Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
14.12.2018

Περι καταλήψεως της Βουλής των Ελλήνων

Μια πρόσκληση απο το κίνημα "Η δύναμη του πολίτη" για την κατάληψη της Βουλής. Και δύο απαντήσεις επί του θέματος και των κινημάτων γενικότερα

Μεγεθύνατε

Οι περισσότεροι απο μας νομίζουν, ότι τα κινήματα που συνταράσσουν αυτές τις μέρες την Τυνησία, την Αίγυπτο και σύντομα θα τα έχουμε και αλλού (στο Λίβανο φερ' ειπείν), έχουν κάποια σχέση με ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα, δουλειά ή κοινωνική δικαιοσύνη. Λάθος μέγα. Μπορεί τα αιτήματα των επαναστατών που τα προβάλλουν καταστρέφοντας τις χώρες τους να είναι απόλυτα δίκαια, όμως οι "επαναστάσεις" οι ίδιες άλλα επιδιώκουν: Την αποδιοργάνωση κρατών, που βρίσκονται ακόμη στο πρώτο, μεσαιωνικό στάδιο δημιουργίας κάποιων πολιτικών και κοινωνικών δομών (μια φάση πρωτογενούς συσώρευσης, που σήμερα είναι αδύνατο να λειτουργήσει), παρα ταύτα όμως και σύμφωνα με τα σχέδια Παγκοσμιοποίησης του Διεθνούς Σιωνισμού, πρέπει να αποδομηθούν και σ' αυτά να επικρατήσει αναρχία και ανομία. Όπως στην Ελλάδα.

 

Τέτοια κινήματα - και τα αποτελέσματά τους - τα είδαμε και στην χώρα μας, την έξωση των Στρατιωτικών απο την εξουσία και την έλευση της περιπόθητης Δημοκρατίας. Τα είδαμε, όπως θα διαβάσετε παρακάτω στην απάντησή μου, και στην Ανατολική Ευρώπη (παρδαλές επαναστάσεις), και τα βλέπουμε τώρα στο Ιράν (πέριση) και στην Βορεια Αφρική αυτές τις μέρες. Σήμερα όμως δεν είναι ο Μίκης Θεοδωράκης ή κάποιοι ανάλογοι επαναστάτες, που ξεσηκώνουν με τα τραγούδια ή τις φλογερες διακηρύξεις τους την νεολαία, αλλα το Internet και το Facebook, τα αποτελεσματικότερα όπλα που είχε ποτέ το USRAEL στην διάθεσή του. Όποιος νομίζει, ότι το Facebook είναι ένα κοινωνικό δίκτυο, όπως αυτοδιαφημίζεται, δεν ξέρει, ότι το Facebook είναι μια εταιρία που ανήκει στην CIA. Με το Facebook σαν μοναδικό μέσο, και βέβαια με την υποστήριξη όλων των δυτικών Μέσων Ενημερώσεως, έγιναν και γίνονται οι επαναστάσεις της Βορείου Αφρικής. Και με το Ιντερνετ, σαν παρόμοιο μέσο, γίνονται τα κινήματα στην Ελλάδα.

 

Εμμανουήλ Σαρίδης  

 

Και τώρα: Πρώτα η διακήρυξη του κινήματος "Η δύναμη του πολίτη", μετά η τοποθέτηση του Νίκου Γεωργαντζά και ύστερα η δική μου (Εμμανουήλ Σαρίδη).

 

1. "Η δύναμη του πολίτη"

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ


FACEBOOK: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 (Ο μεγάλος φόβος των πολιτικών είναι να μην καταλάβει ο λαός την Δύναμη του & ενωθεί όλος μαζί) 


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 5 ΦΕΒ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ !ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ !!!!ΛΑΘΟΣ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ !!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ!!!!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

 

Όλο το κείμενο στο http://hdynamhtoypolith.blogspot.com/

 

2. Η τοποθέτηση του Νίκου Γεωργαντζά

 

"Εδώ είναι Ελλάδα, όχι Β. Αφρική: ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

 

Χαίρε Δύναμη του Πολίτη,

 

Βλέπω πως ως ομάδα δεν το βάζετε κάτω, αλλά ούτε έχετε την απαιτούμενη γνώση. Πρώτον πολίτες δεν υπάρχουν πάνω σε τούτον τον πλανήτη, ότι και να μας λέει ο Geoffrey του ΠΑΣΟΚ ή ο Αντώνης Σαμαράς της ΝΔ ή το όνομα της ομάδος σας.

 

Είμαστε όλες και όλοι πειθήνιοι υπήκοοι, μέσα σε ένα σύστημα δεσποτικής κομματοκρατίας. Και ναι, εμείς οι ίδιοι νομιμοποιούμε το σύστημα τούτο, με την ψήφο μας σε κάθε εκλογές.

 

Δεύτερον, Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που προτείνετε
(http://hdynamhtoypolith.blogspot.com/), έστω και αν είναι ειρηνική, δεν είναι τίποτε άλλο από χάσιμο χρόνου. Και αμφιβάλλω αν πράγματι μπορεί να γίνει ειρηνικά.

 

Είναι χάσιμο χρόνου, διότι η αυθεντικά ελληνική δημοκρατία είναι ακριβώς αυτό: δημοκρατία μιάς κοινωνίας πεπαιδευμένων, έστω και βιωματικά, ή πρωτίστως βιωματικά αν θέλετε, πολιτών. Δημοκρατία δεν είναι η άνομη λαοκρατία ενός λαού, που έχει πλήρως χάσει την ικανότητα μίας άκρα ελληνικής ιστορικά ιδιαιτερότητας, δηλαδή της κοινωνικής και πολιτικής μας αυτοθέσμισης.

 

Όπως ακριβώς η NASA έχει χάσει τα τελευταία χρόνια την ικανότητα να προσεδαφίζει αστροναύτες στο φεγγάρι, έτσι και ο ελληνικός μας λαός έχουμε πλέον χάσει την ικανότητά μας γιά κοινωνική και πολιτική αυτοθέσμιση, τουλάχιστον μετά τον πόλεμο του 1946-1949. Αιτήματα μπορεί να έχει ο κάθε λαθρομετανάστης και είναι σεβαστά.

 

Έχει όμως δικαίωμα ένας λαθρομετανάστης ή ένας τουρίστας να μετατρέπει τα πολιτικά αιτήματά του σε πράξη; Με ποιόν ακριβώς νόμιμο μηχανισμό;

 

Πριν αρχίσουμε τις καταλήψεις, δεν πρέπει πρώτα να θεσμίσουμε νομικά και νόμιμα την κοινωνία μας, ως πειθήνιοι υπήκοοι που είμαστε, σε δήμο πολιτών; 

 

Όχι λοιπόν στην άτοπη κατάληψη που προτείνετε. Μία άτοπη κατάληψη, από έναν λαό που πρέπει πρώτα να θεσμοθετηθεί νομικά και νόμιμα σε δήμο πολιτών. Και μετά να μάθει πως να είναι ξανά ο ιδιοκτήτης του πολιτικού μας συστήματος, εντολέας και όχι εντολοδόχος όπως είναι τώρα.

 

Ώσπου να γίνουν όμως όλα τούτα, η κατάληψη που προτείνετε είναι άτοπη, άχρηστη και προβοκατορική, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις σας. Όχι λοιπόν!

  

Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

 

3. Η τοποθέτηση μου (Εμμανουήλ Σαρίδης) 

 

Δεν θα μιλήσω για καταλήψεις, γιατί τις θεωρώ σαν αποτέλεσμα της διαβρώσεως των κρατικών θεσμών που έχει υποστεί η χώρα εδώ και χρόνια τώρα. Οι καταλήψεις Πανεπιστημίων, Υπουργείων, Σχολείων, δημοσίων κτιρίων και εδάφους είναι στην Ελλάδα νορμάλ, η πατρίδα μας είναι για μένα, δυστυχώς, ενα Failed state, ένα αποτυχημένο, διαλυμένο κράτος. Το λέω έτσι απλά, αλλά αν θα μπορούσα, αντί γραφής, να μεταφέρω εδω τα συναισθήματά μου, θα έκλαιγα. Πρίν απο τίς καταλήψεις αυτές είχαμε όμως την αποδιοργάνωση του κράτους, που άρχισε με την έλευση της Δημοκρατίας το 1974, συνεχίστηκε με γοργά βήματα μετα το 1981, όταν κυβερνήτης του σκάφους έγινε ο μεγάλος προφέσορας Ανδρέας και ολοκληρώθηκε επι των ημερών μας απο τον γιό του Geoffrey, που μας έστειλε στα κάτεργα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το θέμα έκλεισε, τι να διαλύσουμε άλλο, τι να καταλάβουμε, όταν όλα καταλαμβάνονται καθημερινά, οι δρόμοι απο απεργούς, τα πεζοδρόμια απο λαθρομετανάστες που πουλάν την πραμμάτειά τους ή απο τις καρέκλες και τα τραπεζάκια των καφετζήδων, η διαφθορά είναι στο κόκκινο και το κράτος ανύπαρκτο; Σε τι θα βοηθούσαν κι' αλλες καταλήψεις; Ή μήπως υπάρχουν τρόποι, που όμως είναι αλλοι απο την δημιουργία κινημάτων και απο τις καταλήψεις; Ο Νίκος Γεωργαντζάς έχει εκθέσει αρκετές φορές τις απόψεις του επ' αυτού.    

 

Απορώ όμως, πώς στην πατρίδα μας δεν πήρε ακόμη ο κόσμος χαμπάρι για το τι επιδιώκουν πραγματικά τέτοια κινήματα και καταλήψεις. Μελετώ απο χρόνια τώρα αυτές τις διαδικασίες, που μετα την εισβολή της "Δημοκρατίας" στην Ανατολική Ευρώπη ονομάζονταν bunte Revolutionen / colored revolutions (παρδαλές επαναστάσεις). Με μόνο σκοπό τη διάλυση και των τελευταίων σοσιαλιστικών δομών που είχαν ακόμη απομείνει και την στελέχωση των νέων κρατών μέ πρόσωπα "δικά μας", να σαν τον Ανδρέα. 

 

Έτσι σε μια  ανάλυση μου εδω στις 24.04.2009 με τον τίτλο "Αποσταθεροποιηση με συστημα" έγραφα: "Ολα τα «αντιστασιακα» κινηματα που ελαβαν χωραν στην Ανατολικη- και Νοτιοανατολικη Ευρωπη και τον Καυκασο μετα την διαλυση της Σοβιετικης Ενωσεως, εγιναν κατα το πρωτυπο του Otpor! (Αντισταση!), του κινηματος των φοιτητων στο Βελιγραδι εναντιον του Μιλοσεβιτς το 2000. Κατα το προτυπο του Otpor! εγινε το κινημα Mjaft! (Αρκετα!, Φτανει πια!) το 2002 στα Τιρανα και το Kmara!, (φτανει πια!) της «ροζ επαναστασης» του 2003 στην Τιφλιδα για το γκρεμισμα του προεδρου Eduard Schewardnadse και την αντικατασταση του απο τον φιλο των ΗΠΑ, Mikhail Saakashvili (που σημερα οι ιδιοι επαναστατες του φωναζουν «Mischa, zadi!» - «εξαφανισου!», «δεινε του»!). Κατα τον ιδιο τροπο εγινε και το Pora! (Ηρθε η ωρα!) των επαναστατημενων φοιτητων και νεολαιων της «πορτοκαλι επαναστασης» εναντιον του προεδρου Kutchma το 2004 στην Ουκρανια για την αντικατασταση του απο τον φιλοδυτικο Viktor Yushchenko, το «KelKel!» (Αναγεννηση!), η «επανασταση της τουλιπας» (αλλοι την ονομαζουν επανασταση της «Γιουρτας») με τις ταραχες και καταστροφες του οχλου που ξεσηκωσαν δυτικα πρακτορεια και πρακτορες το 2005 στην  πρωτεύουσα Μπισκέκ του Κιργησταν και το «Subr!» (Βονασος!) με τις μαζικες συγκεντρωσεις της αντιπολιτευσης και τις ταραχες μετα την νίκη του Αλεξάντερ Λουκασένκο κατα τις προεδρικές εκλογές στην Λευκορωσια το 2006. Τα ιδια έγιναν και στην Μολδαβια, την Ταιλανδη και παντου, οπου ξενοι οργανισμοι, ιδρυματα και μυστικες υπηρεσιες, σε συνεργασια με ντοπιες δυναμεις, ξεσηκωνουν τον κοσμο, υποσχομενοι λαγους με πετραχειλια, αρκει να τον φερουν σε αντιθεση με την κυβερνηση, να αποκαθηλωσουν τον ανεπιθυμητο ηγεμονα η να επιφερουν την απαξιωση των θεσμων του κρατους και την αποσταθεροποιηση του".

 

Τα κινήματα αυτά δεν ήσαν λοιπόν ποτέ και πουθενά αυθόρμητα. Απ' εναντίας ήσαν πολύ προσεκτικά μελετημένα, είχαν την αφθονη χρηματοδότηση του USRAEL (Σόρος κ.α.) και την αμέριστη υποστήριξη των ΜΜΕ της Δύσεως και της μεταλλαγμένης αριστερής διανόησης της, που σήμερα είναι στην υπηρεσία των μεγάλων Αφεντικών του Σιωνισμού. Και ούτως εχόντων των πραγμάτων, γεννάται η ερώτηση, τί ρόλο παίζουν σήμερα αυτά τα κινήματα, που μετα το Μνημόνιο έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια στην Ελλαδα. Και ποιός τα χρηματοδοτεί. Μήπως πρόκειται για κινήσεις, που σκοπό έχουν να αποσπάσουν την προσοχή του Έλληνα απο τα φοβερά προβλήματα που δημιουργήθηκαν για την πατρίδα μας με το Μνήμονιο του Geoffrey και την υπαγωγή της χώρας στην κηδεμονία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;

 

Τέλος. Τι θα κάνουν τα κινήματα του Μίκη, του ΠΑΜ, της Δύναμης του Πολίτη και όπως αλλιώς λέγονται, αν σε περίπτωση που δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε τα εξωφρενικά δάνεια που πήραμε, οι πιστωτές μας μέσω αχειρανθρώπων μας πάρουν κάποια νησιά ή τον υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο μας και αυτά περιέλθουν στην ιδιοκτησία του USRAEL;

 

Απ' ότι βλέπω, μια αποκαθήλωσση του Geoffrey δεν πρόκειται να γίνει. Γιατί ο ανθρωπος δεν έφερε ακόμη εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσαν τα μεγάλα αφεντικά. Έτσι η δημιουργία φασαρίας και αναρχίας στο εσωτερικό (διόδια, μην πληρώνετε το ένα, μην υπακούετε στο άλλο) και συμμαχιών για την εξάπλωση της ανομίας και σε άλλες χώρες (Σερβία, Ρωσία και αλλού) δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν πειραματόζωο και το πείραμα πέτυχε πλήρως. Πρίν μερικά χρόνια ο Geoffrey κραύγαζε στην Βουλή "Φτάνει πιά!" όταν κατηγορούσε τον Καραμανλή για τις προσπάθειες που έκανε να νοικοκυρέψει κάπως το κράτος, ήταν το "Mjaft!" της Αλβανίας και το "Kmara!" της Γεωργίας των παρδαλών επαναστάσεων. 'Δείνε του" φωνάζει σήμερα ο όχλος στην Βόρεια Αφρική, το ίδιο με το "zadi!" της παρδαλής επανάστασης στην Γεωργία. Τυποποιημένα σύνθήματα του Σόρος.

 

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, είναι όμως να αλλάξουν τα μυαλά του κόσμου. Αν η ενέργεια αυτών που ασχολούνται με τα κινήματα πήγαινε σ' αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν και για τον Έλληνα και για την πατρίδα μας καλύτερα.


30.01.11

Drucken        Hoch