Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
09.12.2018

Το ναρκωτικό της Νεας Τάξης Πραγμάτων

Το σύστημα - μουτσούνα έχει γεννήσει τα "αυγά" του έξω απο τη "φωλιά" του κοινοβουλίου και ήδη πολλά απο αυτά έχουν "σκασει" και τα φιδάκια- απόγονοι κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια και τις πλατείες παριστάνοντας τα λιοντάρια και βρίζοντας τη μάννα που τα γέννησε

Φωτογραφία:Chrisphoto
Μεγεθύνατε

Το πολιτικό σύστημα  καταρρέει   όχι  γιατί  απέτυχε, όχι γιατί οι κοινωνίες το  έχουν στριμώξει στη γωνία  και δεν αντέχει άλλο τα λαϊκά χτυπήματα , αλλά για να  παρασύρει μαζί του τα Έθνη - κράτη  ώστε  με  πρωτοφανή βιαιότητα να αναδυθεί η αρχέγονη απαίσια μορφή του, χωρίς τα "φτιασίδια" του παρελθόντος.

 
Ο καπιταλισμός  σαν σύστημα δεν ήταν τελικά παρά  μια μουτσούνα  αυτού του  μισάνθρωπου ολιγαρχικού συστήματος ,  το οποίο  απλώθηκε  σαν την λέπρα  της οποίας  το τελευταίο στάδιο βιώνουμε όλοι σήμερα.

 
Καταρρέει λοιπόν το σύστημα  και μαζί με αυτό  θα καταρρεύσουμε και εμείς σαν λαός σαν οικογένειες σαν πρόσωπα.Το νοιώθουμε ,το βλέπουμε,  αγωνιούμε και τρομάζουμε , αγανακτούμε  και εξοργιζόμαστε και μιλάμε  όλοι για μια λαϊκή εξέγερση που πρόκειται να  γίνει .

 
Το κακό  όμως δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα.

 
Το σύστημα - μουτσούνα   έχει γεννήσει τα  "αυγά" του έξω απο τη "φωλιά"  του κοινοβουλίου  και ήδη  πολλά απο αυτά έχουν "σκασει" και τα φιδάκια- απόγονοι  κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια καιτις πλατείες  παριστάνοντας τα  λιοντάρια βρίζοντας τη μάννα που τα γέννησε.

 
Όλα δείχνουν ότι οι μέρες του Παπανδρέου "κολοβώθηκαν" και αυτό που θα σημάνει  την φυγή του έρχεται. Μην αυταπατάσθε όμως, ο σφετεριστής  της εξουσίας και κατοχικός κυβερνήτης δεν θα φύγει  διωγμένος απο τον λαό που τόσο μίσησε  , αλλά απο τα αφεντικά που τόσο πιστά υπηρέτησε  χωρίς να αντιληφθεί   ότι για αυτούς ήταν ένα αναλώσιμο τεμάχιο  με ημερομηνία ληξης.Ο "Καντάφι" της Ελλάδας θα φύγει χωρίς εκλογές  αφήνοντας πίσω του μια καθημαγμένη  οικονομία και μια κουρελιασμένη  και ανίσχυρη πολιτικά βουλή.

 
Το "αντιβιοτικό" όμως  το έχουν έτοιμο  και μάλιστα οι "ισχυροί  της γής" το έχουν πασπαλίσει μέ τόση  αριστεροδέξια  ζάχαρη που αν δεχτούμε  να το βάλουμε στο στόμα μας  θα αργήσουμε πολύ για να καταλάβουμε  την πίκρα που κρύβεται  στο φαρμάκι της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".

 
Την επόμενη  εβδομάδα  είναι πιθανόν  να  αποφασίσουν  ότι ήλθε η στιγμή να αρχίσει  η αντίστροφη μέτρηση  για την Ελλάδα.Ο πανικός του Παπανδρέου  και όλων όσων τον "αντιπολιτεύονται" εντός της βουλής   δεν κρύβεται  πλέον και  για αυτό  τους κάλεσε  επειγόντως  στο παλάτι  ψιθυρίζοντάς τους στο αυτί τον λόγο  αυτής της πρόσκλησης.Μέχρι και ο Σαμαράς  μετά απο δύο αρνήσεις δέχτηκε ναπάει  τελικά  στο  "τελευταί  ραντεβού".

 
Το τι θα συμβεί όλοι λίγο πολύ το υποπτευόμαστε.

 
Αυτό όμως που θα δούμε μετά την "έκρηξη" δεν θα είναι  μια  κοινοβουλευτική συνέχεια του "παραμυθιού", αλλά μια  εξωκοινοβουλευτική  λύση  μιας δήθεν  "κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας"  στα πρότυπα αυτών  που  στήνουν  στα γρήγορα οι Αμερικάνοι  στις  χώρες  της  Β. Αφρικής.

 
Τον υπερκομματικό "εθνάρχη" τον έχουν έτοιμο, όπως έτοιμο έχουν και το  δήθεν κινημά του το οποίο μέσα σε λίγους μήνες  βρήκε  χρηματοδότες  ,  οργανώθηκε,  "δικτυώθηκε" και  διαφημίστηκε    σαν να ήταν  το λάβαρο της επανάστασης.

 
Αυτοί  που κατα τα πρότυπα της "Νέας Εποχής " έγιναν το χωνευτήρι κάθε ιδεολογίας και φιλοσοφίας , μασκαρεύτηκαν και βγήκαν  μεταμφιεσμένοι  σαν "πατριώτες" ,"ανεξάρτητοι" και "ανυπάκουοι" να  μας προσκαλέσουν στο πάρτυ τους.Μας καλούν σε ένα  "κίνημα ανεξαρτήτων πολιτών"  που καλλιεργεί  την "ανεξαρτησία"  με το να απαγορεύει στα μέλη του  να σχηματίζουν τοπικές οργανώσεις άνω των 30  ατόμων.Σε ένα "κίνημα"  που οργανώνεται  και κατευθύνεται  απο   "αριστήνδην" ...προσωρινές συμβουλευτικές και οργανωτικές επιτροπές .Αυτοί οι "άριστοι" που  φόρεσαν  την τραγιάσκα του επαναστάτη  ή την σκούφια του πατριώτη γαι τις  επικοινωνιακές ανάγκες  του "κινήματος" ,δεν φτάνει που  διορίστηκαν   απο τον "Εθνάρχη" χωρίς  καμία δημοκρατική διαδικασία  ,  καμώνονται κι απο πάνω  ότι εκφράζουν  το αυθόρμητο, το γνήσιο, το καινούργιο , το  πραγματικά ανεξάρτητο.

 
Είναι καινούργιος και  άφθαρτος   ο γνωστότατος   απο την εποχή του Μητσοτάκη   και νυν οργανωσιάρχης  των σπιθών  κ. Δημητροκάλης;
Είναι   πατριώτης ο ασπρομάλης  διαννοούμενος  της τέχνης  που δήλωνε ότι  δεν τον ενοχλεί  καθόλου το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας;

 
Τι σόϊ "ανυπακοή" είναι αυτή που  διδάσκει ο   προκάτ "εθνάρχης"  όταν θεωρεί  τις διαρθρωτικές αλλαγές  ως απαραίτητες    ώστε να φύγουν τα  "καρκινώματα  που μας βασανίζουν απο τηνεποχή του Μεταξά".

 
Που είναι το νέο και το  αμόλυντο όταν  στο διευθυντήριο αυτού του κινήματος  προσέρχονται καθημερινά  όλο και περισσότερα  ποντίκια- δραπέτες του  βυθιζόμενου   πολιτικού συστήματος.

 
Αυτοί που ήταν πρωταγωνιστές  στην πολιτική σκηνή μέχρι τα χθές  θα είναι  τώρα  πάλι  πρωταγωνιστές  παίζοντας απλώς άλο "έργο";

 
Αθτό θέλουμε τελικά απο τη ζωήμας , κάποιοννα παίζεί ένα έργο  και μείς να  φανατσιωνόμαστε  ότι αυτό είναι και η πραγματικότητα;

 
Αυτό που  θέλουν  δενείναιτην "φαντασία στην εξουσία" αλλά μια εξουσία με φαντασία και έναν λαό  ναρκωμένο.

 
Ειναι  το νέο ναρκωτικό της Νεας Τάξης Πραγμάτων ,τίποτα άλλο.

 

Πηγή: http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_6934.html

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011


4.03.11

Drucken        Hoch