Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
22.10.2018

Περί γύφτων (στην ορολογία των καλών ανθρώπων Ρομά)

Σε καταυλισμό Γύφτων βρέθηκε ένα 4χρονο ξανθό κοριτσάκι, που προφανώς προέρχεται απο εγκληματικές ενέργειες των "γονιών" του. Το θέμα απασχολεί απο μέρες τώρα τα ελληνικά και παγκόσμια ΜΜΕ

Μεγέθυνση

Στην πατρίδα μου την Ξάνθη η ορολογία Ρομά ήταν μέχρι προ τινός αγνωστη. Η κατηγορία των ανθρώπων που ζούσαν στο Πούρναρλικ, τον συνοικισμό κοντα στο σταθμό, λέγονταν Γύφτοι, Γιούφτοι, Κατσίβελοι ή Τσενγκενέδες. Πουλούσαν καλάθια και υφάσματα στο παζάρι, σε σταματούσαν για "να σου πώ το μοίρα σου" και άρπαζαν ότι ήταν εύκολο για άρπαγμα. Σήμερα οι Γυφτοι έχουν προοδέψει, παράτησαν τα καλάθια και τα πανέρια και τόριξαν αποκλειστικά στην κλεψιά (καλώδια, καπάκια υπονόμων κ.λπ), την απατεωνία έναντι του κράτους, τη διακίνηση ναρκωτικών και ...την κλοπή και διακίνηση μικρών παιδιών, ιδιαίτερα κοριτσιών. Γενικά οι Γύφτοι έχουν γίνει το καρκίνωμα της ελληνικής κοινωνίας, όπως και της γερμανικής, γιατί στο Βερολίνο που ζώ, οι Γύφτοι που έρχονται σωρηδόν απο την Ρουμανία και την Βουλγαρία δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο απο την κλοπή (καλωδίων των σιδηροδρομικών γραμμών), απατεωνίες και ζητιανιά, ζητιανιά να δούν τα μάτια σου, μπροστα σε κάθε μια τράπεζα ή ένα σούπερ μάρκετ και ένας Γύφτος ζητιάνος. Οι καλοί άνθρωποι του σήμερα όμως, που τόσο μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα (και γι' αυτό πληρώνονται απο τον Σόρος και ένα σωρό παρόμοιους "φιλανθρωπικούς" οργανισμούς), δεν ενδιαφέρονται ούτε για την προελευση του ονόματος Ρομά (στην Γερμανία οι Τσενγκενέδες λέγονται Zigeuner, Τσιγγάνοι), που γλύφουν συνέχεια σαν καραμέλλα στο στόμα τους, ούτε και με το τί αυτοί οι ανθρωποι αχολούνται. Ενδιαφέρονται να τους υποστηρίζουν, γιατί έτσι μόνο θα εξακολουθήσουν να πέρνουν οι ίδιοι, σαν σύλλογοι, λεφτα. 

 

Εν πάσει περιπτώσει: Αντιγράφω μερικά σχόλια απο το άρθρο "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ!" που δημοσιεύει σήμερα το olympia.gr. Όχι τόσο για το ίδιο το άρθρο, που προφανώς έγραψε κάποιος ευρισκόμενος εν συγχίσει, όσο για κάποια σχόλια σχολιαστών του.

 

Εμμανουήλ Σαρίδης

 

Και τώρα τα σχόλια

 

 1. βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο είπε

  Οκτωβρίου 21, 2013 στις 12:03 μμ

  απο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  ….αφού η εν λόγω οικογένεια ήταν γραμμένη σε δύο Δήμους, ήταν γραμμένη δύο φορές και σε εκλογικούς καταλόγους; Αν ναι, πόσοι τέτοιοι διπλοεγγεγραμμένοι υπάρχουν σε ολόκληρη την Επικράτεια;”

  Ο Σωτήριος Καλαμίτσης συνεχίζει από εκεί που σταματούν οι δημοσιογράφοι:
  [Εικοστή τρίτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία το Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ και δέκατη πέμπτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών.. της αντιπολίτευσης. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

  Ένα τετράχρονο κατάξανθο αγγελούδι με γαλανά ματάκια απελευθέρωσε η Αστυνομία από οικογένεια αθιγγάνων. Ερευνώντας την υπόθεση ανεκάλυψαν οι Αρχές ότι η εν λόγω οικογένεια είχε κατορθώσει να εξασφαλίσει ΑΦΜ για το κοριτσάκι, ώστε να εισπράττει επίδομα. Ανεκάλυψαν, επίσης, ότι η ίδια οικογένεια διατηρούσε μερίδες σε δύο Δήμους και ότι έχει 14 παιδιά. Καθώς προχωράει η έρευνα θα αποκαλυφθούν και άλλες πτυχές της υπόθεσης.

  Αυτά μας λέει η ειδησεογραφία. Εκεί σταματούν οι δημοσιογράφοι. Ας εμβαθύνουμε λίγο.

  Χρόνια τώρα εξελίσσεται η επανάσταση του αυτονόητου. Γίνονται απογραφές επί απογραφών για να αποκαλυφθούν όσοι εισπράττουν συντάξεις νεκρών ή επίδομα τυφλότητος, ενώ είναι ανοιχτομάτηδες. Κάθε λίγο και λιγάκι οι παπαγάλοι θριαμβολογούν για τις επιτυχίες των υπουργών που πατάσσουν τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία, οι οποίες, όλως περιέργως, αντεπιτίθενται με επιτυχία αντί να υποχωρούν.

  Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά και βασανιστικά:
  πώς δικαιολογείται σήμερα με τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτουμε να μπορεί οιοσδήποτε να διατηρεί μερίδα σε δύο Δήμους;
  Με ποιές διαδικασίες κατόρθωσαν οι εν λόγω αθίγγανοι να καταγράψουν το ξανθό αγγελούδι στην οικογενειακή τους μερίδα;
  Πώς συμβαίνει και ουδείς δημοτικός ή δημόσιος υπάλληλος παρατήρησε ότι η «μητέρα» του μικρού κοριτσιού είχε 14 παιδιά, εκ των οποίων τα τρία γέννησε εντός 3,5 μηνών;

  Ακόμη δεν επέστη ο χρόνος να συνδεθούν τα ηλεκτρονικά συστήματα Ληξιαρχείων, Εφορίας, Ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε το σύστημα να στεγανοποιηθεί; [ΣΗΜ: διάβασα στο διαδίκτυο ότι η χώρα απέκτησε προ 5 μηνών κεντρικό σύστημα καταγραφής γεννήσεων. Αληθεύει; Αν ναι, είναι μια καλή αρχή μετά από 200 χρόνια κρατικής υπόστασης]. Μόνον οι τράπεζες επιτρέπεται να έχουν ένα εργαλείο ως ο «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» για να προσέχουν [αν θέλουν] σε ποιόν χορηγούν δάνεια;

  Τόσο πολύ μπάζει το σύστημα; Τί έχει να πει επ’ αυτού ο λαλίστατος κ. Βρούτσης που παρουσιάζεται ως Κέρβερος του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος; Ο κ. Μητσοτάκης που είναι αρμόδιος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση;

  Πότε επί τέλους θα γίνει διασύνδεση όλων των αρχείων των Ληξιαρχείων; Όταν κάποιος πολίτης μεταδημοτεύει, γιατί δεν μπορεί ο νέος Δήμος του να έχει την πλήρη εικόνα τού εν λόγω πολίτη από το πού γεννήθηκε, σε τίνος Δήμου τη μερίδα ενεγράφη το πρώτον, σε ποιόν ή ποιούς Δήμους στη συνέχεια μετακινήθηκε και σε ποιο Δήμο ανήκει την ώρα που ζητεί την έκδοση π.χ. πιστοποιητικού οικογενειακής καταστάσεως; Αυτά γιατί δεν τα επεσήμαναν στην τρόικα οι εν Αθήναις λακέδες, ώστε εκείνη με τη σειρά της να τα εντάξει σε κάποιο από τα Μνημόνια; Μήπως επειδή γύρω και από αυτή την πτυχή της Δημόσιας Διοίκησης φτερουγίζει πολύ μαύρο χρήμα, το οποίο δεν θέλει να αγγίξει και η τρόικα;

  Ιδού, όμως, το πιο ανατριχιαστικό ερώτημα: αφού η εν λόγω οικογένεια ήταν γραμμένη σε δύο Δήμους, ήταν γραμμένη δύο φορές και σε εκλογικούς καταλόγους; Αν ναι, πόσοι τέτοιοι διπλοεγγεγραμμένοι υπάρχουν σε ολόκληρη την Επικράτεια;

  Κι’ ο κ. Φούχτελ, ο οποίος έχει στρατοπεδεύσει στη χώρα μας για να μας προσφέρει τεχνική βοήθεια στον τομέα του εκσυγχρονισμού των Δήμων, περί τίνα τυρβάζει;

  Σωτήριος Καλαμίτσης
  Φίλος του γιατρού Γωγούση

 2. anonymousjb είπε

  Οκτωβρίου 21, 2013 στις 12:25 μμ

  H κυρά πόπη το εχει καβαλήσει το καλάμι.Τα εχει παιξει παντελώς και δεν υπάρχει κανεις να της κλεισει το στομα???Τι αλλο θα ακουσουμε απο τα δημοσιογράφα της σειράς της????

 3. Σοφία είπε

  Οκτωβρίου 21, 2013 στις 2:29 μμ

  Γιατί είναι ρατσιστικό να σε πουν “γύφτο”;
  Λένε απλά ότι έχεις χαρακτηριστικά συμπεριφοράς που παραπέμπουν στην συμπαθή “ευπαθή” ομάδα.
  Τι; η συμπεριφορά τους δεν είναι καλή; Μα γιατί το λέτε αυτό;

  Εξίσου βαρύ θεωρώ ότι είναι να σε αποκαλέσουν “μπουτάρη” κι αυτό παραπέμπει σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

  Επίσης είναι πάρα πολύ λογικό να αποκαλέσουμε τους τηλεδημοσιογράφους ΤΣΙΡΚΟ γιατί κι αυτοί σ’ αυτό παραπέμπουν και μάλιστα με την αρνητική έννοια γιατί από μόνο του το τσίρκο δεν είναι κακό (ειδικά όταν δεν έχει ζώα)

 4. Antonis είπε

  Οκτωβρίου 21, 2013 στις 2:46 μμ

  Υποψιάζομαι ότι το άρθρο το έγραψε ΒΡΟΜΑ, ή ιδεολογικός δρυφόρος.

 5. IANOΣ είπε

  Οκτωβρίου 21, 2013 στις 3:12 μμ

  Ένα ακόμη καρκίνωμα της Ελληνικής και άλλων Ευρωπαϊκών κοινωνιών είναι οι γύφτοι. Πρόκειται για μια πληθυσμιακή ομάδα που ενώ απολαμβάνει (λόγω ψηφαλακίων) αμέτρητα επιδόματα, παροχές σε χρήμα και ότι άλλο βάλει ο νους, αυτοί επιμένουν να μην εντάσονται στον κοινωνικό ιστό, να παρασιτούν εις βάρος των υπολοίπων και να γίνονται απίστευτα φορτικοί.

  Oι τουρκόγυφτοι τής Ελληνικής Επικράτειας σε συνδυασμό μέ τούς λαθρόγυφτους εκ Βαλκανίων ( Είχαμε σκα@ά χύμα μάς ήρθαν καί τσουβαλάτα ) τούς χαρακτηρίζει η ασταμάτητη εγκληματικότητα, σε ναρκωτικά, λαθραία όπλα , πορνεία , κλοπές, ληστείες, απατεωνιές, “εμπόριο” κ.ά, έως τις καταστροφές σε υποδομές (καλώδια), του περιβάλλοντος (απίστευτη ρύπανση όπου εγκατασταθούν σε βρωμοτσάντηρα)… και όχληση προς τους υπολοίπους (όσοι έχουνε σπίτια γύφτων κοντά, καταλαβαίνουν τι εννοώ).

  Ειδικά στα νοσοκομεία, έχεις τον πόνο σου και ξαφνικά τον ξεχνάς όταν βλέπεις καμιά 40ριά γύφτους να ορμούνε στις αίθουσες για να μπούνε πρώτοι στο γιατρό κλπ. Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν, είναι κινητές βόμβες και οι ίδιοι δεν φημίζονται για την ασφαλή τους οδήγηση.

  Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις έλεγχο σε γύφτο και να μην βρεις κάτι παράνομο. Στους καταυλισμούς τους μπορείς να βρεις “τα πάντα”. Βέβαια το ότι ζούνε μέσα στη βρωμιά είναι επιλογή τους. Η πολιτεία τους παρέχει χρήμα, σπίτια και περιοχές για αξιοπρεπή διαβίωση, αυτοί τα κρατάνε, τα ρημάζουν & συνεχίζουνε να καταπατούνε ξένες περιοχές και να παρασιτούνε εις βάρος των άλλων πολιτών, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Το παράδειγμα με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου κλέβουνε επανειλλημένα ρεύμα από το ραντάρ ελέγχου(!), είναι χαρακτηριστικό.

  Οι γύφτοι τέλος, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των “ημεδαπών” στις φυλακές, κάτι που χρησιμοποιούν οι φασίστες ακροαριστεροί για να δικαιολογούνε “ως μέρος του συνόλου”, τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

  πρόσφατα ενας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε στα Άνω Λιόσια, όταν φορτηγάκι το οποίο οδηγούσε ένας γύφτος, παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ.

  Ο οδηγός του οχήματος παρέμεινε στο σημείο και συνελήφθη.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη την ώρα που ένα από τα φορτηγά που είχαν αποκλείσει περιπολικό που βρισκόταν ήδη στον καταυλισμό, κινήθηκε με ταχύτητα προς τη μοτοσικλέτα, την οποία εμβόλισε.

  Δεν πρόκειται δηλαδή για ατύχημα (όσο είναι δυνατόν να πει κανείς κάτι τέτοιο, όταν υπάρχει συμμετοχή γύφτων), αλλά για ξεκάθαρη ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΔΟΛΟ.

   

   

Πηγή: olympia.gr/2013/10/21/%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%87%CE%BF%CF%83-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84/

 

 


Rubrik: Gesellschaft/Κοινωνια
21.10.13

Drucken        Hoch