Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
21.11.2018

Ιωήλ Κωνστάνταρου: Ορθόδοξος Εκκλησία και Ελληνισμός

Μια συζήτηση για τον Θεό της Ορθοδοξίας και τους Θεούς της Αρχαίας Ελλάδος

Μεγέθυνση

Η συζήτηση ξεκινάει απο κάτω.

 

Εμμανουήλ Σαρίδης

info@berlin-athen.eu

 

Δεν έχει νόημα να αντιπαρατεθώ στο κείμενο του jdimi1@optusnet.com.au που θα διαβάσετε παρακάτω, γιατί πρόκειται για συγκαλυμένη προπαγάνδα υπέρ της σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης μέσω της θρησκείας. Μια άλλη μορφή της πολιτικής παγκοσμιοποίησης του ΓΑΠ, που στην πραγματικότητα λέγεται Jeffrey Papandreou, που την ασκούσε μέσω της οικονομίας και της πολιτικής σε συνεργασία με την Goldman Sachs, το γνωστό πιά παιχνίδι της χρηματοπιστωτικής απάτης που έβαλε απο την πίσω πόρτα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στα χρέη της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράφοντας το  εγκληματικό Μνημόνιο. Το οποίο συνεχίζει να εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα αυτό δεν έχει συζητηθεί στην Ελλάδα κατα βάθος, διότι οι συμβουλάτορες του ΣΥΡΙΖΑ, το γερμανικό κόμμα DIE LINKE (Η Αριστερά) το γύρισαν απο δώ και απο κεί ώσπου το εγκλημα του Παπανδρέου ξεχάστηκε και φορτώθηκε στον Σαμαρά, που γι' αυτό έχασε τις τελευταίες εκλογές - και τις κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί λοιπόν, ο καθένας απο την μεριά του, ο ένας απο την πλευρά της οικονομίας και ό άλλος απο την πλευρά της θρησκείας, και χωρίς καλά-καλα να καταλαβαίνουν τί πραγματικά κάνουν, προπαγανδίζουν σαν μεγάφωνα την παγκοσμιοποοίηση των μεγιστάνων του χρήματος και της απάτης, που οδηγούνται απο την "ευγενή ράτσα εκ της χάριτος του πνεύματος", όπως γράφει και ο φίλος μου Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

"Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος" λέει - ή μάλλον έλεγε, γιατί εν τω μεταξύ το ξέχασε και αυτό - ο σοφός (!;) λαός. Γιατί και πρίν την εκσυγχρονιστική πολιτική του Σημίτη τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα, όμως με τους Σημίτηδες και τους Παπανδρέους, ιδιαίτερα δε με τον ΓΑΠ και το Μνημόνιο που υπέγραψε, φτάσαμε στον σημερινό πάτο, αποκτήσαμε μια κυβέρνηση κοκορόμυαλων δήθεν σοσιαλιστών, που εδώ και μήνες τώρα προσπαθούν να μάθουν κουρέας στου κασίδη το κεφάλι. Και μας κάναν σαν χώρα να έχουμε χάσει την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία μας και να έχουμε γίνει οι επαίτες της Ευρώπης.

Σχετικά τώρα με την χριστιανική παγκοσμιοποίηση που αναδύεται απο το κείμενο του jdimi1@optusnet.com.au να πώ και τα εξής. Στο Βερολίνο που μένω, αλλά και σε ολόκληρη την Γερμανία έχουμε απο καιρό τώρα ένα δραστήριο (!) κίνημα που λέγεται "Οικουμενικό Κίνημα" (Ökumenische Bewegung), μια στενή συνεργασία μεταξύ Εβραίων, Καθολικών, Διαμαρτυρομένων και Ορθοδόξων. Που λέει βέβαια ένα σωρό χριστιανικά, θρησκευτικά, ανθρώπινα, ωραία και καλά, στην πραγματικότητα όμως πάει να βάλει όλες αυτές τις θρησκείες που έχουν τις ρίζες τους στον Εβραίο Αβραάμ υπο την σκέπη των Ιουδαίων ή Εβραίων ή Αμερικανο-Ισραηλιτών.

Μετά την οικονομική Παγκοσμιοποίηση λοιπόν νάσου και η Θρησκευτική Παγκοσμιοποίηση. Υπο την αιγίδα της "ευγενούς ράτσας εκ της χάριτος του πνεύματος".

Λέμε ότι καταγόμαστε απο τους αρχαίους Έλληνες, όμως έχουμε μια εβραϊκή θρησκεία, ναι, αυτή που μας μαθαίνει στα σχολεία και την εκκλησία, ότι οι ένδοξοι προπάτορες μας ήταν ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και ο Ιακώβ και όχι ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης. Στην εβραϊκή (!;) αυτή εκκλησία ακούς κάθε Κυριακή να υμνούν τον ισραηλινό σιωνισμό του εγκλήματος  ("Χαίρε και αγάλλου Σιών") και εσύ, αντί να βγαίνεις απο τα ρούχα σου, λές χαμηλόφωνα αμήν. Και τι να πώ για το ότι οι μισοί Έλληνες έχουμε εβραϊκά ονόματα, όπως και εγώ ο ίδιος, γιατί έτσι το θέλει το αντέτι, δηλαδή αυτό που η εκκλησία επέβαλε στον κόσμο, την διαιώνιση των εβραϊκών ονομάτων, που πάνε απο τον παππού στον γιο κ.λπ. Πότε θα αλλάξουν αυτά; Βλέπει κανείς φώς;

 

................................................................................

 

Στις 8 Μαΐου 2015 - 11:02 μ.μ., ο χρήστης nikolaos mihakis <filargos@gmail.com> έγραψε:

 

Ω, μείρακες και σεβαστοί Πρεσβύτες!

Ω, Ζεύ διδοίης τοίσιν εύ!

 

Μέχρι πότε ο φανατισμός κι ο φόβος θα μας κυβερνούν; Πότε θα εννοήσετε ότι η θρησκεία και η πατρίδα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας, όπως και η μισαλλοδοξία που γεννιέται απ’ αυτές αναγκαστικά. Κοιτάξτε, ακούστε τι συμβαίνει γύρω Σας, ακόμη σφαζόμαστε εξ αιτίας τους. Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει πια στο μυαλό Σας;

 

«Μελετήστε όλοι εσείς οι απαίδευτοι την ελληνική ιστορία, ο Αριστοτέλης δεν γνωρίζει ούτε την εισαγωγή»(!) Μόνον ο ευγενής Jd ξέρει ιστορία. Αιδώς άνθρωπε!

«Μακάριοι όσοι αποδέχονται τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριον της Δόξης, τον Λατρευτό μας Ιησούν Χριστόν. Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού, οι μισούντες Αυτόν». Το «αγαπάτε τους εχθρούς Σας» που πήγε;

Χριστός Ανέστη; Εσύ, φίλτατε, πότε θ’ αναστηθείς; Ναι κάποιοι καλόγεροι βοήθησαν, ενώ άλλοι έξυναν και κατάστρεφαν για να γράφουν προσευχές. Ακόμη και οι Άραβες βοήθησαν και τόσοι Άλλοι, που ήξεραν να θαυμάζουν και να εκτιμούν! Συνολικά, όμως, γκρεμίζατε και σφάζατε στο όνομα της Αγάπης. Σε τι διαφέρετε από τους μουσουλμάνους που σήμερα αποκεφαλίζονται αμοιβαία; Μισαλλόδοξοι, άμετροι κι άμουσοι όλοι Σας! Όλοι οι θρησκόληπτοι. Και στο όνομα του Θεού πάντα φονιάδες!

Ο καθηγητής της ιστορίας των θρησκειών Helmuth von Glasenapp (1891-1963) τελειώνει το βιβλίο του Παγκόσμια Ιστορία των Θρησκειών με ένα κείμενο της Βεντάντα, η οποία θεωρείται μυστικό παρακλάδι του ινδουϊσμού, το οποίο λέει:

«Διαφορά και Ενότητα… αυτοί οι δυο δρόμοι κηρύσσονται από την αρχαιότητα με τις Άγιες Γραφές. Καθένας πρέπει να αποκαλύψει μόνος του και για τον εαυτό του την Αλήθεια. Ελεύθερος, απολυτρωμένος από κάθε φιλονικία να την κηρύξει στον άλλο». Τούτο είναι η σοφία!

Έχετε ακούσει για τον Γάλλο αββά Jean Meslier (1664-1729); Διαβάστε την ιστορία του και τη «Διαθήκη» Του.

«Ουαί υμίν, Υποκριτές, Άπληστοι, Αργυρόδουλοι και Φιλοκτήματοι, όσοι περιφρονείτε τους απόσιτους και τους ακτήμονες, όσοι σωρεύετε ασταμάτητα και μάταια, όσοι κωφεύετε στον ψόφο του θανάτου, και υποκριτικά κι ανερυθρίαστα υμνείτε την Αγάπη Του».

 

Είσαι αξιοθαύμαστος Αριστοτέλη, αλλά δεν μπορώ να σε φανταστώ ούτε να Σε δεχτώ κραδαίνοντας σπαθί, απάνθρωπο κι αιμοσταγή. Δεν Σου ταιριάζουν αγαπημένε Φίλε.

Όλα αλλάζουν έλεγε ο Μέγας Σοφός, πώς να μην αλλάξει η γλώσσα, πώς να μην πέσουν οι Ναοί και οι αρχαίοι «Θεοί»; Όλα δαμάζονται από τον Χρόνο, τον Κρόνο! Όλοι μας θα υποκύψομε στην εξουσία Του. Αλλά, βέβαια, όχι όλοι το ίδιο έντιμοι!

Η Αντίφαση, ο πόλεμος των αντιθέτων είναι ίδιον της Ζωής. Ο Χριστός έλεγε:  «αγαπάτε τους εχθρούς σας» και αλλού: «ει τις έρχεται προς με και ου μισεί τον πατέρα εαυτού και την μητέρα και την γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς... ου δύναταί μου μαθητής είναι…». Κι αλλού ψέγει τους φαρισαίους. Χρειάζονται άλλα λόγια;

Τι να κάμουν τα στοιχεία Σου Σεβαστέ Φίλε μέσα σε κλίμα μισαλλοδοξίας;

«Διότι μόνον η Ελλάς φέρει στον κόσμο ανθρώπους, οι οποίοι είναι γένος ουράνιο και βλαστός θεϊκός και δημιουργεί λογική σκέψη, η οποία έχει την ικανότητα να κατακτήσει τις επιστήμες». Παντού, Φίλτατοι, γεννιούνται και υπάρχουν υπέροχοι Άνθρωποι.

Ο Αμερικανός Γουίλ Ντυράν, τελειώνοντας τον περί Ελλάδας τόμο, έγραφε το 1969:

«Ο πολιτισμός δεν αποθνήσκει, μεταναστεύει. Αλλάζει κατοικία και ενδυμασία, αλλ’ εξακολουθεί να ζει. Η παρακμή ενός πολιτισμού, όπως και ενός ατόμου, κάνει θέση για την ανάπτυξη ενός άλλου. Η ζωή απορρίπτει το παλαιό δέρμα και αιφνιδιάζει τον θάνατο με μία νωπή νεότητα. Ο Ελληνικός πολιτισμός ζει. Κινείται σε κάθε πνοή του πνεύματος που αναπνέομε. Παραμένει ένα τόσο μεγάλο μέρος αυτού, ώστε ουδείς εξ ημών μπορεί να το απορροφήσει έστω και σε ολόκληρη τη ζωή του. Γνωρίζομε τα ελαττώματά του, τους παράφρονας και ανοικτίρμονας πολέμους του, τη λιμνάζουσα δουλεία, την υποταγή των γυναικών, την έλλειψη ηθικού χαλινού, τον διεφθαρμένο ατομικισμό, την τραγική του αποτυχία να συνενώσει την ελευθερία με την τάξη και την ειρήνη.

Αλλ’ όσοι αγαπούν την ελευθερία, τη λογική και το κάλλος δεν θα σταματήσουν σ’ αυτά τα ελαττώματα. Οπίσω από τη δίνη της πολιτικής ιστορίας θ’ ακούσουν τη φωνή του Σόλωνος και του Σωκράτους, του Πλάτωνος και του Ευριπίδου, του Φειδίου και του Πραξιτέλους, του Επικούρου και του Αρχιμήδους. Θα είναι ευγνώμονες, διότι υπήρξαν τέτοιοι άνδρες.

Θα βλέπουν την Ελλάδα εις την λαμπράν πρωίαν του Δυτικού πολιτισμού, ο οποίος παρ’ όλα τα ελαττώματα, είναι η τροφή μας και η ζωή μας».

Όλα τα γραπτά του μεγάλου άνδρα δείχνουν την αντικειμενικότητά του ως ιστορικού.

Ειρήνη υμίν, μείρακες και σεβαστοί Πρεσβύτες, τα πάθη μας ήσαν πάντα κοινά και ίδια, κι ακόμη παραμένουν αγιάτρευτα. Τούτο είναι μόνον η ουσία, τούτο πρέπει να μας απασχολεί. Το σπαθί και η μισαλλοδοξία θα συνεχίζουν να μας αφανίζουν. Σκεφτείτε το.

 

http://www.pagosmies-enomenes-politeies.com/414267970

 

.................................................................................

 

Στις 7 Μαΐου 2015 - 11:02 μ.μ., ο χρήστης jdimi1@optusnet.com.au έγραψε:

 

Φιλε Αριστοτελη, επιτρεψε μου να σου ειπω για αλλη μια φορα καθαρα και ξαστερα, ακομη βοσκεις σε καταπρασινα λειβαδεια. Μελετησε και λιγη Ελληνικη Ιστορια να μαθης τι γεγονοτα προηγηθηκαν δια μεσου των αιωνων δια την πτωσιν του Ελληνισμου. Ακομη και στις μαυρες ημερες της δουλειας οι Καλογειροι ησαν αυτοι που αντεγραψαν τα αρχαια Ελληνικα κειμενα και να διασωθει η γλωσσα μας  για να τα εχουμε εμεις σημερα. Σε αυτα εδω τα λιγα λογια περιεχεται ολοκληρη η Ιστορια του Ελληνισμου απο την οποια εσυ αγνοεις ακομη και την εισαγωγη.

Παρολα αυτα που λεγω δεν τα απποριπτω ολα οσα λεγεις, πλην ομως εχουν τις ερμηνιες τους πολλες σκοτεινες σελιδες. Αυτα μονο μπορω να σου ειπω σε εναν περιορισμενο χωρο οπως αυτος εδω. Παραδειγματος χαριν κανε μια σταση στο 325 Μ.Χ. της Ιστοριας και μελετησε τι εγινε στην Οικουμενικη συνοδο που καλεσε ο Αυτοκρατορας Κωνσταντινος οταν μετεφερε την Πρωτευουσα της Ρωμαι'κης Αυτοκρατοριας στην Κωνσταντινουπολι.

 

Ενα ακομη Θεμα:

 

Σκεφτηκατε ποτε !

 

Αν το Άγιο Φως δεν ήταν αυθεντική και ζωντανή πραγματικότητα, δεν θα είχε ξεκινήσει παγκόσμια εκστρατεία αποδεικνύοντας με στοιχεία ακλόνητα την απάτη του φαινομένου και μάλιστα από τους ίδιους τους Ισραηλινούς; θα μας ειχαν καψει ζωντανους.

            Ενώ τώρα, θέλοντας και μη, μέσα στο κέντρο των σταυρωτών του Θεανθρώπου, κάθε χρόνο, το Μέγα Σάββατο, αποδεικνύεται η Ανάσταση και η αλήθεια της Πίστεώς μας.

            Και τόσο οι χριστοκτόνοι Εβραίοι, όσο και τα άλλα δόγματα εκτός Ορθοδοξίας κλείνουν το στόμα και αναγκάζονται να ταπεινωθούν μπροστά στην πραγματικότητα, έως ότου αποδεχθούν του λόγου το αληθές...

            Το λοιπόν αδελφοί μου. Ας κοάζουν οι βάτραχοι της αθεϊας και της αρνήσεως. Ας λυσσούν οι αντίχριστοι.

            Η Πίστη μας είναι ζωντανή και όσο θα περνά ο καιρός τόσο και ο αναστάς Θεάνθρωπος θα κατακτά τις ανθρώπινες καρδιές προς πείσμα των δαιμόνων και των οργάνων τους.

            Μακάριοι όσοι αποδέχονται τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριον της Δόξης, τον Λατρευτό μας Ιησούν Χριστόν.

            «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού, οι μισούντες Αυτόν».

            Αδελφοί μου. Χριστός Ανέστη.   Αληθώς Ανέστη.      Αμήν.

 

 

Και αυτο εδω: 

 

                 Οταν οι μαθητές Φίλιππος και Ανδρέας Του μετέφεραν το αίτημα ομάδας Ελλήνων να τον συναντήσουν: Ο Ιησούς είπεν:

Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου’’

‘’Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογένει, φυτόν ουράνιον και βλάστημα Θείον, ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην. Νυν εδοξάσθη ο Υιός του Ανθρώπου’’

‘’Διότι μόνον η Ελλάς φέρει στον κόσμο ανθρώπους, οι οποίοι είναι γένος ουράνιο και βλαστός θεϊκός και δημιουργεί λογική σκέψη, η οποία έχει την ικανότητα να κατακτήσει τις επιστήμες’’.

Είναι ευτύχημα που ο Επίσκοπος Καισαρείας Ευσέβιος διέσωσε ολόκληρη την πρόταση αφού στο διατηρούμενο ευαγγελικό κείμενο εμφανίζεται μόνον το: ‘’Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου’’.

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ε. Πρόκος ερευνώντας το -74 την βιβλιοθήκη του Βατικανού ως απεσταλμένος ξένων πανεπιστημίων ανακαλύπτει ότι η φράσις: ‘’Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογένει...’’ αποτελεί τμήμα του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου και μάλιστα συνέχεια του λόγου στον οποίον ο Ιησούς φανερώνει ότι θα δοξαστεί από τους Ελληνες. Η αποθέωσις του Ελληνισμού.

 

.......................................................................................

 

Στις 6 Μαΐου 2015 - 11:02 μ.μ., ο χρήστης aristotelis kakogeorgiou <aristotelianmarathon@live.com> έγραψε:

 

Είναι τρομερό πράγμα να βρίσκονται ακόμα κάποιοι και να ισχυρίζονται ότι ο Χριστιανισμός έσωσε τον Ελληνισμό. Αγαπητέ φίλε μπορείς να μας δείξεις που βόσκει επί τέλους αυτός ο Ελληνισμός;  Πριν έρθει ο απεσταλμένος του Ιεχωβά Ιησούς ο Ελληνισμός ήταν 400.000.000 εκατομμύρια και  η Ελλάδα έφθανε μέχρι  και την Ινδία.  Πριν έρθει ο Χριστός υπήρχαν τεράστιες Ελληνικές πόλεις όπως Αθήνα, Πέλλα, Ολυμπία, Κνωσός, Φίλιπποι, Κόρινθος, Θήβα, Όλυνθος, Πέλλα, Έφεσος, Μ λητος, Φώκαια, Πέργαμος, Αλικαρνασός, Τροία, Τάραντος,  και πολλές άλλες και ακόμα 70 πόλεις  που έχτισε ο  Θεός Αλέξανδρος.

Τι έγιναν όλα αυτά; Που είναι η γλώσσα που τότε ήταν παγκόσμια όπως  είναι σήμερα η Αγγλική; Έσωσε ο Χριστιανισμός την γλώσσα ή την εκμεταλλεύτηκε για να περάσει και να καθιερώσει τα εξουσιαστικά παραμύθια του;

Ή μήπως εννοείς  σωμένη Ελλάδα με αυτά τα 10 εκατομμύρια  κι αυτά ομοιώματα Ελληνισμού με τα σημερινά χάλια; Τι κάνει αυτός ο Χριστιανισμός ο προστάτης μας; Ή μήπως θεωρείς ότι η εκκλησία αγκαλιάζει τον Ελληνισμό με το "των ενδόξων προπατόρων ΗΜΩΝ Αυραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ"; Είναι αυτοί οι προπάτορες του Ελληνισμού; Γιατί η τόσο  "ελληνικότατη" ορθοδοξία δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να υμνήσει τους δικούς μας προπάτορες; Ή μήπως εμείς οι Ελληνες  είμαστε μπάσταρδοι και οφείλουμε κατά την ορθοδοξία  να δεχτούμε ως προπάτορές μας κάθε σωματέμπορα και  δολοπλόκο που θέλει να επιβάλει η ορθοδοξία;

Ή μήπως οφείλουμε να συνεχίσουμε να σκύβουμε μπροστά στον εθνοκτόνο θεό της ορθοδοξίας ο οποίος σύμφωνα με το κεφάλαιο 9 του Ζαχαρία λέει:

"Εγώ κύριος ο θεός, θα χρησιμοποιήσω το στρατό του Ιούδα ως τόξο, τον στρατό των Εφραίμ ως βέλη και το στρατό της Σιών ως ξίφος, και εγώ σαν ήρωας το υψώνω εναντίον των Ελλήνων και καταχώνω αυτούς με την σφεντόνα μου και  τα λιθάρια τους κοκκινίζουν όπως τα κέρατα του θυσιαστηρίου;

Αυτόν τον θεό μας έφερε η ορθοδοξία και πρέπει να την "ευγνωμονούμε"; Γιατί η ορθοδοξία  παρηγκόνισε τον Αλέξανδρο  ως απεσταλμένο του Δία ο οποίος αναγορεύτηκε θεός 658 χρόνια πριν αναγορευθεί ο Χριστός θεός από την Σύνοδο της Νίκαις το 326 μ.Χ. και  μας έφερε αυτόν τον Εβραίο ως θεό;

Δεν έχω τίποτε εναντίον του προσώπου "Χριστός". Αντίθετα τον σέβομαι και τον εκτιμώ αλλά το όλο σκηνικό που στήθηκε από κάποιες απαρτίες δολοπλόκων της εξουσίας εξαφάνισαν τον Ελληνισμό. Αυτά που κάνουν σήμερα οι Τζιχαντιστές και τους κατηγορούμε τα έκανε ο Χριστιανισμός εναντίον των Ελλήνων.

Είμαι στην διάθεση για συζήτηση, δημόσια ή ιδιωτικά ή να αποστείλω ότι στοιχεία θέλει κάποιος σχετικά με το ανθελληνικό πνεύμα  του Χριστιανισμού.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αριστοτέλης Κακογεωργίου εκ μέρους της Ομάδας "Ε" της Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας/

............................................................................................


> From: ulster@freemail.gr  

To: ulster@freemail.gr  

Subject: Ελληνισμός και το όνομα αυτού ...Ιωήλ 

Date: Wed, 6 May 2015 20:01:15 +0300 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ 4 Μαΐου 2015 

Πρός: Εφημερίδαν Ελεύθερον Κόσμον 

 

Διά το άθρον του Ιωήλ Κωνστάνταρου “Ορθόδοξος Εκκλησία και Ελληνισμός” της έκδοσης του Μαΐου 2015 σελ. 21

Κύριε διευθυντά,

Αρθρογράφος σας κατεφέρθη κατά των “Γραικύλων” που αλλοιώνουν και διαστρέφουν την Ιστορία του “Έθνους μας” . Και το όνομα αυτού ...Ιωήλ.  Μάλιστα έχει το Ελληνικότατον όνομα Ιωήλ και είναι και “αρχι-μανδρίτης”. 

Και τι μας λέει ο κύριος “Ιωήλ”;

Τα εξής ιστορικώς “τεκμηριωμένα”:

– Ο Χριστιανισμός βοήθησε τον Ελληνισμό. Και βέβαια τον βοήθησε. Τον απάλλαξε από τις Φιλοσοφικές σχολές, τα θέατρα, την ιατρική, τα Μυστήρια, τους ναούς του ....

– Ο Χριστιανισμός τίμησε και δόξασε το Έθνος μας. Με την προτροπή βέβαια των “πατέρων” (ποιανού πατέρες;): “Δεν είναι δίκαιο να ζούν άθεοι και Έλληνες”.

– Ο Χριστιανισμός χρησιμοποίησε την Ελληνική γλώσσα τιμώντας την. Ρωτώ τον κύριο Ιωήλ: Σε ποιά γλώσσα θα προπαγάνδιζε ο Χριστιανισμός την Ιουδαϊκή αυτή αίρεση; Στην γλώσσα του Ιησού, τα Αραμαϊκά; Με τα “ελί ελι λαμά σαβαχθανί”, ή το “ταλίθα κουμ”;

– Το ότι διατυπώθησαν οι αποφάσεις των Συνεδρίων του Κόμματος, συγγνώμη, των Οικουμενικών συνόδων, στα Ελληνικά, αυτό τιμά ποιόν; Την Ελληνική γλώσσα την οποία ομιλούσαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες όπως ο υπέροχος Αδριανός, όχι όμως και ο Κωνσταντίνος (αυτός που αποκαλείτε Μέγα) , που το “Εν τούτο νίκα” το είδε στα λατινικά;

– Ο κύριος Ιωήλ ομιλεί για “προσκυνημένους και πεμπτοφαλλαγγίτες”. Μάλιστα. Να υπενθυμίσω πως οι Έλληνες έλεγαν “ουκ Ελληνικόν το προσκυνείν” ενώ ο κύριος Ιωήλ και το ποίμνιόν του (τι τιμητικόν για τον Έλληνα, από ελεύθερος να μετατραπεί σε λοβοτομημένο πρόβατο που τον ελέγχει ο εν λόγω αρχηγός της μάνδρας), σκύβουν και γονατίζουν σαν τους μουσουλμάνους όταν προσκυνούν τον θεό τους και τους συν αυτώ αγίους, οσίους, αποστόλους, προφήτες του “μονοτονο-θεϊσμού” τους.. Όσο για πεμπτοφαλλαγγίτες οι Ιωήλ, Μωυσής, Γιοχανάν, Μυριάμ, Σαούλ και οι λοιποί, μήπως θα έπρεπε να κοιτάξουν στον καθρέπτη;

– Ο κύριος Ιωήλ ισχυρίζεται πως “το Ελληνικό έθνος δέχθηκε αυτοπροαιρέτως τον Χριστό” και αποκρύπτει τους εξοντοντικούς νόμους του Θεοδοσίου και του Ιουστινιανού, τις σφαγές της Σκυθοπόλεως, Την σφαγή των Θεσσαλονικέων από το Θεοδόσιο, Την ανατριχιαστική σφαγή της Υπατίας από τον Κύριλλο και τον χριστιανικό του όχλο. Μάλιστα “αυτοπροαιρέτως”.

– Ο κύριος Ιωήλ αφού εξήντλησε τις κοινοτοπίες το έριξε στις καθαρές ψευδολογίες ισχυριζόμενος πως “ο Ελληνικός λαός έστησε στο Φάληρο, την Ολυμπία “αλλά και σε άλλα μέρη” (ποιά αλήθεια;) βωμούς “τω αγνώστω Θεώ” δηλαδή στον Ιαχωβά και αυτό το γράφει ο ...Παυσανίας. Σε ποιό σημείο κύριε Ιωήλ; Μας αναφέρατε το ακριβές απόσπασμα; Πως όμως να το κάνετε αφού δεν υπάρχει.

ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡ' ΌΛΟ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΩΣ ”Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ” της 2ης σελίδας.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΟ ΙΩΗΛ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙ.

ΤΟΛΜΑΤΕ;

-- END OF FORWARDED MESSAGE --


Rubrik: Religion/Θρησκεια
9.05.15

Drucken        Hoch