Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
14.12.2018

"At Crossroads"

Ειναι μια εγκατασταση της Καλλιοπης Λαιμου στο Βερολινο, με εννεα τουρκικα καραβια, που συμβολιζουν το προβλημα με τους μεταναστες που πανε να περασουν παρανομα απο την Τουρκια στην Ελλαδα

Η εγκατασταση μπροστα
στην πυλη του Βρανδενβουργου
Μεγεθυνατε

Η ελληνιδα Καλλιόπη Λαιμού εχει κανει μπροστα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο μια εγκατάσταση εννέα τουρκικών αλιευτικών σκαφών τοποθετημενων σ'ενα πυργο που φτανει τα 13 μετρα υψος. Το έργο της με τον τιτλο "Στα Σταυροδρόμια" ("At Crossroads") θελει να κινησει το ενδιαφερον του κοσμου για την μοίρα των μεταναστών που παρανομα και πανω σε σαπιοκαραβα ξεκινουν απο την Τουρκια διασχιζοντας το Αιγαιο Πελαγος για να φτασουν στην Ελλαδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η εγκατάσταση στην Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι το τρίτο μερος μιας τριλογίας έργων σε δημόσιο χώρο που πραγματοποιει η Καλλιόπη Λαιμού από το 2006, πρωτα στην Ελευσίνα, μετα στην Κωνσταντινούπολη και τωρα στο Βερολίνο. Τέσσερα πλοία στους πρόποδες του μνημείου σχηματιζουν εναν σταυρό, που συμβολίζει το Βερολίνο ως κομβικο σημειο λήψεως αποφάσεων για την μετανάστευση και τους μεταναστες στην Ευρώπη.

 

Η εγκατασταση θα παραμεινει για το κοινο μέχρι τις 30. Οκτωβρίου 2009.

 

Οι προηγούμενες εγκαταστάσεις της Καλλιόπης Λαιμού (φωτογραφια δεξια)στην Ελευσίνα και την Κωνσταντινούπολη θα παρουσιαστούν σε μια ολοκληρωμένη τεκμηρίωση με φιλμ και φωτογραφιες στο φουαγιέ της Ακαδημίας Καλων Τεχνών, οπου κατα την 30η συνεδριαση της στις 20.10. θα γινει μια συζητήσει για την τρέχουσα μεταναστευτικη πολιτική με τον τιτλο "φρούριο Ευρώπη", στην οποια θα λαβουν μερος η Καλλιόπη Λαιμού, ο Αλέξανδρος Ζαβός, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.) και ο Klaus Staeck, προεδρος της Ακαδημιας Καλων Τεχνων.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το ελληνικο ΙΜΕΠΟ, Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Περισσοτερα για την καλλιτεχνιδα και το εργο της στο

http://www.kalliopilemos.com/

 

καθως και στο

http://www.griechische-botschaft.de/hidden/news/newsdetails/at-crossroads-wird-europa-zur-festung/?type=98&print=1


13.10.09

Drucken        Hoch