Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
10.12.2018

Σέρβοι: Θα είμαστε δίπλα στον αδελφό ελληνικό Λαό, όποτε και όπως χρειαστεί

Στη δεύτερη αυτή φάση των συνομιλιών του Πατριωτικού Μετώπου με Ρώσους, Σέρβους, Σκοπιανούς και Βούλγαρους Πατριώτες, ξεκαθαρίσθηκε από την πλευρά των Σέρβων, πως «έχει ήδη αποφασισθεί η στήριξη της Ελλάδας με κάθε μέσο, όποτε χρειαστεί και με ισχυρή παρουσία».

Μεγεθύνατε

Με τη σαφή, κάθετη και κατηγορηματική θέση, πως ο σέρβικος Λαός, θα βρεθεί αμέσως δίπλα στον αδελφό ελληνικό Λαό, όποτε και όπως χρειαστεί, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των συνομιλιών του Προέδρου του ΠΑΜ κ. Σταύρου Βιτάλη, με Σέρβους, επικεφαλής Πατριωτικών-Δημοκρατικών Οργανώσεων και Αξιωματούχων της σερβικής Παλλαϊκής Άμυνας.

Με δεδομένη την εκφρασμένη από ρωσικά «think tanks» - όπως πχ του αρθρογράφου της Πράβδα Στάνισλαβ  Μίσιν – πως σε περίπτωση «τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδας, οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν με εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία…», το Πατριωτικό Μέτωπο, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, έχει διερευνήσει μια τέτοια πιθανότητα και το πώς αυτή θα αντιμετωπισθεί.

 

Έτσι, μετά τις πρώτες επαφές με Ρώσους, Σέρβους, Σκοπιανούς και Βούλγαρους Πατριώτες, στη δεύτερη αυτή φάση των συνομιλιών, ξεκαθαρίσθηκε από την πλευρά των Σέρβων, πως «έχει ήδη αποφασισθεί η στήριξη της Ελλάδας με κάθε μέσο, όποτε χρειαστεί και με ισχυρή παρουσία».

 

Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου, εξέφρασε στους Σέρβους φίλους και αδελφούς την βαθειά του ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή και ήδη προγραμματίζει την επόμενη φάση των συναντήσεών του, με Ρώσους, Ρουμάνους, Βούλγαρους και Σκοπιανούς Πατριώτες. Παράλληλα, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, πως «δεν έχει καμία ψευδαίσθηση για την υφιστάμενη πραγματικότητα, τις ισορροπίες συμφερόντων και τα γεωστρατηγικά παιχνίδια. Η ιστορία όμως, δεν γράφτηκε από τραπεζίτες, τοκογλύφους, μισθοφόρους και πράκτορες – πρόσθεσε ο κ. Βιτάλης. Γράφτηκε από τους Λαούς, οι οποίοι όποτε αποφάσισαν να δώσουν τα χέρια, όπως στους Βαλκανικούς Πολέμους, κατάφεραν να υπερασπιστούν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους».

 

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως όταν το 1996 και μετά τα Ίμια, ο κ. Βιτάλης, ως ανώτατος διπλωματικός σύνδεσμος μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, παρουσίασε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, πλήρες σχέδιο «άμεσης ενίσχυσης του Ελληνικού Στρατού από μία Σερβική Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων», η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αρνήθηκε με το αιτιολογικό πως: «Η Ελλάς αποφασίζει μόνη της την άμυνα της χώρας».
 
Πατριωτικό Μέτωπο
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 

Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr 
pametopo@gmail.com


Rubrik: Balkan/Βαλκάνια
2.10.12

Drucken        Hoch