Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
16.12.2018

I Dasein ¬> Mit Dasein ¬> We Dasein...

...είναι η ακολουθία της γλώσσας του Δρ. Martin Heidegger, που την δημιούργησε ακολουθώντας το σκεπτικό των Ελλήνων φιλοσόφων. Σήμερα καλούμαστε με βάση τις σκέψεις εκείνων να συσπειρωθούμε για να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για μια πραγματική ελληνική δημοκρατία στην Ελλάδα

Μεγενθύνατε

Παραθέτω την αλληλογραφία που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον υποφαινόμενο (Βερολίνο), τον καθηγητή Νίκόλαο Γεωργαντζά (Νέα Ζόρκη) και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη - Αμφικτύωνα (Αθήνα). Ελπίζω οι σκέψεις που παρατίθενται στα γράμματα να δώσουν σε πολλούς το έναυσμα για δημιουργική δράση. Αύριο θα δημοσιεύσω το επόμενο γράμμα του Νικόλαου Γεωργαντζά.

Εμμανουήλ Σαρίδης  

 

Γράμμα του Νικόλαου Γεωργαντζά της 02.04.2010 πρός Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη

 

Χαίρε Αμφικτύων,

 

Χαίρω πολύ γιά την επαφή μας τούτη. Ευχαριστώ και εσένα που μου απαντάς, αλλά και τον Μανώλη, που μου έκανε την χάρη που ζήτησα. Είναι πραγματικά απίστευτο το ότι ακόμα υπάρχουμε, έστω και σακάτηδες εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Με την αφύσικη επιλογή μας, λόγω των πολλαπλών παρεμβάσεων τύπου Αλάριχου, Γιουτπράδα (Ιουστινιανού) και GAP, είναι αλήθεια ένα θαύμα το ότι υπάρχουμε.

 

Είμαστε σακάτηδες όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, και από την ιστορία την νοθευμένη, αυτήν που μας διδάσκουν, και από την άλλη που μας την κρύβουν. Σακάτηδες είμαστε όλες και όλοι και χρειαζόμαστε ομαδική ψυχοθεραπεία. Φόβος και ανασφάλεια μας κατέχουν και ως άτομα (I Dasein) και ως συλλογικότητα (We Dasein).

 

Αυτή η ανάγκη μας γιά ομαδική ψυχοθεραπεία καθιστά ύψιστης ζωτικής σημασίας την πρότασή σου γιά ταχύρυθμα τμήματα Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο άρθρο σου «Μελαγχολικές συγκρίσεις ανάμεσα σε Ισπανία και Ελλάδα», στο Berlin-Athen blog του Μανώλη. Έχουμε όμως αρκετούς οπαδούς ώστε να μπορούμε ως Mit Dasein να κάνουμε την πρότασή σου πραγματικότητα και να την θέσουμε σε εφαρμογή?

 

Γιά να γίνει πραγματικότητα αυτό που ζητάμε, πρώτα πρέπει να καταλάβουμε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σε όλον τον πλανήτη ότι βρισκόμαστε υπό πολιτική και πνευματική κατοχή. Και εκτός από την πολυαρχίας που τόσο βάναυσα μας κυβερνά και μέσα και έξω από την Ελλάδα, ο πιό μεγάλος μας εχθρός βρίσκεται βαθειά μέσα μας.

 

Πως λοιπόν ξυπνάμε τον άρρωστο λαό μας των Ελλήνων και ελλήνων? Πως ξυπνάμε το άρρωστό μας έθνος? Όταν μιά ολάκαιρη σπείρα, μιά συμμορία δούλων της διεθνούς πολυαρχίας μας αποδομεί καθημερινά μέσα και έξω από την Ελλάδα, πως ξυπνάμε το άρρωστό μας έθνος? Δώσε μου σε παρακαλώ άκρες. Ορίστε μερικές που έχω βρει ως τώρα:

 

Παναγιώτης Τραϊανού του ΕΑΜ Β’ (http://www.eamb.gr/),
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ("Kostas Kyriakidis" <kyriakidhsk@ath.forthnet.gr>)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ <sibraxi.politon@tellas.gr> (Αντ.  Αντωνιάδης τηλ: 210-65 44 045 κιν. 6979 87 78 78)

 

Θα σου αρέσει πάρα πολύ η παρέα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ: Απόστολος Σελιμάς, Αντιστράτηγος ε.α., Μηχάλης  Κουλουμβάκης, Ταγματάρχης ε.α., Γεώργιος Μελάς, Ταξίαρχος ε.α., κοκ.

 

Η Δρ. Ουρανία Τουτουντζή κάνει λάθος που συνδέει την δημοκραία με την πολυαρχία (http://en.wikipedia.org/wiki/Polyarchy) και όχι με την μοναρχία. Συμφωνώ οστόσο μαζί της στο ότι πρέπει να ξαναδημιουργήσουμε και να δρούμε ως μία We Dasein συλλογικότητα εμείς οι Έλληνες, και όχι σαν ένας ορμαθός ή ένα μάτσο από ξεκάρφωτα, εξατομικευμένα I Dasein.

 

Οι άκρες που σου ζητώ μπορεί να είναι στην Ελλάδα ή, π.χ., στο Σικάγο. Το Σικάγο μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει να ξεσκεπάζουμε την πολυαρχία που μας καταδυναστεύει πολιτικά, οικονομικά και πνευματικά. Στην Νέα Υόρκη δυστυχώς είμαστε λίγοι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Βέβαια ελληνίδες και έλληνες έχουμε πολλές και πολλούς, αλλά είμαστε λίγοι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

 

Όσο καλοί Ελληνίδες και Έλληνες είμαστε, είμαστε λίγοι στην Νέα Υόρκη. Έχω την εντύπωση πως το Σικάγο εκπέμπει σήματα προς την σωστή κατεύθυνση και συχνότητα της ποθούμενης επανελλήνισης και αντιπαλογνωσίας.

 

Ευχαριστώ και πάλι γιά την επαφή μας. Είθε να είμαστε χρήσιμοι και καρποφόροι.

 

Το γράμμα του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στον Νικόλαο Γεωργαντζά της 06.04.2010

 

Αγαπητέ μου Νικόλα χαίρε
 
Συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις σου , ότι η φυλή μας έχει χάσει το δρόμο της και χρειάζεται να ξαναβρει το σωστό τρόπο σκέψεως. Εχουμε υποστεί εδώ και 1700 χρόνια μιά βαθιά μετάλλαξη στον τρόπο σκέψεως και έκτοτε σταματήσαμε να παράγουμε σκέψη δημιουργική. Εδώ δεν έχει τελειώσει η βυζαντινοκρατία και η τουρκοκρατία και επικρατεί ακόμη η μεσαιωνική σκέψη και δουλοπαρικία με τους τιμαριούχους και τους δουλοπάροικους και κολύγους υπό νέα μορφή. Ολο το εξουσιαστικό μας σύστημα είναι σαθρό και πρέπει να το αλλάξουμε. Χρειαζόμαστε μιά μεγάλη πολιτική , πνευματική και κοινωνική επανάσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι το Ελληνικό DNA ;όταν ο Ελληνας βρίσκεται εκτός Ελλάδος μεγαλουργεί και εντός όλα μαραίνονται και φθίνουν. Οπως το 1821 η επανάσταση ξεκίνησε από τις Ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού έτσι και τώρα θα γίνει . Από την ομογένεια θα ξανάρθει η αναγέννηση. Προς το παρόν όμως οι Ελληνες επιστήμονες  του εξωτερικού δεν ενδιαφέρονται για τα Ελληνικά πράγματα. Ας ελπίζουμε ότι κάποτε θα θελήσουν να γίνουν χρήσιμοι όχι μόνον στους εαυτούς των και στις θετές πατρίδες των αλλά και στην μητέρα-Ελλάδα που τους έδωσε τη μήτρα της να γεννηθούν και να μεγαλουργήσουν.

 
Καλή ανάσταση από τους κλέφτες, ψέυτες και λωποδύτες και από τους ανθέλληνες, προδότες και 5φαλαγγίτες. Ευχαριστώ για την επαφή μας. Θέλει δουλειά πολύ για να γυρίσουμε τον ήλιο , όπως λέγει ο ποιητής.
 
Ερρωσο
 
Αμφικτύων

 

Το γράμμα μου, Εμμανουήλ Σαρίδης, στον Νικόλαο Γεωργαντζά της 07.04.2010

 

Αγαπητέ Νίκο,

 
οι αμφιβολίες σου για τίς δυνατότητες που έχουν οι διάφορες ομάδες πρωτοβουλίας είναι απόλυτα δικαολογημένες. Κι' εγώ διερωτώμε τί θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βγούμε απο το τέλμα, δεν έχω όμως μέχρι σήμερα καταλήξει σε κάποια πραγματοποιήσημη λύση. Η Ελλάδα είναι αδύνατη, αυτο είναι το όλο πρόβλημα. Όταν οι Σιωνιστές στις αρχές του περασμένου αιώνα ψάχναν να βρούν έναν τρόπο δημιουργίας ενός κράτους, είχαν απο πίσω τους τους κολοσσούς του χρήματος που τους υποστήριζαν. Εμείς τι έχουμε; Αυτά που λέγονται για το εφοπλιστυικό κεφάλαιο είναι αβάσιμα, οι διεθνείς εφοπλιστές μας είναι απόλυτα δεμένοι με το εβραίικο κεφάλαιο της City of London. Έτσι καταλήγουμε στο γνωστο το πνέυμα θέλει, αλλά η σαρξ είναι αδύνατη (ή κάπως έτσι).

 
Για να μην τα πολυλογώ. Θέλω να δημοσιεύσω το γράμμα σου με τον ανωτέρω αναφερόμενο τίτλο, καλώντας όσους μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν σε μια κάποια εκστρατεία. Που βέβαια χρειάζεται δομές που δεν έχουμε. Εγώ είμαι ένας, στο Βερολίνο, εσύ είσαι ένας, στη Νεα Υόρκη, ο Κωνσταντινίδης και ο Κυριακίδης μόνοι τους στην Ελλάδα. Πώς θα δεθούμε χωρίς δομές;

 
Πές μου αν συμφωνείς με την δημοσίευση του γράμματος σου όπως ειναι. Θέλω δε να σε ρωτήσω και πώς εννοείς το I Dasein ¬> Mit Dasein ¬> We Dasein. 

 
Φιλικά
Μανώλης
Εμμανουήλ Σαρίδης

 

Η απάντηση του Νικόλαου Γεωργαντζά της 07.04.2010

 

Χαίρε Μανώλη,

 

Η ακολουθία I Dasein ¬> Mit Dasein ¬> We Dasein δεν είναι απλά Γερμανικά. Είναι η ακολουθία της γλώσσας του Δρ. Martin Heidegger, που την δημιούργησε ακολουθώντας το σκεπτικό των Ελλήνων φιλοσόφων.

 

Η ακολουθία αυτή can help make Greece a sovereign democracy. But we must first form a body politic (πολιτικό φορέα), the sole purpose of which will be to dissolve itself, once we legally create the Demos (Δήμοs) of Greek citizens.

 

The aim of such a body politic cannot be just another representation government but δημοκρατία - (dēmokratía) "rule of the people", coined from δῆμος (dêmos) "people" and κράτος (krátos) "power". Πραγματική Δημοκρατία or democracy brings along its dimensional triptyque of equality, justice and liberty.

 

Catholic equality, for example, within democracy includes the dimensions of:

 
1) isēgoria (Greek: ισηγορία) or equal speech, i.e., the equal right of every citizen to debate matters of policy,
2) isokratia (Greek: ισοκρατία), i.e., every citizen has the same power, voting or otherwise, and
3) isonomia (Greek: ισονομία), i.e., equality before the law.

 

We can ask some legal eagles to tell us about the dimensions of catholic justice within democracy. But it must certainly include, I am sure, a balanced legislative framework.

 

Last but not least, catholic liberty within democracy includes 1) personal liberty, 2) social or societal liberty and 3) political liberty or freedom.

 
Η ακολουθία αυτή έχει να κάνει με την ακολουθία του Δρ. Martin Heidegger: I Dasein ¬> Mit Dasein ¬> We Dasein. Political liberty or freedom begins with the transformation or transmutation or ανατροπή της κομματικής πολυαρχικής δικτατορίας των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, through the legal establishment and transformation of our society of loyal Greek subjects into a dêmos (δῆμος) of real Greek citizens.

Right now, in Greece we are all loyal subjects of της κομματικής πολυαρχικής δικτατορίας των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ. We are not real citizens in the true sense or the word.

 

And from the catholic-liberty dimesnional triptyque, all we truly have is a negative (–) personal liberty or, alternatively, personal rights, just like the slaves had in classical Greece. The purpose therefore of a body polity must be the transition from the new world order (NWO) της κομματικής πολυαρχικής δικτατορίας των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ in Greece to a real democracy.

 

And the rationale for the need to make this transition is the real leverage that will correct the problems that Greece and the world now have with oikonomia and chrematistike. You see, the real leverage for oikonomia and chrematistike is not in oikonomia and chrematistike but in politics.

That is why Greece needs a real democracy. A true democracy will help Greece solve all its oikonomia and chrematistike problems. Soon, the rest of the world will follow.

 

Έρρωσο και ευδαιμόνει,

 
Νίκος
Nicholas C. GEORGANTZAS
Professor, Management Systems
Director, System Dynamics Consultancy
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
113 West 60th Street, Suite 617-D
New York, NY 10023-7484
U.S.A.
1-917-667-4022 | Fax: 1-212-765-5573 |

E-mail: georgantzas@fordham.edu
http://www.mams.salford.ac.uk/CORAS/Projects/SD/
http://www.cambridgewhoswho.com/Members/NY/Nicholas-Georgantzas-758741.html


8.04.10

Drucken        Hoch