Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
22.10.2018

φάος ηέλιο

Ο Ιωάννης Κ. Δήμου, παραγωγός της ιστοσελίδας lofos.info/pythas/index.html, μας προτρέπει να βγούμε απο την ανωνυμία και τις σκιές στο ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Μεγεθύνατε

Πρόλογος του Εμμανουήλ Σαρίδη

  

Ο Ιωάννης Κ. Δήμου που διατηρεί την ιστοσελίδα http://lofos.info/pythas/index.html ήταν μέχρι σήμερα γνωστός με το ψευδώνυμο Πυθαγόρας Πυθαγορίδης και την ηλεκτρονική του διεύθυνση pitago99@gmail.com. Στην τελευταία καταχώρησή του ασχολείται με το θέμα της ανωνυμίας στο διαδίκτρυο, για το οποίο διατυπώνει τις εξής ερωτήσεις: 

 

1) Εάν κάποιος χρηματοδότης θέλει να μας βοηθήσει πού θα απευθυνθεί; Πολλές  ιστοσελίδες μας δεν έχουν κάν διεύθυνση e-mail. Πολλοί απο εμάς γράφουν με ψευδώνυμα. Ποιόν  να   εμπιστευθεί  ;  
  
2) Εάν κάποιος επώνυμος του πνευματικού ή καλλιτεχνικού χώρου διάκειται ευμενώς προς  εμάς και θέλει να μας βοηθήσει, σε ποιόν θα απευθυνθεί; Σε κάποιον που γράφει με ψευδώνυμο;  

 

3) Έστω οτι θέλουμε να στείλουμε μια  επιστολή στο  χριστιανικό ιερατείο. Θα λάβουν σοβαρά μια επιστολή που προέρχεται απο κάποιον άγνωστο  με αρχαιοελληνικό ψευδώνυμο;  

 

4) Έστω οτι κάποιος απλός πολίτης μας συμπαθεί και θέλει να μάθει τις πολιτικές μας απόψεις αλλά και τα ΠΡΟΣΩΠΑ που τις εκφράζουν. Πού θα τα βρεί; 

 

Πρεσβεύω λοιπόν, γράφει ο Ιωάννης Δήμου, οτι ήρθε η ώρα να βγούμε απο τις σκιές στο ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (φάος ηέλιο), κάνοντας την αρχή ο ίδιος. Προηγουμένως όμως θέλω να κάνω ορισμένες διευκρινίσεις στο θέμα του διαδικτύου, που δεν είναι τόσο απλό, όπως πολλοί θα φαντάζονται, αλλά μοιάζει με την ατομική ενέργεια, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς ή όμως για την κατασκευή ατομ ικών όπλων. 

 

Ας ξεκινήσουμε απο το γεγονός, ότι στην Ελλάδα τα εκατοντάδες και χιλιάδες ιστολόγια που υπάρχουν στο διαδίκτυο είναι ανώνυμα. Πολλά δεν έχουν ούτε καν μια ηλεκτρονική διεύθυνση για μια απ’ ευθείας επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη/παραγωγό, ενώ άλλα έχουν μόνο μια φόρμα για την καταχώριση των ατομικών σου στοιχείων, που πάνε έτσι σε χέρια αγνώστων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως, ακόμη και εναντίον μας.

     

Στην Γερμανία που ζω, η ανωνυμία στο διαδίκτυο διώκεται, ο χειριστής/παραγωγός μιας ιστοσελίδας μπορεί να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο, η ιστοσελίδα όμως πρέπει να αναγράφει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη κάτω απο τον τίτλο Impressum. Υπάρχουν βέβαια αρκετά ιστολόγια χωρίς Impressum, οι ιδιοκτήτες τους όμως κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν δαπανηρές προειδοποιήσεις, μέχρι και δίκες. 
  
Στην Ελλάδα που ζεί στον δικό της πλανήτη εκεί στην άκρη του σύμπαντος, έγιναν το 2008, επι κυβερνήσεως Καραμανλή, κάποιες προσπάθειες για να μπεί μια τάξη στο χάος και το νομικό κενό που επικρατεί, συνάντησαν όμως την λυσσαλέα αντίδραση των «θιγομένων», του ΠΑΣΟΚ και των άλλων προοδευτικών δυνάμεων και ο "μπλογκονόμος" μπήκε στο αρχείο (βλέπε και "Νέος νόμος για τον έλεγχο του διαδικτύου στην Ελλάδα;" (The Zocalo, 4/3/2008), "Aνησυχία για την εν θερμώ νομοθετική ρύθμιση των blogs (Δελτίο Τύπου)" (vrypan.net, 2/3/2008), "Blogs και «πολιτικός ανταρτοπόλεμος»"
(The Zocalo, 23/3/2008), "To ΠΑΣΟΚ «ξέχασε» την ανωνυμία στα blogs όταν έγινε κυβέρνηση" (stoxasmos-politikh, 4/8/2011). 

 

Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν ήταν, ότι το όνομα είναι προσωπικό δεδομένο και η ανωνυμία είναι αγαθό που προστατεύεται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά όταν η δημοσιοποίηση του ονόματος μπορεί να αποβεί εις βάρος του προσώπου που γράφει το άρθρο (μήνυση, σύλληψη, φυλάκιση, ακόμη και εκτέλεση!!). Ότι η εγκυρότητα της είδησης δεν βασίζεται στο όνομα του συγγραφέα, αλλά στα στοιχεία που παραθέτει για να στοιχειοθετήσει τα γραφόμενά του. Ότι η ανωνυμία είναι βασικό συστατικό της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης. Και άλλες τέτοιες κουτοπονηριές, που χρησιμοποιούνται πάντοτε επιλεκτικά.

  

Η ανωνυμία στο διαδίκτυο είναι λοιπόν καλή, γιατί έτσι μπορούμε να λέμε ότι μας κατέβει, χωρίς να φοβόμαστε για τις συνέπειες του, τα παιδία παίζει ή κάπως έτσι. Όμως: Το διαδίκτυο είναι μεν καλό, γιατί προσφέρει πληροφορίες και γνώμες που δεν υπάρχουν στα εταιρικά Μαζικά Μέσα Αποπροσανατολισμού που ελέγχει ο Ηγεμόνας, προϋποθέτει όμως και μια εμπειρία και γνώσεις, διότι, για λόγους που θα εξηγήσω αμέσως παρακάτω, μπορεί να δημιουργήσει στον απλό χρήστη την συναίσθηση του χάους, αν δεν του δώσει για το σαθρό σύστημα που αποκαλύπτει και ένα εναλακτικό, αλλά σταθερό πάτωμα. 

 

Και το διαδίκτυο είναι αναμφίβολα καλό για τον Ηγεμόνα, ιδιαίτερα τα λεγόμενα «κοινωνικά μέσα» όπως το Facebook (μια εταιρία που ανήκει στην CIA) ή το Twitter, τα οποία συγκεντρώνουν και αξιοποιούν όλα τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, απο τα οποία οι επιστήμονες της CIA «διαβάζουν» τις επικρατούσες πολιτικές κ.λπ. τάσεις της κοινωνίας που ανήκουν και καταστρώνουν το προφίλ της καθώς και την κατάλληλη πολιτική ποδηγέτησής της, που μετουσιώνεται μετα απο τα Μαζικά Μέσα, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τις μυστικές υπηρεσίες καί όλους τους διαπλεκομένους και συμπλεκομένους. Παραδείγματα εδω είναι οι επαναστάσεις στην Αίγυπτο, οι προσπάθειες αποκαθηλώσεως του Ασάντ στη Συρία, η δημιουργία συνθηκών αποσταθεροποίησης στο Ιράν, την Κίνα, την Ρωσία ή οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα. Ναί, όλα αυτά γίνονται κυρίως με το Facebook, το νεο όπλο, που στόχος του δεν είναι το σώμα, αλλά το μυαλό του κόσμου. 

 

Το διαδίκτυο είναι επίσης καλο (για τον Ηγεμόνα), διότι με τις αλλοπροσαλλές πληροφορίες και γνώμες που δημοσιεύονται στα μπλόγκς, αποπροσανατολίζει και δημιουργεί σύγχιση στον πολιτη. Έτσι στην Ελλάδα δημοσιεύονται σκάνδαλα επι σκανδάλων, που αφορούν βέβαια τα πολιτικά κόμματα, ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, τεκμηριωμένα μάλιστα με φωτοτυπίες εγγράφων, που πασάρονται στους παραγωγούς απο μη κατονομαζόμενες πηγές, άρα απο μυστικές υπηρεσίες, που έχουν άλλους σκοπούς απο αυτούς που φαντάζονται οι παραγωγοί των μπλόγκς (βλέπε και παραπάνω). 

 

Τα ίδια μπλόγκς κατηγορούν επίσης, συλύβδην, τα πολιτικά κόμματα σαν άχρηστα ή καταστροφικά, δεν προσφέρουν όμως καμμία εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση εκτός απο κάποιες νεφελώδεις αρχαιοελληνικές δημοκρατίες ή απο την στήριξη κάποιου ηγέτη/αρχηγού, που είναι σίγουρο, ότι αν επικρατήσει, θα συνεχίσει το έργο των προκατόχων του. Διότι αν ο τοίχος του δωματίου σου σάπισε, δεν ωφελεί να κολλήσεις μια νέα ταπετσαρία επάνω του, γιατί το σπίτι είναι σάπιο και πρέπει να ξαναχτιστεί.  

 

Η θετική πλευρά του διαδικτύου έγκειται στο ότι μπορεί να μας δώσει τις πληροφορίες που μας αποκρύπτουν τα εταιρικά ΜΜΕ. Αν είμαστε εις θέσιν να τις αξιολογήσουμε. Η ανωνυμία όμως που επιρατεί στην Ελλάδα είναι, κατα την γνώμη μου, καλή, κυρίως για τον Ηγεμόνα, για τους λόγους που ανέπτυξα παραπάνω. Και για κείνους τους μπλογκατζήδες που απασχολει, και οι οποίοι, αν λάβουμε υπ’ όψιν τα τεράστια ποσά που διαθέτει μόνο ο Σόρος για διαδικτυακούς ξεσηκωμούς και φασαρίες, ούτε λίγοι πρέπει νάναι, ούτε και τους συμφέρει να δηλώσουν στην ιστοσελίδα τους ονόματα και διευθύνσεις. 

 

Και με αυτή την παρατήρηση, επιστρέφω στο δημοσίευμα του Ιωάννη Κ. Δήμου (φωτογραφία αριστερά), που συνεχίζει:

  

Όσοι απο εμάς επέλεξαν να δρούν κρυφά, καλά κάνουν και να συνεχίσουν να το κάνουν. Εμείς οι υπόλοιποι που (καλώς ή κακώς) εκδηλωθήκαμε και μας γνωρίζει σύμπασα η nea  taksi γιατί να μην φανερωθούμε και στους ΔΙΚΟΥΣ μας ανθρώπους;  

 

Πρεσβεύω λοιπόν οτι ήρθε η ώρα να βγούμε απο τις σκιές στο ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (φάος  ηέλιο). 

 
Τί έχουμε να χάσουμε πλέον; 

  
Είμαστε οι νόμιμοι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας. Θα ντραπούμε τους καταπατητές; 

 

Εάν νομίζετε οτι έχετε τα προσόντα για να σταθείτε απέναντι και να συζητήσετε με έναν  χρηματοδότη, επώνυμο ή μητροπολίτη 
στείλτε την φωτογραφία σας, το πραγματικό σας όνομα (και το ψευδώνυμο) και ένα  βιογραφικό σημείωμα για να δημοσιευθεί σε αυτή την ιστοσελίδα.

 
Εάν θέλετε να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν η πρωτοβουλία σας, στείλτε και την διεύθυνση της  ιστοσελίδας όπου γράφετε τις πολιτικές σας θέσεις.

 

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (Δήμου Κ. Ιωάννης) 

Έτος γέννησης: 1959 
Τόπος γέννησης: Θεσσαλονίκη
Γνώσεις: Πτυχιούχος Γεωλογικού Τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 
Στρατιωτική θητεία: 1980-82
Οικογένεια: Σύζυγος και δύο τέκνα 
Εισοδήματα: Μισθός υπαλλήλου 
Τόπος σημερινής κατοικίας: Κάποιο χωριό της Ανατ. Μακεδονίας
Πολιτικές απόψεις: http://lofos.info/pythas/index.html  
e-mail: pitago99@gmail.com  


Rubrik: MM Online
9.01.12

Drucken        Hoch