Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
21.11.2018

Διεθνής Πρασινη Εβδομαδα στο Βερολίνο - Internationale Grüne Woche in Berlin

Οι δύο πλευρές της ελληνικής συμμετοχής στην φετινή Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου

Απο φωτογραφίες πάμε καλά: Φούχτελ &Co
Μεγέθυνση

του Εμμανουήλ Σαρίδη

 

Πήρα και δημοσιεύω τα κάτωθι διθυραμβικά για την ελληνική συμμετοχή στην φετεινή Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου. Δεν γνωρίζω, αν αυτοί που τα σύνταξαν επισκεφθήκαν πραγματικά την Έκθεση ή αν εγώ που την επισκέφθηκα ήμουν σε άλλο άστρο, όμως, όμως, και η φετεινή συμμετοχή της χώρας μας στην διεθνώς τόσο αναγνωρισμένη αυτή έκθεση ήταν δυστυχώς υποτονική. Στο άρθρο μου Η ελληνική συμμετοχή στην φετινή Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου - Grüne Woche, όπου έγραψα τις εντυπώσεις μου απο την επίσκεψη μου στην Έκθεση και στο τμήμα του κτιρίου που έδωσαν για την Ελλάδα, δεν είδα ούτε έναν έλληνα επίσημο, ούτε κάτι, που να δείχνει, ότι όλα αυτά έγιναν οργανωμένα και με γνώση των συνθηκών που επικρατούν στο Βερολίνο, αλλά μόνο μερικούς εκθέτες, χαμένους στην τεράστια αίθουσα να παρουσιάζουν τα εκθέματά τους. Όλοι όσοι αναφέρονται παρακάτω ως διοργανωτές, χορηγοί, υποστηρικτές κ.λπ. είναι ή γιατί πληρώθηκαν μάλλον γεναία ή για να βάλλουν το λόγκο τους, να κάνουν διαφήμιση για την εταιρία τους. Εγώ δεν είδα κανέναν απο αυτούς ή κάτι που να έδειχνε μια κάποια παρέμβασή τους. Σκέτη ρεκλαμα. 

 

Για μένα η ελληνική συμμετοχή στην Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου ήταν ένα φιάσκο και αυτά που έγραψα στο παραπάνω άρθρο ήταν για να ξυπνήσουν ή να προβλήματίσουν τους ανίκανους διπλωμάτες μας (διπλομάτες όμως, όταν πρόκειται για οφφίκια και λεφτα), που αγνοούν τελείως, το τονίζω, ΤΕΛΕΙΩΣ, την γερμανική πραγματικότητα, ασκώντας την υπηρεσία τους με την γνωστή νοοτροπία του μη λειτουργούντος ελληνικού κράτους. Πολλές φωτογραφίες, πολλά ονόματα (ακόμη και ο κορδομένος Φούχτελ κ.π.α.), πολλές δραστηριότητες (θάχε βέβαια πολλά τραπεζόματα εδώ κι' εκεί), στην ουσία όμως τίποτα. Κρίμα στα έξοδα και τους κόπους των εκθετών. Ούτε και το σωστό όνομα της έκθεσης ξέρουν να γράψουν, που λεγεται Internationale Grüne Woche! Τέλος: Αν η ελληνική συμμετοχή σε μια διεθνή έκθεση αγροτικών προϊόντων είχε τόση επιστυχία, γιατί τα αγροτικά προϊόντα απο την Ελλάδα έχουν πλέον σχεδόν εξαφανιστεί απο την γερμανική αγορά; Αυτό μετράει και όχι οι φιέστες και οι παράτες.

 

Διαβάστε πρώτα το άρθρο μου στο παραπάνω λινκ και κάνετε μια παραβολή με τις φαντασίες που έγραψαν οι συντλακτες του ...ελληνικού θριαμβου στο Βερολίνο. Ούτε ντροπή, ούτε τσίπα.

 

....

 

79η Έκθεση Τροφίμων, Ποτών και Αγροτικών Προϊόντων
International
Green
Week, Βερολίνο
17 - 26 Ιανουαρίου 2014

 

Η Ελληνική Συμμετοχή στην International Green Week, Βερολίνο 2014, ευχαριστεί όλους τους Χορηγούς, τους Υποστηρικτές και τους Χορηγούς επικοινωνίας της προσπάθειάς

   

 

 

 

 

 

 

 


Η Ελληνική Συμμετοχή στην International Green Week έχει τεθεί 
Υπό την Αιγίδα

 
και έχει την Υποστηρίξη


τη Συνδρομή

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

και την Ευγενική Χορηγία
 


Η Ελληνική Συμμετοχή στην International Green Week είχε επίσης την Υποστήριξη: 

 

Media Sponsors

 
    
   

 

 

 

 

Για την 79η διοργάνωση της “International Green Week” στο Βερολίνο, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ως επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, είχε αναθέσει στην εταιρεία boulevard media group την οργάνωση κι υποστήριξη της ελληνικής συμμετοχής, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις, που έχουν στόχο την εξαγωγική δραστηριότητα, να έχουν την καλύτερη δυνατή παρουσία/συμμετοχή και μία επαγγελματική πλατφόρμα πρόσβασης κι ανάπτυξης στη γερμανική αγορά, τη 2η σε μέγεθος αγορά για τις κατηγορίες τροφίμων, ποτών, γεωργικών & αγροτικών προϊόντων της χώρας μας.

 

 

 

 

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως θα μπορούσε η συμμετοχή σας στην International Green Week, να αναπτύξει την εξαγωγική σας δραστηριότητα ή και να βοηθήσει στα πρώτα σας βήματα στις εξαγωγές, επικοινωνήστε με την εταιρεία boulevard media group και τον κ. Μπάρτζη, στο τηλέφωνο 210-7454747, ή στέλνοντας email στη διεύθυνση events@blvd-group.net


Κάντε το πρώτο βήμα!
Σκέφτεστε να ξεκινήσετε εξαγωγική δραστηριότητα στη Γερμανία ή την Ευρωπαική Ένωση; Εποικοινωνείστε σήμερα με την εταιρεία boulevard media group και τον κ. Μπάρτζη, στο τηλέφωνο 210-7454747, ή στέλνοντας email στη διεύθυνση events@blvd-group.net ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά, αλλά και να αναλαβουμε να σας καθοδηγήσουμε στα πρώτα σας βήματα. 

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την International Green Week, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία boulevard media group και τον κ. Μπάρτζη, στο τηλέφωνο 210-7454747 και email events@blvd-group.net

 

 

 

 

 

 

Η σελίδα της Ελληνικής Συμμετοχής στο Facebook

Η σελίδα της Ελληνικής Συμμετοχής στο Facebook

 

Η σελίδα της Ελληνικής Συμμετοχής στο Twitter

Η σελίδα της Ελληνικής Συμμετοχής στο Twitter

 

 

 

 

 

 

 

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Συμμετοχής (www.GreekGreenWeek.gr) στη διεθνή έκθεση International Green Week στο Βερολίνο, 17 - 26 Ιανουαρίου 2014, είναι ήδη online με σκοπό να ενημερώνει τους επισκέπτες για τις δραστηριότητες της Ελληνικής Συμμετοχής, και τους συμμετέχοντες. 

Η ιστοσελίδα (
www.GreekGreenWeek.gr) αποτελεί μία ακόμα ενέργεια στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να υιοθετηθεί μια σύγχρονη και επαγγελματική πλατφόρμα συμμετοχής σε παγκόσμιες εκθέσεις, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο όλα τα εργαλεία που τους παρέχει μια τέτοια συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την
επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής συμμετοχής www.GreekGreenWeek.gr επικοινωνήστε με το info@GreekGreenWeek.gr 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Η ίδρυση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου το 1924 πραγματοποιήθηκε με στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών. Το Επιμελητήριο, το οποίο επεξεργάζεται ετησίως περίπου 15.000 εμπορικές ζητήσεις είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος των μεγαλύτερων εκθεσιακών οργανισμών στη Γερμανία και παρέχει νομικές και εμπορικές/οικονομικές συμβουλές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: <cite>www.german-chamber.gr</cite>

 

 

 

boulevard media group
Η εταιρεία blvd media group, από τη σύστασή της το 2009 και μέχρι σήμερα έχει δραστηριοποιηθεί με επιτυχία στις εκδόσεις, την επικοινωνία, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τη διοργάνωση συμμετοχής στις σημαντικότερες παγκόσμιες ταξιδιωτικές εκθέσεις. Η εμπειρία της στην οργάνωση συμμετοχής σε εκθέσεις στην Γερμανία όπως η ΙΤΒ και η ΙΜΕΧ, με βασικό, πάντα, προσανατολισμό την αξιοποίηση της συμμετοχής των εκθετών και στόχο μια αποδοτική και επιτυχημένη παρουσία, την έχει καταστήσει πολύτιμο συνεργάτη και σύμβουλο σε εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.blvd-group.net

 

 

 

 

 

 

    
Για την International Green Week

 

Με 1.630 εκθέτες από 67 χώρες και εκθεσιακή επιφάνεια 115.000 τετραγωνικών μέτρων η 78η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα σημείωσε το 2013 τη μεγαλύτερη επιτυχία, από την έναρξή της το 1926, μέχρι και σήμερα. Συνολικά στο εκθεσιακό αυτό γεγονός παρευρέθησαν περισσότεροι από 400.000 επισκέπτες, εκ των οποίων πάνω από 100.000 ήταν επαγγελματίες επισκέπτες από τον κλάδο των τροφίμων και των γεωργικών επιχειρήσεων. Πέρα από το εκθεσιακό κομμάτι, 600 ενδιαφερόμενοι έλαβαν μέρος στα σεμινάρια και στα workshops, που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της έκθεσης.
 
Η παρουσία των 4.800 εκπροσώπων ΜΜΕ από 70 χώρες φρόντισε για τη μετάδοση των σημαντικότερων δρώμενων της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Το μέσω επίπεδο κατανάλωσης, ανά επισκέπτη, αυξήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα 113€ (σ.σ.  111€ κατά κεφαλήν κατανάλωση το 2012), με αποτέλεσμα οι εκθέτες να συγκεντρώσουν συνολικά 46 εκατομμύρια ευρώ. Τα νούμερα αυτά καταδεικνύουν την Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου ως το κορυφαίο γεγονός του κλάδου, το οποίο δεν προσελκύει μόνο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων τροφίμων που θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και πάνω από 150 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα από τη Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

 
Τα προϊόντα που παρουσιάζονται στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα, ανήκουν στις εξής κατηγορίες: 

 

  • προϊόντα τροφίμων
  • φρέσκα προϊόντα όλων των ειδών
  • μπύρα-κρασί-αλκοολούχα ποτά
  • κρέατα
  • θαλασσινά
  • τσάι-βότανα-μπαχαρικά
  • γαλακτοκομικά
  • γεωργικός και κηποτεχνικός εξοπλισμός
  • προμήθειες κήπου και θερμοκηπίου
  • συσκευές για την κουζίνα και το νοικοκυριό

 

Σημείωση: Η International Green Week δίνει τη δυνατότητα πώλησης των προϊόντων σας κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Ιστοσελίδα της έκθεσης:
www.greenweek.de


Rubrik: Termine/Εκδηλωσεις
6.02.14
 von Εμμανουήλ Σαρίδης

Drucken        Hoch