Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
21.10.2018

Αττικά Νέα: Η δυστυχία να είσαι μαθητής και να σε διδάσκει ο Νίκος Δήμου για το μεγαλείο των Μ.Κ.Ο.

Nicolas Kaloy: "Ποιούς ιδεολογικούς χώρους εξυπηρετούν αυτοί που νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να περιφρονούν τον κάθε πολίτη, ανάλογα με την ιδεολογία του καθενός!"

Μεγέθυνση

Το πήρα στις 24.02.2014 απο τον Διονύσιο Σπηλιοτόπουλο (dio-nysio@libero.it) τον οποίο και συγχαίρω για την δουλειά που κάνει

 

From: Nicolas Kaloy

Subject: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ:Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο.

H γελοία (ή ηλίθια?) απάντηση του Υπουργείου που αναφέρετε λέγει: <<Τα βιβλία που με τόση αυστηρότητα κρίνετε στην επιστολή σας έχουν γραφεί και αξιολογηθεί από ειδικούς επιστήμονες και παιδαγωγούς με αυξημένα προσόντα, πανεπιστημιακούς δασκάλους, σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συμβούλους του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, πράγμα το οποίο εγγυάται την επιστημονική εγκυρότητά τους αλλά και την παιδαγωγική και διδακτική καταλληλότητά τους.>>...

ΕΙΔΟΠΟΙΩ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ κ. ΝΑΤΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΒΙΒΛΊΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΑΗΔΙΑ.. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΕΙΔΙΚΟΎΣ ΕΠΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΝ B.Sc.(econ) της ΑΣΟΕΕ και London School of Economics, ΣΥΝ Πτυχιούχος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης , ΣΥΝ Διδάκτωρ Φιλοσοφίας (Ph.D.) του ιδίου Πανεπιστημίου, ΣΥΝ έχω γράψει 23 βιβλία σε Ελληνική, Αγγλική και Γαλλική γλώσσα, ΈΧΩ ΦΟΙΤΉΣΕΙ ΣΕ 3 ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΜΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΛΏΣΣΕΣ, ΕΧΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ" 3 ΤΟΜΟΙ, 2000 σελίδες ΛΑΒΕΙ ΕΠΑΙΝΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ---ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΛΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ "με τα αυξημένα προσόντα πανεπιστημιακούς δασκάλους κλπ, κλπ" ....ΟΤΙ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ (Εγώ είμαι 90 ετών και θυμάμαι ακόμη το υπέροχο βιβλίο μου του Δημοτικού ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ το Ζ. Παπαντωνίου που ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Και συνεχίζουν οι κκ.του ΥΠΑΙΘ

<<Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο ΥΠΑΙΘ φτάνουν συχνά επιστολές από πολλούς ιδιώτες και φορείς, όπου διατυπώνονται κριτικές, συχνά αυστηρές, ανάλογα με την ιδεολογία του καθενός, ως προς το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων. Όπως είναι φυσικό, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν μέσω των σχολικών βιβλίων όλες οι επιθυμίες και ιδεολογικές προτιμήσεις και απαιτήσεις του κάθε πολίτη. Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές, ωστόσο τα σχολικά βιβλία υπηρετούν αμιγώς εκπαιδευτικές ανάγκες, και δεν πρέπει να εξυπηρετούν στόχους που απηχούν απόψεις προερχόμενες από διαφόρους ιδεολογικούς χώρους>>

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΥΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ κκ.<<ΠΟΙΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ <<τον κάθε πολίτη...ανάλογα με την ιδεολογία του καθενός!>> ???

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ, διάβασα από περιέργεια το βιβλίο του και έγραψα στο εξώφυλλο αλλάζοντας τον τίτλο σε Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ. Ας σημειωθεί ότι αυτός ο Κύριος Εκλεκτός του ΥΠΑΙΔΘ επούλησε το βιβλίο του για μετάφραση στους Γερμανούς τον καιρό που η Προπαγάνδα των Γερμανών εναντίον των Ελλήνων βρισκόταν στο Ζενίθ. Ποσα χρήματα εισέπραξε??? Τα εδήλωσε στην Εφορία???

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ.

ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΉΣΕΙ ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ πληρώνεται από τρεις οργανώσεις του Σόρος, από Αμερικανικές Τράπεζες και από την Αμνερικανική Πρεσβεία. Τους έγραψα από την Γενεύη (όπου διαμένω μονίμως ) να μου πουν αν αυτό είναι αλήθεια. ΟΙ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ (λαμβάνουν αντίγραφο της παρούσης).

ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΟΡΟΣ, ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ώστε να δέχονται τα χρήματά τους? 'Η αυτοί τους δίνουν το χρήμα τους για ΑΓΑΘΟΕΡΓΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ?

Σας παρακαλώ να δώσετε ευρύτερη δημοσιότητα στο παρόν σημείωμά μου διότι δεν έχω τις διευθύνσεις και τα εμαιλ τους (εκτός του ΕΛΙΑΜΕΠ στο οποίο αποστέλλω κόπια και από τους οποίους απαιτώ απάντηση)

Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος, B.Sc. (econ), B.Sc. (philosophy), Ph.D. Philosophy
Geneva, Switzerland.

TIS ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ { ΜΚΟ} ΤΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ Ζ0ΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ 9 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗ ΤΟΝ ΤΕΩΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΓΑΠ. ΑΛΕΞ. ΡΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΥΔΑΣ {ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕ ΡΓΑΣΙΑΣ] ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ {ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΧΟΡΤΑΓΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ } ΟΠΩΣ ΛΙΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 2001, ΩΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗΤΟΥ ! ! ! ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΝ ΑΛΕΞ. ΡΟΝΤΟ ! ! !
ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2010
ΑΝΤ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
< < < < < < < < < < < < < < < < < < < < < <

23 Φεβρουαρίου 2014 - 4:33 π.μ.
Θέμα:Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ
ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο.
Ιστολόγιο: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Σύνδεσμος: http://attikanea.blogspot.de/2014/02/blog-post_1134.html 

ΟΙ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός Δάσκαλος, Κιλκίς

Κάθε τόσο ραγίζει κι ένας οχετός και εισπνέουμε τις αναθυμιάσεις, πιάνουμε τις μύτες μας. Τώρα έχουμε τις Μ.Κ.Ο., το νεοταξικό αυτό πονήρευμα διαρπαγής χρήματος. Το καρύκευμα; αγαθοεργίες, φιλανθρωπίες, οικτιρμοί και ευσπλαχνίες-«το έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος»- και κάτω από το κέλυφος, καθάρματα και φιλάργυροι απατεώνες. «Έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας». (Ματθ. Κγ’ 25). Έκλεβαν, με τις ευλογίες της καταδιαφθαρμένης εξουσίας, και παρουσιάζονταν και ως ευεργέτες. Να τους δώσουν και παίνους να τους στήσου ν και ανδριάντες…

(Στους «Βίους Παραλλήλους» του Πλουτάρχου, όπου σκιαγραφείται ένας Έλληνας και ένας Ρωμαίος, στο «Αριστείδης και Κάτων» αναφέρεται κάτι «νόστιμο». Ρώτησαν τον Κάτωνα τον Πρεσβύτερο, γιατί δεν τον τίμησε η πολιτεία με ανδριάντες, όπως τόσους και τόσους άλλους Ρωμαίους και εκείνος απάντησε: «Προτιμώ να ρωτούν οι άνθρωποι γιατί δεν μου έστησαν ανδριάντα, παρά γιατί μου έστησαν». «Μάλλον γαρ βούλομαι ζητείσθαι διά τι μου ανδριάς ου κείται ή διά τι κείται».

Σήμερα «ευεργετούν» πολλοί για ιδιοτελείς σκοπούς-φοροαπαλλαγές, ρουσφέτια, επωνυματοφορία-και καλούν και τα κανάλια να καλύψουν και να προβάλλουν την «φιλάνθρωπη» ψυχή τους. Εκτός θέματος, παρενθετικά, να αναφέρω ότι ο Πλούταρχος στους «Παράλληλους Βίους», Ελλήνων και Ρωμαίων, συμπεριέλαβε και έναν με τίτλο «Αλέξανδρος και Καίσαρ». Τον Αλέξανδρο, τον Μέγα, τον θεωρεί Έλληνα). Και βέβαια, για να επανέλθω στο θέμα, κατά το κρανιοκενές σύνθημα του Νέου Σχολείου, «Σχολείο ανοικτό στη ζωή» -ποιά «ζωή» άραγε; Τι να δουν τα παιδιά και τι «να θαυμάσουν» απ’ αυτήν την ζωή; την διαφθορά και τον εκφυλισμό;- δεν μπορούσε να μείνει πίσω η Εκπαίδευση από το περιρρέον κλίμα.

Στα νέα βιβλία «Γλώσσας» φιλοξενείται κείμενο στο οποίο εκθειάζονται οι Μη Κυβερνητικές . . . Συμμωρίες. (Με ωμέγα, εκ του συν+μωρία.) Ειπώθηκε ότι υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις. Δεν αμφιβάλλω. Να δημοσιευτούν τα ονόματα αυτών, για να μην καίγονται μαζί με τα ξερά και τα χλωρά). Στο βιβλίο «Νεοελληνική Γλώσσα» της Γ’ Γυμνασίου, σελίδα 116 «κείται»… κείμενο με τίτλο «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις». Το παραθέτω ολόκληρο:

Κείμενο 8 (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις)

Κατηγορούμε συχνά την ανθρωπότητα πως, ενώ τον τελευταίο αιώνα έχει επιτελέσει τεράστια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, στον τομέα της ηθικής έχει μείνει πίσω. Υπάρχει κάτι που αντικρούει αυτή την άποψη: η δημιουργία και παρουσία, στο δεύτερο του αιώνα μας, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (NGOs-Non Government Organizations). Πίσω από αυτά τα αρχικά κρύβονται πασίγνωστες κινήσεις όπως η Γκρην Πις, η Διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και οι Γιατροί του Κόσμου, το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών της Ελσίνκι, η Ομάδα για την Προστασία των Μειονοτήτων κ.ά. [...]
 
Οι οργανώσεις αυτές λέγονται μη κυβερνητικές, γιατί δεν εξαρτώνται από κυβερνήσεις (ευτυχώς-η ανεξαρτησία είναι προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία τους). Οι πόροι είναι από εισφορές μελών, δωρεές, ιδρύματα και διεθνείς οργανώσεις. Η συνολική προσφορά τους είναι εντυπωσιακή: έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, έχουν προστατέψει πολλές χιλιάδες ανθρώπων από βασανιστήρια και καταπίεση, έχουν βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Εδώ στην Ελλάδα τις αντιμετωπίζουμε περίεργα: Όταν η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι καταγγέλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, γράφουμε την είδηση στην πρώτη σελίδα. Όταν οι ίδιες οργανώσεις διαμαρτύρονται για καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Σλαβόφωνων ή των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, είναι ανθελληνικές και πληρωμένες από ξένα κέντρα. Ουσιαστικά μας ενοχλεί η ανεξαρτησία τους: θα τις θέλαμε με το μέρος μας (όπως και όλες τις άλλες εξουσίες) και ξεχνάμε ότι αυτό θα
καταργούσε αυτόματα το διεθνές τους κύρος.

Είμαι υπερήφανος που ανήκω στις περισσότερες από αυτές τις οργανώσεις. Πιστεύω πως ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενιαία και αδιαπραγμάτευτα, είναι η μόνη ιδεολογία που μας απέμεινε-αλλά και η μόνη που μας χρειάζεται».

Ποιός το υπογράφει αυτό το «παιδαγωγικό» και λίαν επωφελές για τους ανώριμους ακόμη Ελληνόπαιδες κουρελούργημα; Ο Νίκος Δήμου, ο άνθρωπος που, κατά τον τίτλο ενός βιβλίου του, αισθάνεται δυστυχής που είναι Έλληνας. (Ο τίτλος είναι «Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας»). Επειδή κάθε κείμενο, το οποίο περιέχεται ιδίως στα βιβλία «Γλώσσας» υπηρετεί αμιγώς και μόνον διδακτικούς στόχους, σε ποιον στόχο… στοχεύει το προαναφερθέν απόσπασμα; (Τα αποσπάσματα ενίοτε είναι και …εκτελεστικά).

Παρένθεση και πάλι, συναφής με το θέμα. Σύλλογος, εξαίρετος και δραστήριος, με έδρα την Καβάλα, απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας επιστολή «εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία», για το περιεχόμενο των βιβλίων «Γλώσσας». Έλαβε απάντηση από το υπουργείο. (Που τα βρίσκει όλα καλά). Μου την κοινοποίησαν. Στον επίλογο του απαντητικού εγγράφου σημειώνεται:

«Τα βιβλία που με τόση αυστηρότητα κρίνετε στην επιστολή σας έχουν γραφεί και αξιολογηθεί από ειδικούς επιστήμονες και παιδαγωγούς με αυξημένα προσόντα, πανεπιστημιακούς δασκάλους, σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συμβούλους του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, πράγμα το οποίο εγγυάται την επιστημονική εγκυρότητά τους αλλά και την παιδαγωγική και διδακτική καταλληλότητά τους. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο ΥΠΑΙΘ φτάνουν συχνά επιστολές από πολλούς ιδιώτες και φορείς, όπου διατυπώνονται κριτικές, συχνά αυστηρές, ανάλογα με την ιδεολογία του καθενός, ως προς το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων. Όπως είναι φυσικό, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν μέσω των σχολικών βιβλίων όλες οι επιθυμίες και ιδεολογικές προτιμήσεις και απαιτήσεις του κάθε πολίτη. Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές, ωστόσο τα σχολικά βιβλία υπηρετούν αμιγώς εκπαιδευτικές ανάγκες, και δεν πρέπει να εξυπηρετούν στόχους που απηχούν απόψεις προερχόμενες από διαφόρους ιδεολογικούς χώρους».

 

Λαμπρά! Το ερώτημα παραμένει: Ποιές αμιγώς εκπαιδευτικές ανάγκες υπηρετεί το κείμενο του κ. Νίκου Δήμου; Ένας μαθητής Γ’ Γυμνασίου διαβάζει στο βιβλίο του ότι «οι πόροι των ΜΚΟ είναι από εισφορές μελών, δωρεές, ιδρύματα και διεθνείς οργανώσεις». Τώρα μαθαίνει ότι «οι πόροι» είναι από τον ιδρώτα και τα χαράτσια της οικογενείας του και του κοροϊδοπιασμένου λαού μας. Τι θα σκεφτεί; Ότι το υπουργείο του λέει ψέματα, καλύπτει και εξωραϊζει βρωμοδουλειές και εγκλήματα.

Δεύτερον. Όταν οι αυξημένων προσόντων, ειδικοί επιστήμονες, παιδαγωγοί, πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι, «αξιολογώντας» το κείμενο, διάβασαν (αν το διάβασαν!) την φράση «όταν οι ίδιες οργανώσεις διαμαρτύρονται για καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Σλαβόφωνων ή των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα», τι άξιο λόγου και χρήσιμο εντόπισαν στην φράση, ώστε να το περάσουν στα βιβλία; Συμφωνούν με την διαπίστωση του δυστυχισμένου… Γραικύλου; Καταπιέζονται οι «Γιαχωβάδες» στην πατρίδα μας; Όταν επιτρέπουν την παρείσφρηση της λέξης «Σλαβόφωνοι», ποιους εννοούν;

Συμφωνούν τα αυξημένα προσόντα και… όντα με την «επιστημονικής εγκυρότητας και διδακτικής καταλληλότητας» γνώμη του συγγραφέα περί καταπίεσης των Μουσουλμάνων στην πατρίδα μας; Εφ’ όσον αξιολογήθηκε το κείμενο από έγκυρες επιστημονικές επιτροπές και περιελήφθη στο σχολικό βιβλίο, συνεπάγεται ότι συμφωνούν και επιβραβεύουν τον συντάκτη του και, εν ολίγοις, παιδαγωγεί ορθά τους μαθητές. Οπότε, απευθυνόμενος στους γονείς, τι διδάσκονται τα παιδιά σας; Τι φαρμάκια καταπίνουν; Ότι ζουν σε μία χώρα-τέρας, στην οποία, μια αντίχριστη και ανθελληνική αίρεση, καταπιέζεται. Ότι έχουμε Σλαβόφωνους, δηλαδή σκοπιανούς γενίτσαρους, που και αυτοί υποφέρουν, όπως και οι Μουσουλμάνοι. Έξοχοι διδακτικοί στόχοι!! Δηλητήρια, αφιλοπατρία και εκκλησιομαχία, εξ απαλών ονύχων! Αναπαυθείτε στους καναπέδες σας!

Η Ιεραρχία, το επίσημο όργανό της, συμφωνεί με τα περί καταπίεσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά; Αυτός ο σκυβαλοειδής υπαινιγμός ποιον θίγει; Είναι γνωστό ότι οι αιρετικοί και προβατόσχημοι λύκοι Ιεχωβάδες, τα τσιράκια της Μασονίας, προσηλυτίζουν και αιχμαλωτίζουν στις νοσηρές δοξασίες τους, δεκάδες Έλληνες λόγω οικονομικής κρίσης. Πώς επιτρέπει η Εκκλησία, να διδάσκονται τα παιδιά της, το πιο ευάλωτο τμήμα του λαού μας, τέτοιες παραλυσίες και παλιανθρωπιές;

 

Ο κ. πρωθυπουργός, που πρόσφατα σταυροκοπιόταν στο Άγιον Όρος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, τι γνώμη έχει γι’ αυτά;

 

Πώς θα μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα, την πατρίδα τους, και θα εργαστούν σ’ αυτήν και γι’ αυτήν, όταν διδάσκονται και ανδρώνονται με το μίσος γιά την γενέτειρά τους; Και, τέλος, ο κ. Νίκος Δήμου, επαίρεται και καυχάται για την συμμετοχή του σε πολλές, «στις περισσότερες», ΜΚΟ. Σε ποιές ανήκε;

-------------------------------------

ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΝΘΕΡΜΟ "ΕΛΛΗΝΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ KΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ... ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ!

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

Το να είσαι Έλληνας δεν βασίζεται ούτε… καν στη γλώσσα που σκέφτεσαι και μιλάς. Αν ήταν οτιδήποτε από τα παραπάνω, οι Έλληνες θα είχαν πάψει να υπάρχουν αιώνες τώρα, όταν το κράτος τους κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, ή όταν έφυγαν στη διασπορά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με την πτώση της Κωνσταντινούπολης πυροδοτώντας την Αναγέννηση, όταν ξέχασαν τη γλώσσα τους πριν την ξαναθυμηθούν, ή όταν πέθαιναν στα βουνά και τις θάλασσες πολεμώντας τον ολοκληρωτισμό.

 

Η Ελληνικότητα είναι στάση ζωής. Η Ελληνικότητα είναι το φως στην άκρη του τούνελ, είναι αίμα που χύνεται για το δίκαιο ακόμα και αν ξέρεις πως αυτή η μάχη θα χαθεί, προσωρινά. Για να είσαι Έλληνας αρκεί να ασπάζεσαι ένα αξιακό πλαίσιο όπου στο κέντρο του βρίσκεται ο Άνθρωπος, και τίποτε άλλο.

Το να είσαι Έλληνας σημαίνει πως αντιλαμβάνεσαι την μεγαλειότητα του ανθρώπινου νου, τη δυνατότητα του ανθρώπου να ξεπεράσει τα ζωώδη ένστικτα της απληστίας και της ιδιοτέλειας και την ικανότητά του να διορθώνει τα λάθη του, σεβόμενος αλλά όχι αποτασσόμενος στα φυσικά φαινόμενα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός διαφωτισμός βασίστηκε πάνω στα φιλοσοφικά θεμέλια της Αριστοτελικής λογικής και το ανθρωποκεντρικό πολιτικό πλαίσιο της Δημοκρατίας. Δεν δημιουργήσαμε την Δημοκρατία επειδή είμαστε Έλληνες, αλλά είμαστε Έλληνες επειδή δημιουργήσαμε την Δημοκρατία. Δεν χτίσαμε τα θεμέλια της επιστήμης επειδή είμαστε Έλληνες, αλλά είμαστε Έλληνες επειδή χτίσαμε τα θεμέλια της επιστήμης. Είμαστε Έλληνες επειδή πολεμήσαμε την τρομακτικότερη και αιμοσταγέστερη πολεμική μηχανή του ολοκληρωτισμού όλων εποχών. Είμαστε Έλληνες επειδή εμφυσήσαμε τις αρχές της Δημοκρατικότητας στις αστικές επαναστάσεις της Ευρώπης και της Αμερικής… Επειδή μεταλαμπαδεύσαμε τον ανθρωπισμό στη μεσαιωνική Ευρώπη. Είμαστε Έλληνες επειδή δημιουργήσαμε τα θεμέλια της σκέψης της φιλοσοφίας, της αλήθειας και του δικαίου, δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στις ιδέες και στις έννοιες από ότι στην πέτρα και τη φωτιά, επειδή πιστέψαμε πως η φύση του ανθρώπου ξεπερνάει την ύλη που τον περιβάλλει και αποδείξαμε ότι η ψυχή είναι ισχυρότερη από το ατσάλι, ή ακόμα και τον ίδιο το χρυσό.

 

Σήμερα η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο, επειδή μερικοί από εμάς τους Έλληνες (εκείνοι που ζούμε στην Ελλάδα των τελευταίων 30 ετών), αφήσαμε μερικούς αχρείους να ξεπατώσουν την Κοινωνία μας για να κλέψουν αρκετά νομίσματα, ομολογουμένως, για την τσέπη τους. Μάλιστα εκείνοι που ασχημονούν ενάντια στην Ελλάδα, δεν είναι πραγματικοί Έλληνες, απλά τυγχάνει να έχουν Ελληνικό διαβατήριο, που δεν είναι κιόλας επαρκές τεκμήριο Ελληνικότητας. Οι δυσκολίες αυτές είναι προσωρινές σε ιστορικό χρόνο, και ίσως μετά μερικά χρόνια, όταν θα έχει αποκατασταθεί το πραγματικό Ελληνικό αξιακό πλαίσιο στον τόπο μας, εκείνο με επίκεντρο τον Άνθρωπο, θα γελάμε όλοι μας με αυτά τα «παλικάρια» που παραλίγο να μπατάρουν την βάρκα με τις ανοησίες τους. Κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή για πολλά χρόνια στο μέλλον και η ιστορική αξία τους αγγίζει εκείνη του Εφιάλτη ως πρότυπο προς αποφυγή.

 

Ευτυχώς Έλληνες στην σκέψη κι όχι απλά στο διαβατήριο, υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια στον πλανήτη κι έχουν υπάρξει διαχρονικά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσπαθήσουμε δέκα φορές παραπάνω για να ξανακερδίσουμε την Ελληνικότητά μας, που μας εξαπάτησαν κι ανταλλάξαμε για μια επίπεδη τηλεόραση κι ένα αυτοκίνητο με δερμάτινα καθίσματα. Θα το κάνουμε και με το παραπάνω. Σημαίνει απλά πως το ανθρωποκεντρικό αξιακό πλαίσιο της αρετής, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της οικογένειας, του δικαίου, της λογικής, της αισθητικής, της Δημοκρατίας, της δημιουργικότητας και της διανόησης θα επανέλθει στην θέση που έχασε προσωρινά.  Ως τότε παραμένω Έλληνας, μαζί με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια άλλους ανθρώπους επάνω στον πλανήτη, που μοιράζονται τις ίδιες Ελληνικές αξίες.


Rubrik: Meinung/Γνωμη
25.02.14

Drucken        Hoch