλακίσεις και προστίματα.φιλικότατα

 

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

για την Ομάδα "Ε" Έψιλον και την Διονυσιακή και Αλεξανδρινή Θρησκεία  

 


Date: Thu, 23 Oct 2014 22:18:30 +0300

Subject: ΣΥΡΟΣ - ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ και ΑΓΡΙΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ

From: eyploias@gmail.com

To:

Ένωση Πολιτών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό «ΕΥΠΛΟΙΑ»

 

Αγαπητοί φίλοι,

Σε ένα άγριο σκηνικό εθνικών πολέμων, θρησκευτικών πολέμων, επεκτατικών πολέμων και πολέμων επιρροής, όπου τα νεανικά κινήματα αμφισβήτησης συνθλίβονται εν τη γενέσει τους ή ποδηγετούνται προς όφελος της βαρβαρότητας, είτε οικονομικής είτε θρησκευτικής φύσης...

 

...Εμείς παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη θέση ότι (πιστεύουμε βαθύτατα ότι) μόνον ο ανθρώπινος πολιτισμός του οποίου ο άνθρωπος είναι φορέας και κοινωνός, μ' όλα τα πισωγυρίσματα,  τείνει προς τη συνεννόηση και όχι την αδιαλλαξία, και μόνο μέσα απ' αυτόν θα οδηγηθεί ο πλανήτης γη στην ειρηνική συνύπαρξη.

 

Επανερχόμαστε λοιπόν σε ένα από τα πλέον αποκρουστικά ζητήματα που απασχολούν ευρέως ακόμη και σήμερα αρκετά νησιά του Αιγαίου. Οι αναρίθμητοι λαθροθήρες συνεχίζουν να συλλαμβάνουν παράνομα με τη χρήση δικτύων και δολωμάτων τα άγρια μεταναστευτικά πουλιά για να τα προωθήσουν προς πώληση και οι κυνηγοί που -παρά τη διαφώτιση που γίνεται από την ομοσπονδία τους για την αναγκαιότητα ύπαρξης της άγριας πανίδας-, συνεχίζουν να πυροβολούν ανεξέλεγκτα κατά παντός κινητού και ακίνητου στόχου.

Τον τελευταίο μήνα μάθαμε από αγρότες της Σύρου για το φόνο 2 σπάνιων αρπακτικών (αετός και γεράκι) πυροβολημένων από κυνηγούς. Κι αυτό μας έκανε να αναρωτηθούμε πόσες τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν στα νησιά και δεν τις μαθαίνουμε ποτέ. Και είναι τραγικό και οξύμωρο, οι αρχές στο συγκεκριμένο νησί να διεκδικούν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ενώ δεν μπορούν, και δεν θέλουν, να πείσουν ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του για τη σημασία και το σεβασμό της Άγριας χλωρίδας, της πανίδας, και της Ζωής γενικότερα, αλλά και το σεβασμό των νόμων.

Με τι μούτρα ζητάει λοιπόν, να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα η νήσος αυτή που συνεχίζει για αιώνες το Άγριο Κυνήγι της Άγριας Ζωής!

 

Δείτε στο: 28ο τεύχος της Εύπλοιας το ειδικό αφιέρωμα.

 

Συνημμένα: 2 φωτογραφίες και 2 ακτινογραφίες των σκοτωμένων πουλιών και το ιατρικό πόρισμα: Και οι δύο ακτινογραφίες επιβεβαιώνουν ότι τα πτηνά πυροβολήθηκαν. Στο ένα υπάρχουν αρκετά σκάγια. Στο άλλο που είναι σε πολύ προχωρημένη αποσύνθεση, πρακτικά μόνο πτέρωμα και οστά, ανιχνεύεται ένα σκάγι στα οστά του κρανίου. Τα υπόλοιπα που πιθανότατα υπήρχαν στους μαλακούς ιστούς είτε παρέμειναν στο έδαφος καθώς το πτώμα έλιωσε είτε καταναλώθηκαν από πτωματοφάγα ζώα.

 

(Παρακαλούμε προωθήστε το παρόν κείμενο σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες καθώς και στους Βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου).


Rubrik: Umwelt/Περιβάλλον
25.10.14

Drucken        Hoch