Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
14.12.2018

Τα καλύτερα οινοποιεία της Ελλάδος

Σήμερα η Νάουσα

Μεγέθυνση

Νάουσα

 

Κερδίζει άνετα τον τίτλο της άτυπης οινικής πρωτεύουσας της βόρειας Ελλάδας, αφού αποτελεί την πιο διάσημη περιοχή παραγωγής κρασιού. Εδώ ωριμάζει η πιο εκλεκτή ερυθρή ποικιλία του βορειοελλαδικού χώρου, το ξινόμαυρο, ενώ στην περιοχή υπάρχει σημαντικός αριθμός επισκέψιμων οινοποιείων. Στη Νάουσα, άλλωστε, λειτουργεί  το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, που στεγάζεται στο παραδοσιακό-διατηρητέο, ανακαινισμένο κτίριο Ι. Μπουτάρη του 1908. Στους χώρους του θα δούμε όλη την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής κρασιού - από τον αμπελώνα μέχρι την αποθήκευση του σε βαρέλια - καθώς επίσης και μικροαντικείμενα που είναι απαραίτητα για την διαδικασία παραγωγής και κατανάλωσης του κρασιού.

 

 

Μπουτάρης Οινοποιητική Από εδώ ξεκίνησε πριν από 130 χρόνια η πορεία της εταιρίας που ανέδειξε το ελληνικό κρασί εντός και εκτός συνόρων και πρωταγωνιστεί στην εξέλιξη της ελληνικής οινοποιίας μέχρι και σήμερα. Η ιστορική κάβα του Οινοποιείου είναι μια από τις μεγαλύτερες κάβες παλαίωσης με περισσότερα από 3.000 βαρέλια και τα παλαιότερα ελληνικά κρασιά στην Ελλάδα. Η επίσκεψη στους χώρους του οινοποιείου περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και στις κάβες παλαίωσης, παρακολούθηση ενός πολυθεάματος με την ιστορία της εταιρίας και του κρασιού και γευστικές δοκιμές οίνων σε συνδυασμό με παραδοσιακές τοπικές συνταγές (Στενήμαχος, Νάουσα, τηλ.: 23320 59700, www.boutari.gr, ωράριο Δε-Πα: 9πμ-5μμ).

 

  

 

Διαμονή

 

Esperides Spa Hotel Βρίσκεται λίγο έξω από την Νάουσα, μέσα σε ένα καλλιεργούμενο αγρόκτημα 4,5 στρεμμάτων με προσεγμένα και πολυτελή δωμάτια. Στο εστιατόριο θα πάρετε μαθήματα μακεδονικής κουζίνας ενώ στο spa θα αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες της σταφυλοθεραπείας (2 χμ Νάουσας-Σιδ.Σταθμού, τηλ.: 23320 20250, www.esperideshotel.gr, από €60 το δίκλινο).

 

 

Φαγητό

 

Σπονδή Κομψό εστιατόριο στο κέντρο της Νάουσας με γνήσια Ναουσαίικα πιάτα, μεζέδες και χορταστικές σαλάτες. Από τις καλύτερες επιλογές το μοσχάρι με ψητά λαχανικά και μανιτάρια και το λουκάνικο σβησμένο με ξινόμαυρο. Πολύ μεγάλη η κάβα κρασιών του (Πλατεία Καρατάσου 17, τηλ.: 23320 22233, από €12 το άτομο).

 

Βρείτε περισσότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια στη Νάουσα

 

Πηγή: www.arttravel.gr/index.php


Rubrik: Tourismus/Τουρισμος
29.09.14

Drucken        Hoch