Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
22.10.2018

Δυο φωτιες μας ...καινε

Η πρώτη ειναι αυτή που στην κυριολεξία καίει την Ελλάδα μας, είναι αυτή που εξαφανίζει δάση και αγροτικές καλλιέργειες. Η δεύτερη, εν εξελίξει, φωτιά είναι αυτή της ύπαρξης και εξακολούθησης αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα μας

Αλεξανδρα Ηλιοπουλου
Μεγενθυνατε

της Αλεξάνδρας Ηλιοπούλου*


   Πολλά τα προβλήματα και στην πατρίδα μας, όπως σε κάθε πατρίδα. Αλλά δύο είναι τα πιο καυτά αυτές τις μέρες. Δυο φωτιές, που μας καίνε επικίνδυνα. Και πρέπει άμεσα να φροντίσουμε, να μην καούμε και να τις σβήσουμε.


    Η πρώτη, αυτή που στην κυριολεξία καίει την Ελλάδα μας, είναι αυτή που εξαφανίζει δάση και αγροτικές καλλιέργειες. Από τις αρχές κιόλας του Ιουνίου, αλλά ιδιαίτερα χθες, αρχίσαμε να ξαναζούμε τις ημέρες του 2007. Ίσως και παλιότερες, όπως λένε οι «παλιότεροι». Ημέρες που δημιουργούν στην ατμόσφαιρα μυρωδιά επερχόμενων καταστροφών, οσμή φόβου, περιβάλλον φρίκης. Πρώτο αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Με αλληλοσυγκρουόμενες τις απόψεις για το τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει. Κυρίως βέβαια σε κομματικό επίπεδο. Γιατί στην Ελλάδα μας, τα πάντα είναι Κόμμα. Αλλιώς τα πάντα μένουν σε…. κώμα. «Φταίει η κυβέρνηση που δεν προετοιμάστηκε όσο χρειάζεται» λένε οι της αντιπολιτεύσεως και  των άλλων κομματικών παρατάξεων.  «Είμαστε έτοιμοι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», αντιτείνουν οι της κυβερνήσεως.

 

    Οι πυρκαγιές όμως…λάμπουν με την παρουσία τους. Και όπως λένε, κάποιοι για κάποιους λόγους ανάβουν τις φωτιές. Άλλοι λένε πως τις βάζουν Έλληνες για να μετατρέψουν σε οικόπεδα δασικές εκτάσεις. Που, είτε με την ανοργανωσιά του Κράτους μας, είτε με τη σκοπιμότητα κάποιων κρατικών παραγόντων, θα οδηγήσει σε αυτή την κατάληξη. Έχουμε πάμπολλες τέτοιες περιπτώσεις. Άλλοι λένε ότι βάζουν τις φωτιές κάποιοι  ξένοι. Προφανώς δολιοφθορείς της χώρας μας.

 

    Όπως τουλάχιστον εγγράφως διατείνεται ο κ. Θωμάς Σάρας, ο Εκδότης της Ομογενειακής Εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΔΕΣ» του Τορόντο του Καναδά, για τις φωτιές στην Ηλεία του 2007, που είχε προειδοποιήσει δυο χρόνια πριν. Έχει κάποια σχέση άραγε η πολυσυζητηθείσα  φράση του «καιγόμενου» και τελικά «απανθρακωθέντος»   τότε υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που μίλησε «για ασύμμετρες ενέργειες»; Πάντως αυτός ο ισχυρισμός του κ. Σάρα, δεν έλαβε ευρεία δημοσιότητα και δεν ξέρουμε κατά πόσον ερευνήθηκε αρμοδίως και τι προέκυψε.


    Αλλά και για τις σημερινές πυρκαγιές, ο κ. Θωμάς Σάρας, με σημερινό e-mail του από τον Καναδά,  στο Ομογενειακό Πρακτορείο Ειδήσεων Ελλάδος, επιμένει πως ξένοι τις βάζουν και σήμερα, αναφερόμενος συγκεκριμένα:

 
Tis teleftaies pirkagiew stin AThina tis evelan kai pali oi …… (αναφέρει συγκεκριμένα- το  e-mail στη διάθεση πάσης αρμοδίας Αρχής)Thomas.


    Η δεύτερη, εν εξελίξει, φωτιά είναι αυτή της ύπαρξης και εξακολούθησης αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα μας. Που έρχονται από Τουρκία και Λιβύη με μικρά πλεούμενα. Αυτό γίνεται ανεξέλεγκτα, με εμάς να βρισκόμαστε σε αδυναμία να αντιμετωπίσουμε αυτήν την εισβολή, λόγω των μεθόδων που ακολουθούνται από τους λεγομένους δουλεμπόρους. Τώρα καιγόμαστε και από τα πάσης φύσεως «κύματα». Και ζητάμε επειγόντως ενισχύσεις, βοήθεια και συμπαράσταση από την Ενωμένη Ευρώπη. Στέλνει επιστολές και τρέχει ο πρωθυπουργός μας κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αργά ίσως ; Αλλά «κάλιο αργά παρά ποτέ». Είναι βέβαιον ότι τις φωτιές, αργά ή γρήγορα θα τις σβήσουμε ή θα σβήσουν μόνες τους όταν δεν θα έχουν τίποτα άλλο να κάψουν. Το σπουδαίο είναι να τις προλάβουμε. Γιατί δεν είναι μόνον αυτές οι δύο. Και σ’ αυτό πρέπει να μάθουμε να συμβάλλουμε και να έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που εκλέγουμε κάθε φορά. Συμπαριστάμενοι και όχι ως κατήγοροι.


Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου
Alexandra_iliop@hotmail.gr 

Αθήνα, 17-6-09

 

* Η Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου συνεργάζεται με ΜΜΕ Εξωτερικού και με το Ομογενειακό Πρακτορείο Ειδήσεων Ελλάδος (Τσιμισκή 14 Αγία Παρασκευή 153 43, Αθήνα,Τηλ.2106002931,fax 2106000882, Κινητό τηλέφωνο 6977  - 522502, e  mail: iliop@otenet.gr). Τελείωσε το Λύκειο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος και τώρα είναι τριτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.


17.06.09
 von Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου

Drucken        Hoch