Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
21.11.2018

"Η διάσωση των τραπεζών είναι κρατικό μυστικό"

Τα χρήματα που πάνε για την στήριξη των προβληματικών τραπεζών φεύγουν αμέσως στους πιστωτές τους, που βρίσκονται προ πάντων στην Γερμανία και την Γαλλία ...και ελεγχονται απο το σύστημα του Ηγεμώνα. Ένα βίντεο και αυτά που το βίντεο αυτό δεν μας λέει

Μεγέθυνση

του Εμμανουήλ Σαρίδη

Με υλικά απο το

Staatsgeheimnis Bankenrettung” ist der leidenschaftlichste Film, der je zur Bankenkrise gemacht wurde.

και το

Staatsgeheimnis Bankenrettung

 

Θα ήταν πολύ χρήσιμο, αν κάποιος συνάδελφος, γνώστης της τεχνικής, θα μπορούσε να υποτιτλίσει στα λληνικά το βίντεο που θα δείτε στο τέλος του κειμένου.
 
Σώζει πραγματικά η Γερμανία την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο και τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση; Ο Harald Schumann, οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας του Βερολίνου "Der Tagespiegel", είναι ο παραγωγός του βίντεο που θα δείτε στο τέλος του κειμένου, σε γερμανική γλώσσα. Θα ήταν πολύ χρήσιμο, αν κάποιος συνάδελφος, γνώστης της τεχνικής, θα μπορούσε να το υποτιτλίσει στα ελληνικά.

 
Ο Harald Schumann επισκέφθηκε την Ιρλανδία, την Ισπανία και το άντρο του Ηγεμόνα στην Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που διαπίστωσε κατα τις επισκέψεις του στις πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες είναι, ότι τα πολλά δισεκατομμύρια των φορολογουμένων που στέλνονται για την προστασία των τραπεζών που επλήγησαν, επιστρέφουν αμέσως στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και στις τζέπες των επενδυτών τους. Και αυτό οι κυβερνήσεις και οι κεντρικοί τραπεζίτες το κρατάνε σαν ένα επτασφράγιστο μυστικό.

50 δισεκατομμύρια € στην Ελλάδα, 70 δισεκατομμύρια € στην Ιρλανδία, 40 δισεκατομμύρια € στην Ισπανία - μια χώρα της Ευρωζώνης μετά την άλλη, αναγκάζεται να στηρίξει τις τράπεζες της με γιγαντιαία χρηματικά ποσά, για να αναπληρώσουν αυτές τις απώλειές τους από χορηγηθέντα επισφαλή δάνεια.

Τελικά πού πηγαίνουν αυτά τα δισεκατομμύρια; Ποιοι είναι οι ευνοούμενοι αυτού του χρηματικού πήγαινε-έλα;

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, πολλές τράπεζες έχασαν τεράστια ποσά. Έτσι χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιρλανδία, αναγκάστηκαν να στηρίξουν τα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα με δισεκατομμύρια. Αλλά πού πηγαίνουν πραγματικά αυτά τα χρήματα; Σε ποιόν χρωστάνε αυτές οι μαρασμένες και προβληματικές τράπεζες τα χρήματα; Αυτές τις εκ πρώτης όψεως απλές ερωτήσεις, προσπάθησε να απαντήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Harald.

Οι διασωθέντες - διαφορετικά απο ότι συχνά μας λένε και εμείς πιστευουμε -  βρίσκονται όχι στις φτωχότερες χώρες της Ευρωζώνης, αλλά κυρίως στη Γερμανία και τη Γαλλία. Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων καταλήγει δηλαδή στους πιστωτές των τραπεζών, οι οποίες θέλουν ή πρέπει να σωθούν. Και παρα το ότι οι επενδυτές αυτοί έκαναν προφανώς τις λάθος επενδύσεις, τελικά - και ενάντια σε κάθε λογική της ελεύθερης αγοράς - προστατεύονται σε βάρος του δημοσίου από οποιεσδήποτε απώλειες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ποιος παίρνει τα χρήματα; Πραγματικά μια απλή ερώτηση, που χτυπά όμως στην καρδιά της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Η μεγάλη αποκάλυψη του ARTE είναι μια φάρσα!, γράφει το

http://derhonigmannsagt.wordpress.com/2013/03/03/staatsgeheimnis-bankenrettung/

Ο Harald Schumann, το μεγάλο αστέρι των "στοχαστών, που όμως δεν σκεφτονται μέχρι το τέλος", ο παλιάτσος των αποκαλύψεων που στηρίζεται απο το σύστημα, μας έδειξε, ότι η οικονομική μαφία συνεργάζεται στενότατα με την πολιτική μαφία - και ότι οι δύο αυτές φατρίες δρούν διεθνώς.

Όσα όμως είπε, τα γνωρίζαμε ήδη. Θα θέλαμε καλύτερα να μάθουμε ακριβέστρεα, ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ οργανώνει αυτό το σύστημα της χιονοστοιβάδας. Όχι ότι δεν το υποψιαζόμαστε και δεν στηρίζουμε τις σκέψεις μας με γερά στοιχεία - όμως ορισμένα πιο σκληρά γεγονότα θα μας οδηγούσαν παραπέρα. Αλλά και ποιος δεν το θέλει αυτό...

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ που βγαίνει εδώ:

Η "όμορφη" αυτή ιστορία κολλάει στα δήθεν εθνικά συμφέροντα (μια ιστορία προπαγάνδας των Schäuble & ΣΙΑ), στα δήθεν συμφέροντα της ΕΕ (μια άλλη ιστορία από την ίδια πλευρά) - και  στην "αμέλεια" των λεγόμενων επενδυτών: τράπεζες, ταμεία, κ.λπ. Η αμέλεια των οποίων στηρίζεται στη γνώση, ότι οι συνένοχοί τους στην πολιτική θα τους διασώσει. Μέχρι τα πάντα καταρρεύσουν.

Ίσως ο κύριος Schumann θα έπρεπε στο μεταξύ να αλλάζει που και πού το αιώνια κόκκινο πουκάμισό του - και να μας πεί, γιατί οι προαναφερθείσες μαφίας προσποιούνται σοβαρότητα στους μικρούς και μεγάλους επενδυτές χρημάτων και κατα συνέπειαν χρηματοδοτούν την τρέλα.

...Και ότι το ευρώ είχε απο την αρχή προγραμματισθεί σαν ένας σταθμός ελιγμών μιας συνωμοσίας των χρηματοπιστωτικών καρχαριών εναντίον του πληθυσμου των χωρών αυτών - με την μακροχρόνια συμμετοχή ολόκληρης της (διεφθαρμένης) πολιτικής ελίτ ..!

Όμως μην περιμένουμε πολλά πράγματα απ΄ αυτό το σύστημα των Μαζικών Μέσων που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ίδιων δύο μαφιών

 

 


2.05.13
 von Εμμανουήλ Σαρίδης

Drucken        Hoch