Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
21.10.2018

Ο Παπανδρέου θυσίασε το αξίωμά του...

...μοιρολογούν τα ΜΜΕ της Γερμανίας, που για τους έλληνες δημοσιογράφους και ειδικούς είναι κάτι σαν το Ευαγγέλιο. Και απο την άλλη οι γερμανοί πολιτικοί πιέζουν για την γρήγορη λήψη αποφάσεων απο την νεα κυβέρνηση: Δηλαδή την οριστική παράδωση της Ελλάδος

Εμμανουήλ Σαρίδης

του Εμμανουήλ Σαρίδη

 

"Papandreou opfert sein Amt", ο Παπανδρέου θυσιάζει το αξίωμά του, γράφει σήμερα η φυλλάδα των "διανοουμένων" της Γερμανίας, το Der Spiegel. Ακριβώς τα ίδια που γράφει και η αντίπραξη, το σημερινό Focus. Με το συμπλήρωμα: "...und bleibt trotzdem an der Macht", και παραμένει παρα ταύτα ο ισχυρός. Βρε τον καημενούλη τον Geofrey, πόσο τον λυπούνται τα γερμανικά ΜΜΕ. Που δουλειά τους είναι να υποθάλπουν την αγανάκτιση των συμπατριωτών τους για τους Έλληνες, που είναι τεμπέληδες, καλοπερασάκηδες και γενικά «ζουν εις βάρος μας». Ακόμη και η σημερινή Financial Times Deutschland κλαίει και οδύρεται: "Griechenland macht uns irre", η Ελλάδα θα μας τρελάνει. Η δε εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία, αυτή, που όπως λέγεται στάζει Blut und Sperma, αίμα και σπέρμα, η Bild-Zeitung, γράφει ότι αυτό το ελληνικό θέατρο ξεπέρασε ακόμη και τα όρια μιας Comedy-Show, κανένα κράτος δεν κατάφερε μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο.

 

Στην Γερμανία υπάρχει καταμερισμός εργασίας. Τα ΜΜΕ είναι υπεύθυνα για την δημιουργία του επιθυμητού κλίματος εναντίον κάποιας χώρας, απο μήνες τώρα εναντίον της Ελλάδος (χωρίς να ξεχνούν να ρίχνουν τα φαρμάκια τους και εναντίον του Ασσάντ της Συρίας, του Αχμαντινετζάντ του Ιράν, του Πούτιν της Ρωσίας ή της κυβέρνησης της Κίνας). Και οι πολιτικοί της για την πίεση, στην προκειμένη περίπτωση εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Ελλάδος. Έτσι ο Schäuble ζητάει σήμερα απο την Αθήνα "so rasch wie möglich Klarheit", να "ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσο γίνεται πιο σύντομα", ενω ο Rösler απειλεί την Ελλάδα, ότι αν δεν υπάρξουν σύντομα σύντονα μέτρα, θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Και γενικά η με απειλητικό υποτόνο προτροπή στην Ελλάδα, να σχηματίσει μια αποτελεσματική μεταβατική κυβέρνηση, αν θέλει να αποφύγει την εθνική πτώχευση και να εξασφαλίσει την εφαρμογή του πακέτου διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Αν η Bild-Zeitung γράφει, ότι το ελληνικό θέατρο ξεπέρασε ακόμη και τα όρια μιας Comedy-Show, εγώ θα έλεγα, ότι η όλη υπόθεση μοιάζει με ένα θέατρο του παραλόγου. Διότι παράλογο είναι, να παίζουν οι γερμανοί πολιτικοί και τα ΜΜΕ της Γερμανίας τον αυστηρό δάσκαλο που μαλλώνει τον ατακτο μαθητή, την Ελλάδα, όταν στην πραγματικότητα Ελλάδα και Γερμανία είναι απλοί ηθοποιοί ή κομπάρσοι στο σενάριο παγκοσμιοποίησης του Ηγεμόνα, το οποίο για τις δύο αυτές χώρες προβλέπει μόνο επιφανεικά έναν διαφορετικό ρόλο. Γιατί στην ουσία και οι δύο βρίσκονται στην υπηρεσία του και τις προβάλλει στο προσκήνιο για να παραμένει ο ίδιος αθέατος.

 

Τουτέστιν: Η Ελλάδα, με το Μνημόνιο και τις συμβάσεις που θα υπογραφούν τώρα και απο τον σκερτσόσο Σαμαρά για να αποκτήσουν ισχύ, θα αναγκαστεί ασφαλώς να πουλήσει τον επίγειο, υπόγειο και υποθαλλάσσιο πλούτο της κατα ένα μεγάλο ποσοστο σε γερμανικές εταιρίες. Όμως οι εταιρίες αυτές δεν είναι καθόλου, μα καθόλου γερμανικές, όσο και βαρύγδουπα γερμανικά ονόματα και αν έχουν, Siemens, Mercedes Benz, RWE κ.λπ., κ.λπ., γιατί τα πλειοψηφικά πακέτα τους ανήκουν στον Ηγεμόνα. Όποιος θέλει, μπορεί να το διαπιστώσει, ερευνώντας τους κατόχους των πακέτων συμμετοχών τους, μια δύσκολη όμως υπόθεση, γιατί οι συμμετοχές είναι πιό δαιδαλώδεις και απο την σπηλιά του Μινωταύρου. Και για να εξηγήσω ακόμη μια φορά ποιόν θεωρώ Ηγεμόνα: Όχι τις ΗΠΑ, ούτε την Γερμανία, όπως λαλούν πολλοί, συσκοτίζοντας με την αμάθειά τους τα πράγματα. Ηγεμόνας είναι η Δυναστεία των Rothschilds, με τα  ιεραρχικά δομημένα παρακλάδια της, όλους εκείνους τους βαστάζους και τους νεροκουβαλητάδες που την αποτελούν και την υπηρετούν απο τον διεθνή χώρο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της πολιτικής και των ΜΜΕ.

  

Ας ξαναγυρίσω στην επικαιρότητα. Παρακολούθησα χθές το βράδυ απο την ΝΕΤ την παραφιλολογία γύρω απο την συνάντηση του Παπανδρέου με τον Σαμαρά, κάτω απο τα βλέμματα του Παπούλια (το επίθετο κύριος το αφήνω για μια άλλη φορά). Την συζήτηση διηύθηνε η αλλήθωρη, πολυλογού και ξερόλα Στάη, και δεν είναι μόνο ο τρόπος που ρωτάει κάποιον δενξερωποιόν: Καλησπέρα, τι κάνετε; Πέστε μου κάτι...Σκέψου έναν που θα ρωτήσει τι κάνει και θα της πεί: Αχ μου πονάει το κεφάλι, δεν μπορεσα να κοιμηθώ όλη την νύχτα ή εχω απο προχθές δυσκοιλιότητα. Τέλος πάντων, ελληνική τηλεόραση και έλληνες παρουσιαστές. Που στην προκειμένη περίπτωση, όπως της Στάη, σου σπάζουν τα νεύρα, γιατί διακόπτει συνεχώς αυτόν που μιλάει για να του πεί αυτή την γνώμη της, μπερδεύοντας τον ρόλο του παρουσιαστή, που είναι να θέτει ερωτήσεις και όχι να δίνει απαντήσεις. Ύστερα απο μια ώρα αυτής της Βαβυλωνίας, που μου έσπασε τα νεύρα, και αφού εβγάλα το συμπέρασμα, ότι το όλο θέατρο με την συνάντηση παρα τω προέδρω της Δημοκρατίας είναι μόνο για να μπει ο Σαμαράς σ’ ενα κυβερνητικό σχήμα, που με 180 ψήφους θα συναινέσει στα συμβόλαια, αυτό δηλαδή, που απο μήνες τώρα ζητάνε πιεστικά οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας για να μας δέσουν χειροπόδαρα και να μας κατακλέψουν, πιεστικά και τα τσιράκια τους στην Ελλάδα, έκλεισα την τηλεόραση και πήγα για ύπνο.

 

Καί σήμερα διαβάζω το αποτέλεσμα της συνάντησης (αποσπάσματα απο το resaltomag.gr.)

«Μόνο ένα καθεστώς ακραίας πολιτικής αχρειότητας και ασύδοτης πορνείας των κομματικών ανδρεικέλων μπορεί να αναδίδει τέτοιου είδους πνιγηρές αναθυμιάσεις, σαν και αυτές που ζούμε αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα σήμερα (Κυριακή)…
Η αφηνιασμένη τρομοκρατική υστερία των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των «νταβάδων» του MEGA, ήταν ένας ανελέητος βομβαρδισμός για την «εθνική ιστορική στιγμή» που κρίνεται η «σωτηρία» της Ελλάδας!!!!
Είναι περιττό να πούμε ότι «σωτηρία της Ελλάδας» για όλα αυτά τα παπαγαλάκια, από κοινού με τις πολιτικές πόρνες των καθεστωτικών κομμάτων, είναι η τελευταία πράξη του τελεσίδικου θανάτου της Ελλάδας, Η συνεννόηση, δηλαδή, των δύο κυβερνητικών ανδρείκελων (ΓΑΠ-Σαμαρά), ώστε να επικυρωθεί, μέσα από κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας(!!!), η «Δανειακή Σύμβαση»: Η ληξιαρχική πράξη της αποτέφρωσης της ελληνικής κοινωνίας και της «εκτέλεσης» του ελληνικού λαού…
Το σάβανο των νεκρών το εμφανίζουν σαν ζωή, σαν «σωτηρία» της Ελλάδας…
Πάνω σε αυτό το «σάβανο» παίχτηκε από τα δύο ανδρείκελα (ΓΑΠ-Σαμαράς) ένα απίθανο, γελοίο και αποκρουστικό παιχνίδι της κολοκυθιάς: Μια θεατρική παράσταση ΑΠΑΤΗΣ δίχως ιστορικό προηγούμενο…
Για το ΓΑΠ δεν θα πούμε τίποτα. Αυτό το γιγαντοκύτταρο της δωσιλογικής λευχαιμίας θα έπρεπε ήδη να έχει καταδικαστεί από ΟΛΟΝ τον πολιτικό κόσμο (το δικό τους αστικό κόσμο). Ακόμα και το καθεστώς της αστικής δημοκρατίας, όταν ο λαός απαιτεί: «Ο ΓΑΠ στο Γουδί», δεν «μανουβράρει» για τη διάσωσή του…
Ο Σαμαράς ξεκίνησε από το ότι δεν συζητάει με τον «τυχοδιώκτη» και «επικίνδυνο» Παπανδρέου, απαιτούσε την άνευ όρων παραίτησή του, μετά πέρασε στη θέση: «αν παραιτηθεί από πρωθυπουργός, όλα είναι ανοικτά»…Και το παιχνίδι της κολοκυθιάς κατέληξε: Στη συνάντηση του Σαμαρά με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο και σε συμφωνία Συγκυβέρνησης!!!! (http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6082).

 

Εγώ τι να προσθέσω; Μόνο την απέραντη λύπη που αισθάνομαι για το ξεπούλημα της Ελλάδος και τον μεγάλο θυμό που νοιώθω για τους τυχοδιώκτες πολιτικούς και τα ΜΜΕ της απάτης. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.


Rubrik: Meinung/Γνωμη
7.11.11
 von Εμμανουήλ Σαρίδης

Drucken        Hoch