Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
21.11.2018

Κατάλογος με καταθέσεις πολιτικών

Σύμφωνα με μια έρευνα της Transparency International το 88 τοις εκατό των Ελλήνων θεωρούν τους έλληνες πολιτικους ως διεφθαρμένους, ενώ η Ελλάδα κατέχει ανάμεσα σε 25 χώρες την πρώτη θέση στην διαφθορά. Δείτε τη λίστα με τα λεφτα που υπάρχουν, για τους πολιτικούς βέβαια

Μεγεθύνατε

Η έρευνα της Transparency International τονίζει, ότι τρία είναι τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης, της κυβερνητικής πολιτικής και των πολιτικών στην Ελλάδα: "Η αναποτελεσματικότητα, η κατάχρηση εξουσίας και η διαφθορά, η οποία ούτε ελέγχεται ούτε και επισύρει κυρώσεις εναντίον των διεφθαρμένων". Και σαν μια απόδειξη της έρευνας μπορούν να θεωρηθούν τα ποσά που έχουν καταθέσει σε τράπεζες οι πολιτικοί, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" της 15.10.2012

 

....

 

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια λίστα με ονόματα εν ενεργεία πολιτικών που φέρονται  να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.
 
Στην αμφιλεγόμενη αυτή λίστα φιγουράρουν πολλοί υπουργοί και δεκάδες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και αρχηγοί κομμάτων.
 
Πάντα με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης λίστας οι πολιτικοί που εμφανίζονται σε αυτήν – αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα – φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό χρήματα που κυμαίνονται από αρκετές δεκάδες χιλιάδες έως άνω του εκατομμυρίου ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η λίστα αυτή φέρεται να έχει καταρτιστεί με βάση στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αν και – όπως προκύπτει μετά από έρευνα του protothema.gr – ο άγνωστος συντάκτης της έχει συλλέξει και παρουσιάζει το σύνολο των καταθέσεων των πολιτικών σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού, καταθέσεις πάντως που έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες τους.
 

Ο Πρωθυπουργός έφερε πίσω στην Ελλάδα τα χρήματά του εν μέσω κρίσης

 

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας, το πρωθυπουργικό γραφείο ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφερε πίσω στην χώρα μας και δη εν μέσω κρίσης, τα χρήματα που διατηρούσε σε τράπεζα του εξωτερικού από την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής.
 
Διευκρινίσεις Μπεγλίτη
 
Με ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι «για ν’ αποφευχθεί οποιαδήποτε παρανόηση και για την αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλω να δηλώσω τα εξής: Από τον λογαριασμό τον οποίο διαθέτω στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Βουλή, ζήτησα να μεταφερθεί, τον Δεκέμβριο του 2011, το ποσό των 50.000 ευρώ (και όχι των 65.000 όπως λανθασμένα αναγράφεται) στον λογαριασμό της κόρης μου Αριάδνης Μπεγλίτη, στην τράπεζα BANK NATIONALE DE PARIS, στο Στρασβούργο, για την κάλυψη των σπουδών των δυο παιδιών μου, που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Η αποστολή του ανωτέρω ποσού, έγινε με απόλυτα νόμιμο και διαφανή τρόπο, σύμφωνα με τις διατραπεζικές διαδικασίες εντός της Ευρωπαικής Ένωσης, από τον λογαριασμό μου στην Εθνική Τράπεζα, ο οποίος έχει δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες και έχει φορολογηθεί αναλόγως. Όλα τα αποδειχτικά στοιχεία βρίσκονται ασφαλώς στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου».

 

Σημείωση Εμμανουήλ Σαρίδη

 

Δικαιολογίες βέβαια θα υπάρξουν και απο τους άλλους πολιτικούς της λίστας. Κατα τη  γνώμη μου, τα ποσά αυτής της λιστας θα πρέπει να θεωρηθούν κάτι σαν σταχτη στα μάτια του κόσμου, για να μην φανούν τα πολύ μεγαλύτερα ποσά που έχουν φυγαδεύσει σε διάφορες τράπεζες εξωτικών νησιών και αλλού.

  

Πηγή: www.protothema.gr/politics/article/


17.10.12

Drucken        Hoch