Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
16.12.2018

Η Ελλάδα στη δύνη του ψεύδους και της παραπληροφόρησης

Ακόμη πρίν από πολλλα χρόνια, οι δύο γερμανοί φιλόσοφοι-κοινωνιολόγοι Horkheimer και Adorno έβλεπαν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας σάν μια μεγάλη "απάτη του κόσμου". Με τα Μέσα αυτά εξουδετερώνεται η ανάπτυξη ενός ώριμου και αυτόνομου ανθρώπου, ο οποίος να μπορεί να παίρνει ελεύθερα αποφάσεις - ενός χειραφετημένου ατόμου. Αυτό γίνεται μέσω τυποποιημένων προγραμμάτων στον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, τα οποία μεταδίδουν αλλοιωμένες απόψεις των όσων συμβαίνουν στον κόσμο και συντηρούν μια "σχετική ικανοποίηση των καταναλωτών στο καπιταλιστικό σύστημα"

Μεγενθύνατε

Η πολιτική και δημοσιογραφική απάτη σε παράκρουση

 

του Θύμιου Παπανικολάου

 

Ζούμε σε μια πρωτοφανή καταιγίδα ψεύδους και παραπληροφόρησης. Οι πολύχρωμοι πολιτικοί απατεώνες και οι ύαινες του θεάματος και της δήθεν «ενημέρωσης» (βαποράκια ελεεινής προπαγάνδας)  μας βομβαρδίζουν ανελέητα με  υστερικές «ιαχές» «πληροφορικής παραπληροφόρησης».

Τέτοιες μορφές παρανοϊκής πλύσης εγκεφάλου δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο.

 

Η μεγάλη απάτη αυτής της προπαγανδιστικής παράκρουσης  συνίσταται σε τούτο: Αποκόβουν την Ελλάδα από το παγκόσμιο οικονομικό κύκλωμα, την ανεξαρτοποιούν, τη δαιμονοποιούν,   τη «λιθοβολούν»,  και πάνω στο «πτώμα» της στήνουν ένα μακάβριο χορό πολιτικών σκυλοκαυγάδων, δημοσιογραφικών «συζητήσεων»  και τρομοκρατικών σεναρίων.

 

ΟΛΟΙ μιλούν, σαν να είναι η Ελλάδα υπεύθυνη για την κατάντια της, σαν να αποτελεί την εστία της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, σαν να φταίει ο «τεμπέλης» λαός της, η «διαφθορά» και οι «ανίκανοι» πολιτικοί της…

 
ΟΛΟΙ οι απατεώνες ανάγουν σε «δαίμονα», σε «τρομοκρατικό τέρας» το εξωτερικό χρέος και τα δημοσιονομικά ελλείμματα.  Μιλούν σαν να είναι κάτι το «εξαιρετικό», το «τρομακτικό», το «ιδιαίτερο» του ελληνικού δράματος.

Αποκρύπτουν σκοπίμως και δολίως τούτο: ότι αυτό το «τέρας» δεν είναι ιδιαίτερο ελληνικό χαρακτηριστικό. Η Ελλάδα δεν είναι η εξαίρεση.

 

Τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα χρέη αποτελούν τον καθολικό κανόνα του καπιταλιστικού κόσμου. Όλες οι χώρες έχουν τα ίδια ή και μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέη. Στην χειρότερη θέση από κάθε άλλη χώρα βρίσκεται η αμερικάνικη υπερδύναμη. Το δημοσιονομικό της έλλειμμα είναι αστρονομικό. Το 2009, το χρέος της αυξήθηκε κατά 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ το συνολικό τους χρέος ανέρχεται με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς στα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια.

 

Τα ποικίλα  φερέφωνα της εξουσίας, αφού αποκρύπτουν τον καθολικό χαρακτήρα του «τέρατος», επικαλύπτοντας έτσι την ουσία της γενικευμένης και αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης, προχωρούν σε άλλα παραπλανητικά ψεύδη: ισχυρίζονται ότι τα ελληνικά ελλείμματα οφείλονται στην νοοτροπία του Έλληνα που είναι τεμπέλης, καλοπερασάκιας και ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα παράγει, καθώς και στη διαφθορά ή ανικανότητα των κυβερνήσεων και του κράτους!

 

Με αυτό το δόλιο τέχνασμα της απόσπασης του «μορίου» Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καπιταλιστικό οργανισμό και της «γκετοποίησης», ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ και η πολιτική σκέψη και «συρρικνώνεται» στα στενά ελληνικά πλαίσια. Έτσι αθωώνεται το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα και η Ε.Ε., καθώς και η δική τους σήψη και διαφθορά.

 

Γιατί αν τα ελλείμματα και τα χρέη στην Ελλάδα οφείλονται σε αυτά που μας λένε, τότε το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες του καπιταλιστικού κόσμου που έχουν τα ίδια και μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέη. Γιατί, λοιπόν, είναι μόνο η Ελλάδα «διεφθαρμένη», με «ανίκανους πολιτικούς» και έναν λαό τεμπέλη» και δεν είναι και οι άλλες χώρες που έχουν τα ίδια ή πολύ μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέη;

 

Με τέτοιες ηλιθιότητες μας βομβαρδίζουν!!! Για να αποκρύψουν:


α). Τον παγκόσμιο και καθολικό χαρακτήρα της αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης και σήψης, καθώς και τα πραγματικά τους αίτια.

Η ανάδειξη και ανάλυση αυτής της κρίσης και των αιτίων της οδηγεί απευθείας στην  καταδίκη του καπιταλισμού, στην αναίρεση αυτού του καταστροφικού και εφιαλτικού συστήματος.

β). Τη ληστρική εκμετάλλευση που ασκούν οι υπερεθνικοί κολοσσοί και τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε., ΗΠΑ)  σε βάρος των λαών και των αδύνατων καπιταλιστικών κρατών.

Να αποκρύψουν τα αδηφάγα χρηματοπιστωτικά κέντρα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που κερδοσκοπούν κακουργηματικά εναντίον των χωρών και οδηγούν σε χρεοκοπία τα κράτη, ιδιαίτερα αυτά που αποτελούν τους «αδύνατους κρίκους» για να κερδοσκοπήσουν από την χρεοκοπία τους.

γ). Τους εφιαλτικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εναντίον των εθνών. Η εθνική εξόντωση της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική συνιστώσα του πλανητικού ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ…

 

Να, γιατί μας εξαπατούν με καταιγιστικές ηλιθιότητες. Να γιατί καταπίνουν την παγκόσμια οικονομική κρίση και ανάγουν μια παρωνυχίδα της (Ελλάδα) σε κεντρικό ζήτημα, και τους ιμπεριαλιστές ληστές (Ευρώπη-ΗΠΑ) σε «προστάτες». «Προστάτες»: οι κεντρικές «πηγές» της λεηλασίας των εθνικών κρατών και λαών, οι κεντρικές «πηγές» παραγωγής των συμφορών μας.

 

Όταν όμως, είσαι εξάρτημα, και  επικυρώνεις με τις πράξεις σου ότι είσαι εξάρτημα όλων αυτών που σε έχουν απομυζήσει και σε οδηγούν σε χρεοκοπία για να κερδοσκοπήσουν, τότε καμία τύχη δεν σου επιφυλάσσει η ιστορία.  Όταν αναγορεύεις ο ίδιος ως «προστάτες» αυτούς που αποτελούν το κεντρικό «άξονα» της παγκόσμιας κρίσης, τότε θα κερδοσκοπήσουν και από το πτώμα σου.

 

Ιδιαίτερα σήμερα που οι ισχυροί θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματός τους οδηγώντας τους λαούς σε χρεοκοπία και τα έθνη σε διάλυση. Είναι η μόνη διέξοδος για τους ισχυρούς του χρήματος. Το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο δεν έχει άλλες διεξόδους παραγωγικής ανάπτυξης. Αντίθετα η ολοκληρωτική ηγεμονία και απληστία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου στρέφεται σε «τομείς» που υπόσχονται υπερκέρδη. Και αυτοί οι «τομείς» δεν είναι η παραγωγή αγαθών (η παραγωγή έχει πέσει σε μαρασμό χωρίς διέξοδο), αλλά η χρηματιστηριακή απομύζηση του πλούτου των εθνών και των λαών.

 

Να, γιατί μας στέλνουν σε Δ.Ν.Τ και παγκόσμιες τράπεζες για να «σωθούμε». Αυτοί όμως οι μηχανισμοί του χρήματος κερδοσκοπούν αγρίως μόνο με τη χρεοκοπία σου… Σήμερα, όλα αυτά είναι  ορατά σε κάθε άνθρωπο που έχει μάθει να σκέφτεται στοιχειωδώς και να μη χάνει το δάσος πίσω από το φύλλο. Ορατοί και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των εθνικών μας συμφορών. Κανένα περιθώριο παρερμηνείας δεν αφήνουν οι υμνολογίες της Κλίντον και οι γονυκλισίες του Γιωργάκη.

 

Πηγή: olympiada στο Μαρτίου 10, 2010

http://olympia.gr/2010/03/10/


10.03.10
 von Θύμιος Παπανικολάου

Drucken        Hoch