Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
20.10.2018

To Σχέδιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ (Projekt EPIKUR)

Ο Rüdiger Kalupner απο το Erlangen της Γερμανίας υπέβαλλε στην Ελληνική Πρεσβεία Βερολίνου το Σχέδιο του ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ, που περιέχει πληροφορίες για μια καλύτερα λειτουργούσα οικονομία και κοινωνία. Μέχρι σήμερα δεν πήρε απο την Πρεσβεία καμμία απάντηση

Μεγενθύνατε

του Rüdiger Kalupner*

 

Ένα σχέδιο για την μείωση του επιτοκίου και η συστημική λύση του για την Ελλάδα και τον κόσμο .... βασισμένη στην θεωρία της εξελίξεως

 

Κυρίες και Κύριοι,

 

Στην κατοχή της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο βρίσκεται από τις 4.3.2010 ένα πακέτο πληροφοριών σχετικά με το Σχέδιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ - Projekt EPIKUR (=Ε.volutions-P=.rojekt-I=.nformiertes, Κ=.ultur-U=.topie-R=.ealisierungs-Projekt), που είναι ένα Σχέδιο για την κατα το μέγιστο δυνατό επιθυμητή και κατα την θεωρία της εξελείξεως αυτολειτουργούσα έξοδο- και μετάβαση από την συστημική κρίση του καθεστώτος της αναγκαστικής ανάπτυξης του 2% - για την Ελλάδα και για όλες τις αναπτυγμένες χώρες.

 

1. έως € 9. δισ. ευρώ ετησίως εξοικονόμηση επιτοκίων για την Ελλάδα

 

Βραχυπρόθεσμα, σημαντική θα είναι για την Ελλάδα η μείωση του επιτοκίου πού προτείνει το Σχέδιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ. Με τις πληροφορίες που περιέχει το σχέδιο, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να μειώσει σημαντικά το βάρος που της προκαλούν τα επιτόκια. Η περίπτωση να κατέλθουν τα επιτόκια ΒΑΣΕΩΣ (BASIS-Zinssätze) στην περιοχή των χιλιοστών, δηλαδή γύρω στα 3%-σημεία για κρατικά ομόλογα χωρίς ρίσκο, θα είναι το άμεσο αποτέλεσμα μιας δημόσιας συζήτησης των όσων περιέχονται στο σχέδιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ. Για το χρέος των € 300 δισεκατομμυρίων που έχει η Ελλάδα, αυτό σημαίνει μια μείωση των πληρωμών για επιτόκια από την κυβέρνηση της τάξεως των 9. δισεκατομμυρίων € ετησίως. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα άλλα κράτη και τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους δανειολήπτες της Γερμανίας το ποσό αυτό ανέρχεται στα περίπου 100 δισεκατομμύρια € ετησίως. Βρισκόμαστε επομένως μπρόστα σε μια επανάσταση τής ροής εισοδημάτων.

 

2. Το ηλικίας 2300 ετών ευρωπαϊκό σχέδιο απελευθέρωσης μπορεί να ολοκληρωθεί στην Αθήνα

 

Απο απόψεως μιας λογικής εξελεικτικής διαδικασίας το σχέδιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είναι: 1. Ένα απο απόψεως εξελικτικής διαδικασίας σχέδιο εξόδου από την ηγεμονία της καταναγκαστικής τυραννίας για την αύξηση του 2% στην βιομηχανική πρόοδο του κόσμου και 2. Ένα μεταβατικό σχέδιο που θα οδηγήσει στον ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ δρόμο της εξελικτικής διαδικασίας. Η ασταθής συστημική κρίση στίς παραδοσιακές βιομηχανικές χώρες δεν θα μπορέσει να επιλυθεί ειρηνικά παρα μόνο με το σχέδιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ. Η συστημική κρίση στην Ελλάδα είναι απο απόψεως αλλαγής προοπτικής απλώς ένα άλλο, πιο ισχυρό τράνταγμα, απο αυτά που προηγούνται της εξόδου. Ένα από αυτά τα τραντάγματα που συνοδεύουν την κρίση θα εξαναγκάσει το σχεδόν μυστικά και απολυταρχικά επικρατούν καθεστώς της εξαναγκαστικής ανάπτυξης του 2% να ανατραπεί.

 
Η ελληνική συστημική και δημοσιοοικονομική κρίση έχει ιστορικά-λογικά στην αλυσίδα των πρόσφατων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κρίσεων μια ιδιάζουσα ποιότητα. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των πολιτών της και του κράτους. Κάτι που το σχέδιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ το κάνει παρεμπιπτώντος δυνατό. Η ιδιάζουσα ποιότητα της θέσεως της Ελλάδος προκύπτει από το γεγονός, ότι ο Επίκουρος είναι ο πνευματικός πατέρας του φιλελευθερισμού (π.χ. freedom to enable pursuit of happiness - ελευθερία για την ελεύθερη αναζήτηση της ευτυχίας) και ότι, το ευρωπαικό σχέδιο απελευθέρωσης ανάπτυξης του ανθρώπου ξεκίνησε πριν απο περίπου 2300 χρόνια στον επικούρειο "Κήπο" στην Αθήνα.

3.ΚΑΙΡΟΣ για την έξοδο από το "Βασίλειο της Αναγκαιότητας" 

  
Η ελληνική πολιτική και η κυβέρνηση θα μπορούσε με βάση το σχέδιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ να ενωθεί και να οργανωθεί με τον ελληνικό λαό σε ένα κίνημα των ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΩΝ. Αυτό θα ήταν μια πράξη, εύκολη να πραγματοποιηθεί, διότι το ανθρώπινο είδος των ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΩΝ υπάρχει στην μορφή του Αλέξη Ζορμπά, που τον ξέρει ο κάθε Έλληνας - και είναι το ίνδαλμα μικρών μεγάλων.

 

Αν δημιουργηθεί μια τέτοια δημιουργικη-επικούρεια Ένωση στην Ελλάδα, η Αθήνα θα ξαναγινόταν ο ιστορικός τόπος της ελπίδας για διάσωση, γιατί εδώ θα αναβίωνε επιτέλους η πραγματική ελπίδα να ολοκληρωθεί το ημιτελές σχέδιο τής ανθρώπινης ιστορίας, η απελευθέρωση και προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου - με το όνομα σχέδιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ. Η παλιά συγκεκριμένη ευρωπαϊκή ουτοπία ατόμων που εξελίσσονται μέσα σε μια εξουσιαζόμενη κοινωνία - με κατεύθυνση μια ιλαρή διαφώτιση! - θα γινόταν απο ένα μόνο ιδεαλιστικό σχέδιο, σε ένα οικονομικό-πολιτιστικό σχέδιο για όλους τους ανθρώπους. Οι ιδεαλιστής και υλιστικοί στοχαστές όπως ο Friedrich Hölderlin και ο Καρλ Μαρξ ελπίζαν σ' αυτό τον ΚΑΙΡΟ.

 

* Ο Rüdiger Kalupner, Dipl.-Wirtsch.-Ing., είναι πρόεδρος του κόμματος DIE KREATIVEN. Διεύθυνση:

Dechsendorfer Str. 2, 91054 Erlangen

Tel.: +49-9131-207675

Για περισσότερες πληροφορίες για το κόμμα DIE KREATIVEN και το Σχέδιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ δείτε στην ιστοσελίδα:

www.die-kreativen-partei.de/Epikur-Projekt.php

info@die-kreativen-partei.de 


Rubrik: Politik/Πολιτικη
17.03.10
 von Rüdiger Kalupner

Drucken        Hoch