Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
14.12.2018

Τα νέα τιτιβίσματα του Twitter και του Facebook

Είναι ο λαος που κάνει την "επανάσταση" στην Τυνησία και την Αίγυπτο ή μηπως το Facebook και το Twitter με τα επαναστατικά τιτιβίσματα τους;

Μεγεθύνατε

του Εμμανουήλ Σαρίδη

  

Γίνονται οι πυρκαγιές απο μόνες τους; Όχι βέβαια, η αυτοανάφλεξη είναι, όπως λένε οι βιολόγοι, ένα σπάνιο φαινόμενο. Πιό συνηθισμένες είναι οι πυρκαγιες που γίνονται απο βλακεία ή αμέλεια, γιατί κάποιος το καλοκαίρι πέταξε την γόπα του απο το παράθυρο του αυτοκινήτου ή δεν έσβυσε την φωτιά που άναψε για να ψήσει τις μπιζόλες του. Ή γίνονται απο πρόθεση, για να οικειοποιηθεί ο εμπρηστής την καμμένη γή ή για να κάψει το δάσος για πολιτικούς λόγους, παραδείγματος χάριν για να κάνει υπευθυνη την κυβέρνηση του Καραμανλή για τις πυρκαγιές του 2007 και να διευκολύνει την εκλογή του Geoffrey.

 

Υπάρχουν και ιδεολογικές πυρκαγιές που έχουν επίσης πολιτικούς στόχους. Είναι οι πυρκαγιές, που σχεδιάζονται απο τα μεγάλα Think Tanks του USRAEL, με στόχο την γενική αποσταθεροποίηση που επιδιώκει απο χρόνια στο πλαίσιο των σχεδίων του για την Παγκοσμιοποίηση. Η στρατηγική αυτή προβλέπει ασταθή εθνικά κράτη, στα οποία επικρατει η ανομία και η πολιτική και κοινωνική ανωμαλία και τα οποία είναι οικονομικά τελείως εξαρτημένα απο τους τοκογλύφους της Wall Street και της City of London και τις πολιτικές οργανώσεων όπως το American Israel Public Affairs Committee, το American Jewish Committee ή την Anti Defamation League.

 

Και ενώ τα Think Tanks σχεδιάζουν τις στρατηγικές, είναι οι επιδοτούμενοι Μη Κρατικοί Οργανισμοί (ΜΚΟ) που τις εκτελούν και τα ανόητα κουτορνίθια που τους ακολουθούν, θέτοντας την ζωτικότητα της νιότης τους στην υπηρεσία των καταχθόνιων σχεδίων του Σιωνισμού, αυτουνού που τους ζητάει να εκδιώξουν τους δήθεν αυταρχικούς ηγέτες των κρατών τους για να γιάνουν. Έτσι οι πυρκαγιές που βάζουν τα διάφορα Think Tanks μεταδίδονται μέσω των ΜΚΟ στον όχλο και μετατρέπονται γρήγορα σε επαναστάσεις, που διώχνουν μεν τις παλιές καραβάνες που κυβερνούσαν χρόνια την χώρα τους, φέρνουν όμως στη θεση τους άλλους, που ουδόλως και ουδαμώς είναι καλύτεροι. Γι' αυτές τις λεγόμενες παρδαλές επαναστάσεις, που έγιναν στην Ανατολική Ευρώπη, τον Καύκασο και αλλού μετα το 1990, έχω γράψει αρκετές φορές σ' αυτήν εδώ την ιστοσελίδα (βλέπε π.χ. το άρθρο που δημοσίευσα στις 24.04.2009 με τον τίτλο "Αποσταθεροποιηση με συστημα".

 

Οι επαναστατικές αυτές στρατηγικές δεν παραμένουν όμως σαν μουσειακό είδος, όπως αυτή της κυρίας Παπαρήγα, αλλα αλλάζουν συνεχώς. Αν ο Σόρος χρηματοδοτούσε μέχρι προ τινός παρδαλές επαναστάσεις, σήμερα, που θέλουμε να εισβαλουμε στο Ιραν αποσταθεροποιώντας όλες τις χώρες γύρω-τριγύρω του, έχουμε επινοήσει άλλα μέσα για να ξεσηκώνουμε τον κόσμο, σήμερα έχουμε το Ιντερνετ και κάποιες σελιδες όπως το Facebook ή το Twitter, που μεταμφιεσμένες σε "κοινωνικά δίκτυα" όχι μόνο κατασκοπεύουν τον κόσμο, εννοώ τον κόσμο όλο, αλλα είναι και ένα πρώτης τάξεως εργαλείο για να βάλεις φωτιά σε μια χώρα, και να την αναστατώσεις κατα το δοκούν, ακόμη και να ρίξεις κυβερνήσεις και κυβερνήτες. "Η επανάσταση στην Αίγυπτο", λέει ο αιγύπτιος συγγραφέας Αλάα αλ Ασβάνι σε μία συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Der Tagespiegel" του Βερολίνου της 28.01.2011, "εγινε απο νέους ακτιβιστές, που ξέσήκωσαν εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους μέσω του 'Facebook'". Πώς λειτουργεί το πράμμα; Το Ισραήλ, διάβαζα πρίν μερικούς μήνες στο "Telepolis", έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο επιτελείο ειδικών, που μεσω Ιντερνετ "δουλεύουν" πάνω σε ορισμένα θέματα: Δίνουν τις "σωστές" απαντήσεις σε σχολιαστές ηλεκτρονικών φόρων, προβοκάρουν καταστάσεις ή στέλνουν συγκεκριμμένα μηνύματα σε συγκεκριμμένες χώρες (Ιραν, Κίνα κ.α.), απευθυνόμενοι πάντα στην νεολαία. Που χρησιμοποιειται μέσω των "κοινωνικών συνδέσμων" Facebook κ.λπ. σαν πολλαπλασιαστής.
  
Όπως εγινε και στην Τυνησία και μετα στην Αίγυπτο. Οπου ο φουκαράς ο Μουμπάρακ προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, κλείνοντας χθές και τον τελευταίο Internet Service Provider (ISP) στην Αίγυπτο και διακόπτοντας την λειτουργία του Ιντερνετ. Έκλεισε μάλιστα και την Noor Group, μέσω της οποίας μεταδίδονταν οι ειδήσεις για την χρηματιστηριακή αγορά της Αιγύπτου, για άλλους σημαντικούς τομείς της οικονομίας και για τα αεροδρόμια. Άκρα του τάφου σιωπή.

  

Σιωπή; Λάθος. Γιατί το καλο το παληκάρι, ξέρει κι' άλλο μονοπάτι. Ναι, ο διεθνής Σιωνισμός ελέγχει όλα τα Μαζικά Μέσα Ενημερώσεως, άρα και το Ιντερνετ, άρα και τους παγκοσμίου εμβελείας επικοινωνιακούς κολοσσούς Twitter, Facebook, Google και SayNow. Για τους τεχνικούς των οποίων η διακοπή της επικοινωνίας και η συνέχιση της διακινήσεως των επαναστατικών συνθημάτων δεν ήταν και κανένα μεγάλο πρόβλημα. Η λύση βρέθηκε και είναι η υπηρεσία "speak-to-tweet service" που στήσανε στο άψε-σβύσε, το "μίλα-για-τιτίβισμα" (βλέπε και http://twitter.com/speak2tweet). Έτσι οι Αιγύπτιοι που ξεσηκώσαν, θα συνεχίσουν να φωνασκούν μέχρι τελικής πτώσεως του Μουμπάρακ. Διότι με το κόλπο αυτό θα μπορούν να μιλούν και να στέλνουν τα επαναστατικά τους μηνύματα χωρίς Internet μόνο με ένα τηλέφωνο.

 

Το Google γράφει στο επίσημό blog του: "Όπως όλος ο κόσμος, έτσι και μείς παρακολουθούμε εναγωνίως τις ειδήσεις για την Αίγυπτο και σκεφθήκαμε, πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τον κόσμο εκεί πέρα. Και έτσι το Σαββατοκύριακο είχαμε την ιδέα του "speak-to-tweet service", για να δώσουμε στον καθένα την δυνατρότητα να τιτιβίζει μέσω ενός τηλεφώνου".

 

Η υπηρεσία λειτουργεί ως εξής: Διαλέγεις εναν διεθνή αριθμό, πληκτρολογηθείς το Hashtag "#egypt" και λές το μήνυμά σου στο ακουστικό. Το μήνυμά σου καταχωρείται αμέσως στην σελίδα του Τwitter  http://twitter.com/speak2tweet και μπορείς σ'ολόκληρο τον κόσμο να το διαβάσεις μέσω ενός υπολογιστή ή σαν ηχογράφηση να αφήσεις να σου το παίξουν με τον ίδιο αριθμό. Μια σύνδεση στο Internet δε είναι απαραίτητη.

 

Οι τηλεφωνικοί αριθμοί για τα τιτιβίσματά σου ή για να ακούσεις τα τιτιβίσμαστα άλλων είναι: +16504194196, +390662207294, +97316199855.

 

Έτσι λοιπόν κλειδώνω μανταλώνω, ο κλεφτης μέσα είναι. Τουτέστιν, οι Αιγύπτιοι θα συνεχίσουν να φωνασκούν στους δρόμους, ώσπου να διώξουν τον Μουμπάρακ - ή να τον υποχρεώσουν να φύγει. Για νάρθει ο Μεσσίας, που όπως πιστεύουν θα τους φέρει ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία, δουλειές και ευημερία. Και ο Σιωνισμός θα συνεχίσει να μας χειραγωγεί κατα το δοκούν, να μας ξεσηκώνει να κάνουμε επαναστάσεις, να είμαστε εναντίον του ενός ή του άλλου (αλλά ποτέ εναντίον του), να ρίχνουμε κυβερνήσεις και αρχηγούς κρατών, να τρέχουμε πίσω απο κινήματα και ιδεολογήματα για τα δίκαια του πολίτη ή τα δίκαια του μετανάστη. Μόνο τα δικά μας δίκαια δεν προβλέπονται. Έχει δε και το θράσος, απο πάνω, να μας δουλεύει κι' όλας. Τις άναρθρες κραυγές του ξεσηκωμένου όχλου στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και δεν ξέρω που αλλού αύριο, ενός όχλου που νομίζει, ότι με τέτοιες επαναστάσεις θα δει καλύτερες μέρες, τις ονομάζει τιτιβίσματα (twittern σημαίνει στα αγγλικά τιτιβίσματα αλλα και φλυαρίες και φαφλατίσματα).

 

Καμμία επανάσταση και κανένα κίνημα πολιτών, όπως αυτά που έχουν τελευταία ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια και στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να μας απαλλάξει απο το χρηματοπιστωτικό σύστημα που μας έχουν επιβάλλει οι τοκογλύφοι και κομπογιαννίτες του Μεσαίωνα. Πρέπει πρώτα να αλλάξουν τα μυαλά μας, να καταλάβουμε, ότι όλα αυτά τα ωραία και καλά που μας υπόσχονται οι εγκέφαλοι των Think Tanks, ελευθερίες, δημοκρατίες, δικαιώματα του ανθρώπου και άλλα τέτοια, είναι μόνο φύκια, του μας πουλάνε για μεταξωτές κορδέλλες. Πώς όμως θα αλλάξουν τα μυαλά μας, πως θα τα καταλάβουμε όλα αυτά, όταν τα μεγάλα αφεντικά με το χρήμα που έχουν στη διάθεσή τους μπορούν να αγοράζουν τα καλύτερα μυαλά για να μας εξαπατούν, τους πιο αδίσταχτους και άπληστους πολιτικούς για να μας κρατάνε σούζα, τα Μαζικά Μέσα για να μας μπερδεύουν και να μην ξέρουμε που είναι μπρός και που πίσω; Πώς θα αλλάξουν τα μυαλά μας;   


1.02.11

Drucken        Hoch