Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
21.11.2018

Για να κρύψουν τα κλοπιμαία

Όλες οι επαναστατικές κορώνες, οι ψεύτικες φιλολαϊκές διακηρύξεις των τελευταίων χρόνων, είχαν στόχο να κρύψουν όσα μαθαίνουμε αυτές τις μέρες και όσα θα μάθουμε στο μέλλον

Η Ελλάδα της Ευρώπης
Μεγεθύνατε

του Φώτη Γεωργελέ
 

Μετά από τα θαύματα των τυφλών οδηγών ταξί και μή σε ολόκληρο νησί και χιλιάδες ασθματικούς σε άλλο νησί, αυτές τις μέρες στη χώρα μας έγινε κι άλλο ένα θαύμα. Ο θεός άκουσε τις ικεσίες τής χρεωκοπημένης Ρωμιοσύνης κι έτσι ένα νησί, η Ζάκυνθος, έγινε δυόμισι φορές μεγαλύτερο!
 
Πώς έγινε αυτό το θαύμα;
 
Ο δήμαρχος τού νησιού, ευτυχώς, δεν περίμενε τη θεία βοήθεια από το υπερπέραν, αλλά έκανε αυτό, που δεν είχε κάνει τόσα χρόνια ούτε αυτός ούτε κάποιος άλλος δήμαρχος ούτε το κράτος.
 
Αντί για την Παναγία, προσέφυγε σε μια τεχνική εταιρεία, χαρτογράφησε με αεροφωτογραφίες το νησί και διαπίστωσε, ότι 15.000 κτίρια δεν ήταν συνδεδεμένα με ρολόι τής ΔΕΗ, έπαιρναν παράνομο ρεύμα κι ότι τα πραγματικά τετραγωνικά ξενοδοχείων, επιχειρήσεων, κατοικιών ήταν τριπλάσια απ' όσα δηλώνονται.
 
Η αγανάκτηση ξεχείλισε...
 
Η «δίκαιη οργή» όσων απέφευγαν να πληρώσουν δημοτικά τέλη μέχρι τώρα, κατήγγειλε τη νέα εξόντωση τής τοπικής κοινωνίας. Στο δημοτικό συμβούλιο, ως είθισται, «αγανακτισμένοι» επιτέθηκαν με γιαούρτια και αυγά στον άτυχο δήμαρχο, που είχε την ιδέα να πληρώνουν όλοι τους δημοτικούς φόρους.
 
Αυτό, που δεν έγινε όμως γνωστό, είναι, ότι στη νέα, μεγαλύτερη Ζάκυνθο, τα δημοτικά τέλη έπεσαν στο μισό. Πώς έγινε το δεύτερο θαύμα; Απλώς, τώρα δεν πληρώνουν οι μισοί και για τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το κρυμμένο δίδαγμα τής Ζακύνθου. Ότι έτσι πληρώνουμε λιγότερα, όχι με κατάρες στη Μ
έρκελ. 
 

Περήφανος για τη δήθεν αρχαιοελληνική του καταγωγή, ο βαθύτατα εθνικιστής και άφρων ρωμιός, δάκρυσε από χαρά, όταν ανέλαβε τούς Ολυμπιακούς Αγώνες με κόστος μάλιστα, πολλαπλάσιο από τούς προηγούμενους των «χαζοαμερικάνων». (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Από την παιδεία, όχι από την πλατεία...)
 

Στην ουσία, παρά τα φληναφήματα περί των δήθεν προοπτικών, τις οποίες άνοιγαν οι αγώνες στην «ισχυρή Ελλάδα» -που και πριν τους αγώνες εξ άλλου ήταν ήδη υπερχρεωμένη- η μεγάλη ύφεση και ο δρόμος προς τη χρεωκοπία ξεκίνησαν με την τελετή λήξης τους.
 

Καθώς αργά, βασανιστικά και με καθυστέρηση προχωράμε στο δρόμο τής ανασυγκρότησης, τα αποτελέσματα θα γίνονται όλο και πιο θεαματικά, θα είναι πολλαπλασιαστικά. Τα κρυμμένα μυστικά θα αποκαλύπτονται. Οι επιδιώξεις θα γίνονται πιο φανερές. Σιγά - σιγά, μήνα με το μήνα, θα φαίνεται τί στόχο είχαν οι καθυστερήσεις, τι κρυμμένα συμφέροντα εξυπηρετούσε η αδιάλλακτη αντίθεση σε κάθε αλλαγή. Αν η γενική κατεύθυνση δεν διακοπεί, σιγά - σιγά και μετά όλο και πιο γρήγορα, οι κρυμμένες πηγές πλουτισμού θα αποκαλύπτονται η μια μετά την άλλη.
 
Αυτό που γίνεται τούτες τις μέρες, δεν έχει ξαναγίνει στη σύγχρονη ιστορία μας. Κάθε μέρα αποκαλύπτεται δημοσίως, καταρρέει και αποσυντίθεται, ένα τεράστιο σύστημα διαφθοράς, λεηλασίας, παράνομου πλουτισμού και πελατειακών σχέσεων.

Και τι ζητάει ο ρωμιός;
Τι ζητάει;
Μια ευκαιρία
στον Παράδεισο να πάει...

 
Οι αριθμοί είναι ασύλληπτοι:

50.000 walking dead, που εισέπρατταν συντάξεις,
40.000 ανάπηροι, που δεν εμφανίστηκαν,
50.000 προνομιακά επιδόματα, που δεν προσήλθαν προς απογραφή,
17.000 συντάξεις τού ΟΓΑ χωρίς δικαιολογητικά.

Από τον πρώτο μόλις έλεγχο γίνεται φανερό, ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σ' ένα όργιο λεηλασίας, που στοίχιζε πολλά δις στο Δημόσιο. Έτσι, λύθηκε άλλο ένα αίνιγμα: Πώς, αφού οι κοινωνικές δαπάνες στη χώρα μας δεν υστερούν από τις ευρωπαϊκές, η καταπολέμηση τής φτώχειας στην Ελλάδα δεν είναι ικανοποιητική; Γιατί το κοινωνικό κράτος πρόνοιας έχει αντικατασταθεί με το πελατειακό κράτος. Παίρνουν όσοι μπορούν, όχι όσοι έχουν ανάγκη.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ξηλώνεται ολόκληρο το τμήμα, επιχορηγήσεις έπαιρναν όσοι συναλλάσσονται, όχι όσοι κάνουν επενδύσεις.

1.500 έργα ανενεργά βγαίνουν από το ΕΣΠΑ.

Σε 9 υποκαταστήματα τού ΙΚΑ μέχρι στιγμής, πάνω από 500 άτομα είναι εμπλεκόμενα σε απάτες εκατομμυρίων.

Στις αποθήκες 10άδες τόνοι φαρμακευτικών υλικών σαπίζουν χαμένοι, ώστε οι προμήθειες και οι μίζες να διπλασιάζονται και να τριπλασιάζονται. Επιδόματα χωρίς αιτία στον ΟΑΕΔ. Υπολογίζεται από την πρώτη κιόλας καταγραφή, ότι τουλάχιστον το 25% των επιδομάτων, αξίας 6 δις το χρόνο, δίνονται παράνομα. Μόνο οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ισοδυναμούν με τα 11,5 δις των επιπλέον μέτρων, που απαιτεί η Τρόικα

να ληφθούν φέτος.

 

Ρωμιο-γκράφιτι μέσα στον αρχαιολογικό χώρο τής Ακρόπολης επί των αρχαιοτήτων, από τους... διεκδικητές των μαρμάρων τού Παρθενώνα, όσων τουλάχιστον δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή εκκλησιών και άλλων κατασκευών.


 

Αυτοί οι αριθμοί αποκαλύπτουν το κρυμμένο μυστικό, που όλοι ξέρουν, αλλά ποτέ δεν ομολογούν, γιατί ο παρασιτισμός έχει κυριαρχήσει πάνω στο δημόσιο διάλογο. Ότι το κυρίαρχο σύστημα είναι ένα σύστημα ανομίας, ένα εφιαλτικό σύστημα με χιλιάδες ρυθμίσεις, παραθυράκια, τροπολογίες, ειδικές διατάξεις, που γεννάει συνεχώς διαφθορά. Η διαφθορά συνδέεται με τη σπατάλη, την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις. Η διαφθορά είναι απλώς το μέσο, με το οποίο γίνεται η διανομή τού πλούτου στο σύστημα.
 
Για να μη φανεί η αληθινή φύση τού παρασιτισμού, πάντα τόσα χρόνια μιλούσαν «για λίγους επίορκους υπαλλήλους». Για να κρύψουν το γεγονός, ότι το θέμα δεν είναι οι εκατομμυριούχοι υπάλληλοι τού ΙΚΑ Καλλιθέας, αλλά όλο το σύστημα, που είναι στημένο έτσι, για να δημιουργεί συνεχώς διαφθορά. Το ΔΝΤ δεν ήρθε μόνο εδώ, πήγε και σ΄ άλλες τριτοκοσμικές χώρες, ευκαιρία ψάχνει να βρει. «Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι», που έλεγε κι ο ποιητής. Αυτοί είμαστε…

Ξέρουν οι ξένοι εξουσιαστές, ότι σε τέτοια μέρη και με τέτοιους ανθρώπους μπορεί να ευδοκιμήσει ο κάθε οικονομικός και κοινωνικός στραγγαλισμός. Είδατε τι έγινε στην Ισλανδία; Πώς οι κάτοικοι αντιμετώπισαν ώριμα την στημένη πτώχευση, που τούς επέβαλαν; Μέσα σε ένα μήνα άφησαν τις τράπεζες να χρεωκοπήσουν, έδιωξαν το ΔΝΤ, πήραν τα ηνία τού κράτους, έφεραν νέους ανθρώπους στην κυβέρνηση, έκαναν πτώχευση και ήδη η οικονομία τους έχει πάρει την ανιούσα.

Όμως αυτοί είναι βίκινγκς, που σημαίνει άθεοι, λογικοί, πολιτισμένοι, δεν είναι πιστοί σε θρησκείες, κόμματα, ομάδες, πατρίδες, ραγιάδες και ρωμιοί, όπως εμείς. Εκεί δεν έχουν εκκλησίες με περιουσίες δισεκατομμυρίων και offshores. Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, αποφασισμένα, πολιτισμένα, δεν περίμεναν από τον ουρανό τη σωτηρία τους, ούτε από δεδηλωμένους ψεύτες και απατεώνες πολιτικούς. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Η «τυχερή γενιά» τής... παράγκας).

  

  

Ότι οι ποινές, που επιβάλλονται, είναι δέκα ημέρες αργία, ότι τα πιστοποιητικά για την πρόνοια δεν τα δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά οι σύλλογοι πολυτέκνων (!),

 

ότι δεν γίνεται κτηματολόγιο, δασολόγιο, χωροταξικά σχέδια, για να λυμαίνονται τη δημόσια γη (...φωνάζοντας για ξεπούλημα τής δημόσιας περιουσίας),

ότι δεν προχωράνε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ώστε να επιτυγχάνεται η απόλυτη λεηλασία στις φαρμακευτικές δαπάνες.
 
Ότι νοσοκομεία, δήμοι, ιδρύματα, νομικά πρόσωπα τής εκκλησίας δεν συντάσσουν ισολογισμούς.
 
Ότι η απογραφή στις αποθήκες των νοσοκομείων δεν προχωράει, για να συνεχίζεται το πλιάτσικο.

Πάταξη τής φοροδιαφυγής, μείωση  τού δημοσίου, εξορθολογισμό των δαπανών κ.λπ. κ.λπ.. Αυτά έβλεπαν τόσο καιρό ακόμα κι οι απλοί άνθρωποι, ότι θα έπρεπε να διορθωθούν στην Ελλάδα.

Τί απαίτησε η Τρόικα; Πάταξη τής φοροδιαφυγής, μείωση τού δημοσίου, εξορθολογισμό των δαπανών κ.λπ. κ.λπ.. Τα ίδια δηλαδή με αυτά, που όλοι μας εδώ και χρόνια συζητούσαμε.


Πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα σήμερα, άν από το 1974 δεν είχε αναλάβει  η λαμογιο-γενιά τού Πολυτεχνείου, που βύθισε τη χώρα στη θεοκρατία, τον εθνικισμό, το ρουσφέτι, τη διαφθορά, την υπανάπτυξη.


Κι αν πάμε παραπίσω, πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα σήμερα, αν μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είχαν αναλάβει οι λαμογιο-κατσαπλιάδες εθνικοφρονο-δεξιο-ρωμιοί και αριστερο-ρωμιοί αργότερα.


Κι ακόμα παραπίσω, πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα σήμερα, άν μετα το ʼ21 δεν είχαν αναλάβει τα ρωμιο-λαμόγια των τοπικών ληστοσυμμοριών, τής μαφίας των κοτζαμπάσηδων, τής Εκκλησίας κ.λπ..


Προτιμάει ο ρωμιός να είναι τριτοκοσμικός, φτωχός, διεφθαρμένος, ζήτουλας σα τον Καραγκιόζη, αρκεί αυτός, που διοικεί ένα δημόσιο οργανισμό για παράδειγμα, να είναι χριστιανός ορθόδοξος, να έχει τη φαντασίωση, ότι κατάγεται από τους αρχαίους έλληνες, να ψήνει αρνί το Πάσχα, να λέει χρόνια πολλά κ.λπ. κ.λπ. κι ας είναι ρωμιο-λαμόγιο. Κι αυτό το αντιλαμβάνεται ως εθνική ανεξαρτησία. 

 

Τι θα πείραζε να αναλάμβανε ένας καταρτισμένος ευρωπαίος, που δεν θα ήταν όμως λαμόγιο, αλλά ούτε θα τσούγκριζε αυγά ούτε θα φαντασιωνόταν ευγενείς καταγωγές, θα διοικούσε όμως, με ορθολογισμό και αξιοκρατία;

Κι αν ποτέ ο ρωμιός αποκτήσει παιδεία και γίνει κι αυτός πολιτισμένος άνθρωπος κι όχι ο περίγελως τού κόσμου (διαβάστε στην
«Ελεύθερη Έρευνα»: Τελευταίοι σε όλα!), να μπορεί να διεκδικήσει κι αυτός μια θέση με αξιοκρατικά κριτήρια κι όχι με λαμογιές...
 
Παραδόξως, ενώ όλα αυτά γίνονται γνωστά, κανείς δεν δηλώνει αγανακτισμένος! Καμμία οργισμένη ανακοίνωση κόμματος δεν βλέπω!
Κανείς δεν φωνάζει τώρα, κλέφτες, προδότες, κρεμάλες!
 
Γιατί τώρα αποκαλύπτεται αυτό, που προσπαθούσαν να κρύψουν από την αρχή.
 
Ότι όλα είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής: πού θα γίνουν οι μειώσεις, πού θα βρεθούν τα λεφτά.

Όταν είναι στην αντιπολίτευση, είναι ακόμα χειρότεροι, αρνούνται και το ίδιο το πρόβλημα, είναι «παραμύθι χωρίς δράκο» λένε, αρνούνται την ανάγκη μείωσης των δαπανών.
 
Κανείς δεν πρέπει να χάσει «κεκτημένα», λένε, κλείνοντας το μάτι στο πελατειακό κράτος. Η αλήθεια όμως είναι, ότι κάποιοι πρέπει να χάσουν. Αυτοί, που άκοπα κέρδιζαν μέχρι τώρα προνόμια και προσόδους, τα οποία πλήρωνε η υπόλοιπη κοινωνία. Γι' αυτό τώρα, που αποκαλύπτεται το μέγεθος τής λεηλασίας, επικρατεί γενική αμηχανία.  

 

Έπρεπε να περάσουν 2,5 χρόνια, για να ανακοινώσουν τώρα τη λεηλασία δισεκατομμυρίων. Αφού μέχρι τώρα έβαζαν φόρους και μείωναν μισθούς, για να τη συντηρήσουν.   Γιατί δεν ξεκίνησαν από την αρχή έτσι; Είναι πολύ  απλό: Γιατι δεν μπορούν να θίξουν την κομματική τους πελατεία. Όταν είναι κυβέρνηση κάνουν καθυστέρηση και κερδίζουν χρόνο. Όταν είναι στην αντιπολίτευση, είναι ακόμα χειρότεροι, αρνούνται και το ίδιο το πρόβλημα, είναι «παραμύθι χωρίς δράκο» λένε, αρνούνται την ανάγκη μείωσης των δαπανών.   Κανείς δεν πρέπει να χάσει «κεκτημένα», λένε, κλείνοντας το μάτι στο πελατειακό κράτος. Η αλήθεια όμως είναι, ότι κάποιοι πρέπει να χάσουν. Αυτοί, που άκοπα κέρδιζαν μέχρι τώρα προνόμια και προσόδους, τα οποία πλήρωνε η υπόλοιπη κοινωνία. Γι' αυτό τώρα, που αποκαλύπτεται το μέγεθος τής λεηλασίας, επικρατεί γενική αμηχανία. 

   

 Ίδιον τού βλακός είναι η έλλειψη αυτογνωσίας, να μεταθέτει δηλαδή τις ευθύνες για τα παθήματά του στούς άλλους. Τού ρωμιού μέχρι τώρα, τη μια τού έφταιγαν οι αμερικάνοι, την άλλη οι εβραίοι, οι τούρκοι, οι σκοπιανοί, οι ρώσοι, ο Κίσσινγκερ, η CIA, η ΚGB, ο Σόρος κ.λπ. κ.λπ.. Ποτέ του δεν έφταιξε ο ίδιος. Η αυτοκριτική βλέπετε, είναι δύσκολη υπόθεση, προϋποθέτει εξ άλλου παιδεία.

 

Ποιό είναι το εύκολο λοιπόν; Να βγαίνει στις πλατείες και να φωνάζει αγανακτισμένος γιατί έχασε το βόλεμά του μεταθέτοντας και πάλι τις ευθύνες για την κατάντια του, αυτή τη φορά στη Μέρκελ, στο ΔΝΤ και στούς εγχώριους πολιτικάντηδες, τούς οποίους όμως, ο ίδιος ψήφισε, χειροκρότησε κάτω από τα μπαλκόνια και σύρθηκε σε ουρές στα γραφεία τους για ρουσφέτια. Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Πώς να κατηγορήσουν τώρα τους «ναζί τοκογλύφους» για τις εκατοντάδες χιλιάδες υπεξαιρέσεις τού δημόσιου πλούτου, που εξασφάλιζε το πελατειακό σύστημα;
 
Όσο προχωράει ο καιρός, θα αποκαλύπτεται περισσότερο η κυνική επιλογή τού πολιτικού συστήματος, η υποκρισία τής ψεύτικης αγανάκτησης, η δημαγωγία τού κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, η ηθική χρεωκοπία τής Αριστεράς.
 
Τα παιδιά, τα παιδιά,
τα ρωμιόπουλα τα καλά...

<iframe allowfullscreen="" mozallowfullscreen="" webkitallowfullscreen="" frameborder="0" src="http://player.vimeo.com/video/40393662" height="180" width="240"></iframe>

Προτίμησαν να προστατεύσουν το πελατειακό κράτος, έστω κι αν οδήγησαν ολόκληρη τη χώρα σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση. <//font><//font>

Χρησιμοποίησαν μέχρι και παρακρατικές μεθόδους εναντίον τού κόμματος-πατέρα, αγανακτισμένοι, γιατί πια δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει τα άκοπα έσοδα, που τους είχε υποσχεθεί. Υπεράσπισαν τα προνόμιά τους αρνούμενοι αδιάλλακτα την παραμικρή προσπάθεια εξυγίανσης τού παρασιτισμού. Προστάτευσαν τη διαφθορά λέγοντας, ότι υπερασπίζονται το κράτος κοινωνικής πρόνοιας, προστάτευσαν το πελατειακό κράτος λέγοντας, ότι υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον.

<iframe allowfullscreen="" mozallowfullscreen="" webkitallowfullscreen="" frameborder="0" src="http://player.vimeo.com/video/41608955" height="180" width="240"></iframe>

Μεσ΄στής πόλης τα στενά,
μια χανούμισσα γλυκιά,
μου΄χει κάψει την καρδιά, αχ.

Καραμπιμπερίμ, μπιμπερίμ, μπιμπερίμ,
πώπω σεκερίμ, σεκερίμ, σεκερίμ,
άσε πια τα πλούτη και τον Ιμπραήμ...

<//span><//font><//font>

Η Τουρκορωμιοσύνη στα ντουζένια της, μερακλώνει λίγο πριν τη χρεωκοπία της, κατά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων τού 2004.


Η Τουρκορωμιοσύνη στα ντουζένια της, μερακλώνει λίγο πριν τη χρεωκοπία της, κατά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων τού 2004.

<//font><//font>


Αρνήθηκαν τις πραγματικές κοινωνικές αδικίες στήνοντας ψεύτικες μάχες με τους «ξένους», τους «εφοπλιστές και άλλους τού είδους».

Όλες οι επαναστατικές κορώνες, οι ψεύτικες φιλολαϊκές διακηρύξεις των τελευταίων χρόνων, είχαν στόχο να κρύψουν όσα μαθαίνουμε αυτές τις μέρες και όσα θα μάθουμε στο μέλλον.
 
Είχαν σκοπό να κρύψουν τα κλοπιμαία.


Σημείωση:
Το παραπάνω κείμενο βασίστηκε σε αποσπάσματα άρθρου,
που μάς απέστειλε ο αναγνώστης μας Η.Ζ..
Το βρήκε στο διαδίκτυο με τίτλο Edito 384
(Φώτης Γεωργελές, athensvoice.gr).
Διευκρινίζεται, ότι ο τίτλος τού παραπάνω άρθρου,
ο πρόλογος (τρεις πρώτες παράγραφοι),
τα βίντεο, οι εικόνες και οι υπότιτλοι (μπλε στοιχεία)
έγιναν με μέριμνα τής «Ελεύθερης Έρευνας».

Πηγή: http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2709  


Rubrik: Korruption/Διαφθορά
13.05.12
 von Φώτης Γεωργελές

Drucken        Hoch